פתאום חשבתי על זה....

SigurRos

New member
../images/Emo9.gifפתאום חשבתי על זה....../images/Emo41.gif

נכון,אנחנו בענייני ביקורת מסעדות.מסעדות אמרתי?! נו טוף,בתי קפה,פאבים וכל אתר אינטראקטיבי המזין את הגוף והנפש במשושי הקומופזיציה הקולינארית.מגרגרים כמו חתלתולים מפונקים ומרחפים כמו עלי כותרת סמוקי קצה לריחם של תבשילים ונזידים כהים.כסומא בערפל הטעם המסחרר נלך אחר המסעדה הטובה שתבטיח עוד חיוך וקרקור של עדנה,עוד חוויה. אבל היייייי.....איפה האוכל של אמא כאן?! השכחנוהו יתום מאב ומאם?! האוכל של אמא הוא חבל הטבור של חושי הטעם שלנו.בזכותו התעצבנו.עמו למדנו להכיר טעמים וריחות,חלקם לאהוב וחלקם לשנוא.הוא עמוד האש של בלוטות הריר שלנו ומחזיק עמו מטען אסוציאטיבי של הכרה בדגשיי טעם וצבע.דגשים של ריח. איזה כיף הוא להגיע בשבתות הביתה ולהריח את הילדות.במבואת הכניסה של חום הבית תעלינה הארומות שכמו תשבנה אותנו לאחור על מרבדי אדים לבנים. אחר כך תבוא הריצה למטבח ופתיחת הסירים,שמשות משקפיים סתומות אדים. אני מת על האוכל של אמא.את כל היצר לאוכל והתשוקה שלי אליו ינקתי באותה חוויה ביתית ראשונית.היולית. מהן חוויות "האוכל של אמא" שלכם?
 

כתומתי

New member
ממש לא קולינרי, אבל אני מתה על

פתיתים עם בצל מטוגן. וכבד קצוץ של אמא עם בצל חי, עגבניות וחלה מתוקה.
 

פינליש

New member
ממממ..... קצת מורכב....

בתור אחת שגדלה עם מבשלת בבית לא הייתה לי כל כך הגדרה של "אוכל של אמא". לפני מספר שנים אני חושבת שנניח אחת עשרה שנה אמא שלי כבר לא נזקקה למבשלת והתחילה לבשל בעצמה. תענוג לראות איך השנים עשו לבישול שלה פלאים. היום, לדעתי היא אחת הבשלניות בדגולות בארץ. אין על ה - עוף סיני שלה ֿחמין שלוקח אליפות עולם תפוחי אדמה "חנוקים" - תבשיל עם לחן משפחתי מרקים !!! אוחחחחח המרקים של אמא האורז והשניצלים. אני בשנה האחרונה נדבקתי בחיידק הבישול וכולי תקווה שיום אחד אני אוכל לבשל כמו שהיא מפליאה ביצירות. כי בסופו של דבר.. באמת אין כמו האוכל של אמא.
 
כיון שאצלי מעולם לא בישלו בבית

אני זוכרת בחום רק את מאכלי הסבתא-קניידלך, קרעפלך ,וגפילטע. וכמובן מרק של יואך מיט פרפעלך מעשה בית והרבה שמיר.
 

liti

New member
אצלי זה האוכל של סבתא!

מה לעשות שאמא שלי מעולם לא גילתה חוש קולינרי מפותח... בדרך כלל האוכל שלה מורכב משניצלים שהטביעו אותם בשמן (זאת אומרת- שמן עם נתחי שניצל...) ומספר סלטים רווי מיונז - NOT MY CUP OF TEA. לשמחתי הרבה הסבתא ההונגריה שלי היא המבשלת המוצלחת במשפחה ובזכותה התוודעתי לאוכל ההונגרי המופלא. שלוש מנות שהן מבחינתי המנות המסמלות את חווית האוכל הביתי הן (ואחסוך לכם את שמן בהונגרית):
פלפל ממולא באורז ברביחת עגבניות (הנוסח ההונגרי הוא מתקתק ושונה לחלוטין מהגירסאות המוכרות של המטבח המזרחי.)
אטריות עם כרוב מטוגן.
אטריות עם תפוחי אדמה (שילוב קטלני). וכמובן, בל נשכח את תבלין הפפריקה המופלא שהוא פריט חובה בכל בית עם שורשים הונגריים. מי שלא מכיר קיימת הגירסה ההונגרית שהיא משחת פפריקה- מעין משחה שבאה במה שאנו (ההונגרים) קוראים טיובה- שפורפרת. את המשחה הזו (שבאה בטעמים שונים- מתוק, חריף וכו') מוסיפים כמעט לכל תבשיל ומאכל- חביתות, גבינות לבנות וכמובן תבשילים למיניהם (בכל המאכלים שציינתי הפפריקה מהווה תבלין מרכזי). כל אלה מסמלים עבורי את חווית האוכל הביתי המעלה בי תחושת געגועים... (ולצורך ההוגנות, זו ההזדמנות לתת מחמאות
לאמא שלי שהחלה לחקות בהצלחה רבה את הבישולים של סבתא- כנראה ששמה לב שמי שיוצא שבע מארוחות השניצלים הטבועים הם הכלבים שמקפצים באורח קבע מסביב ומשום מה האוכל שאצל סבתא שלי במקרר מתחסל באורח פלא למרות הצהרותינו שאנו שבעים ומלאים).
 

