רוצות קצת לצחוק עלי

../images/Emo9.gif רוצות קצת לצחוק עלי

בבקשה - יש לי לעיתים בעיה בהגהת מילים נכון - אני אומנם לא דיסלקטית בהגדרה, אבל יש מילים שלא יעזור כלום אני לא אצליח להגיד אוצתם גם אם אני אתאמן שעות. אז עכשיו אני צריכה להשתמש הרבה בעבודה במילה אפוטרופס(ים) וכל פעם אני מתבלבלת מחדש. פאדיחה.

מעיןבר

New member
לכולנו יש את זה

אני למשל מחליפה בקביעות 7 ו- 4 (וזה יכול לגרום לבעיות במבחנים דורשי חישובים
) וגם החגים סוכות ופסח מתחלפים לי. אני ממש לא דיסלקטית... אבל זאת החולשה שלי.

עמית@

New member
לא צוחקת עלייך בשום פנים ואופן...

הכי טוב: תעשי לך קובץ וורד עם המילים שאת תמיד מתבלבלת בהן - מוטות לכל הכיוונים והזמנים, ותעשי קופי פייסט כל פעם - תחסכי תהיות, תמיהות וטעויות.

יעל י

New member
לחמותי יש שיבושי/שעשועי לשון

למשל לפני שבועיים היינו במסעדה בחיפה והיא ביקשה מהמלצר - סלט מקפיץ. מישהי מכירה סלט מקפיץ... אני מכירה רק מוקפץ

daldan

New member
תתרגלי את המילה הזו הרבה

אולי זה יבוא לך יותר בקלות אח"כ.....

../images/Emo124.gifדיסלקציה=לקות בקריאה

מקפיץ אותי השימוש המופרז במונח 'דיסלקציה', 'דיסלקטי'. אנא שמרו אותו רק למקרה הספציפי של קשיים משמעותיים בבסיס הקריאה. מתנצלת על עודף הרגישות, אבל לא אוהבת את השימוש התכוף במונחים הללו, בעיקר כמילת גנאי. במקצוע שלי עושים עבודה מאוד קשה לאחר אבחון, על מנת שילדים יקבלו את הלקות שלהם, ומכאן הרגישות הרבה שלי. תודה על ההתחשבות

ממש לא מילת גנאי וממש לא שימוש

תקוף. לאחר אין ספור מבחנים ובדיקות באין ספור מכונים בגיל מאוד צעיר ואח"כ גם בגיל מבוגר. למרות שחשבו שאני דיסלקטית - אני לא. הרופא הסביר לי שמה שקורה לדיסלקטים בכתיבה וקריאה לי קורה בדיבור.

../images/Emo6.gif

את עובדת בקט"ח אולי? כי אני גם צריכה להשתמש המון במילה כשאני מתקשרת לשם ומתבלבלת כל הזמן.....

פלגיה

New member
והנה שיחה ששמעתי בין שנים

הוא: "רסיטל" זה לא דבר שחוזרים עליו שוב ושוב? היא: לא, זה ריטואל. סתם אסוציאציה פסיכית

למעלה