SigurRos

New member
קשה לי להחליט

אני פשוט אוהב הכל!! את הסלטים הנהדרים-המטבוחה,החצילים המטוגנים בשלל צורות וגוונים,סלט שומר,גזר חריף,לימונים,פלפלים כבושים בתחמיצים..יוווו...you name it. מרק החריירה פשוט מדהים-חמוץ,לימוני,מלא בחתיכות בשר רכות ונימוחות עם עצמות מלאות עסיס וטעמים סתורים.החריימה עם הלוקוס והבורי שצבעה אש וארגמן עם הרוטב הסמיך ופלפלי השאטה החריפים.העופות בתנור עם הריחות המשגעים והמבושלים עם אותם תבלינים סודיים שכל אחד מהם מכיל עוד איזה כמה עשרות ואולי אלפים
.קציצות הכבש וכבדי העגל המאלפים,השניצלים הפריכים ובקיצור....הכל!!!
 

ריבילה

New member
גם אצלי לא ממש קולינרי

וגם אצלי- פתיתים עם בצל מטוגן, והשניצל של אמא- אחחחח השניצל של אמא... ולביבות הגבינה ולביבות תפו"א ועוגת הבסקויטים והקציציות המדהימיות שלה. אין, אין כמו אמא.
 
אפשר להדחף?..:)

טוב גם אצלי אי אפשר להצביע על מאכל אחד אמא שלי טבחית אז זה בעיה אצלינו וזה מאוד לא טוב כי זה לא עוזר למשקל :) אבל הכי הכי-זה העוגות שלה,אין על העוגות של אמא :)
 
חייבת לספר לכם על אמא שלי../images/Emo26.gif

אמא שלי הפולניה
, אשה מיוחדת מאד, אך היא ומטבח (וטקט!) זה כמו ירח ושמש, מים ושמן וכיו"ב... כשהייתי בטירונות בכיתי נון סטופ על שתי מנות יחידות מגעילות- אורז צהוב או תפו"א צהוב. זה מה היה! יצאתי לשבת ובאוטו אבא שלי אומר "חכי תראי מה אמא הכינה ב מ י ו ח ד בשבילך!" הגענו הביתה כשכולי רעב וציפיה, רצתי לסיר ומה רואות עיני? תבשיל אורז+תפו"א צהוב!
היום אני צוחקת
על זה אבל אז...לא היה אכפת לי אם הייתי נשארת בצבא
. היום אמי היא אשה שונה, משוחררת, מצחיקה, מנסה דברים ויותר קשובה (לא, עדיין אין טקט!
) אבל מאז ומתמיד היא מלכת
החמין של כל המשפחה והחברים:- איתו (אך לא לידו) באים שניצלים, ועוד מיני טעימיםP
.
זו היתה הפ(נ)י(נ)ה הפולנית שלי להיום. שלי
 

meravbr

New member
ואמא שלי - מומחית רצינית במטבח

ולמרות שעבדה כל השנים מחוץ לבית (היום היא גימלאית), תמיד הכינה כל יום אוכל חדש (ופינקה את כולנו....). היא יודעת להכין הכל:
בורקס (גולת הכותרת) - מכינה את בצק העלים בעצמה, וממלאת בתרד / גבינה בולגרית / תפו"א / פטריות
ג'חנון ביום שבת בבוקר (אם אנחנו מבקשים יפה)
בלינצ'סים
ממולאים (קישואים, פלפלים)
חומוס ביתי (אבא שלי, עליו השלום, עשה את זה הכי טוב...), ועוד סלטים כמו מרדומה, פלפלים מוחמצים, החריף של התימנים (שכחתי לרגע את השם...)
בחגים - חריימה, חרוסת מדהימה, מרק עם קרעפלאך
דים-סאם (מבצק שמרים טעים - דומה לבאו במסעדות דים-סאם)
מרק עוף שאני לא מצליחה לחקות
עוגות מדהימות (למרות שהם קצת פחתו בגלל ענייני דיאטה ושמירת סוכר משפחתיים) - קרם בוואריה, פחזניות, עוגות שמרים מדהימות (וכשהן יוצאות מהתנור אוכלים חצי תבנית...), מלבי, רולדות
פלאפל
אפילו כשהיא סתם מקפיצה עוף או נודלס יוצא לה טעים ... פשוט אשפית!
 

meravbr

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif ../images/Emo45.gif

וכמובן החריף של התימנים ששכחתי את שמו == סחוג, כמובן!!
 
והנה האוכל שאני הכי אוהבת

אורז עם גזר... סיפריטו ... אורז עם שמיר ואפונה קיצ'רי - מי שעיראקי יודע מה זה פולואביץ'- ומי שפרסי גם כן יודע חביתת ירק... םתיתים... מרק עדשים... השניצל של אמא אין על השניצלים שלה... פלפלים קלויים... סלט גזר... על קציצות דגים.... אוף מרוב שאמא שלי מכינה אוכל מעולה אני לא זוכרת כבר מה אני אוהבת... ואגב אני ירשתי את כישרון הבישול המדהים שלה... וכל מה שהכנתי עד עכשיו יצא מעולה... לא היו שום תלונות מצד המשפחה שלי .. להיפך חולים על האוכל שלי בייחוד על התפוחי אדמה בתנור שאחיות שלי מבקשות מאמא שלי שתכין כמוני ...
 
אמא שלי היתה טבחית מעולה

אמא'לה אני כל כך מתגעגעת אלייך כאני מנסה להכין תבשילים שאמי ז"ל היתה מכינה - זה לא יוצא אותו דבר למרות שלמדתי ממנה אישית מישהוא יכול להסביר את התופעה? למה זה לא יוצא כמו של אמא?
 
למעלה