שאלה בקשר ללימודים

shabit

New member
../images/Emo9.gif שאלה בקשר ללימודים

שלוםאני מעוניינת ללמוד שנה הבאה עבודה סוצאלית באחת האוניברסיטאות ורציתי לשאול איזה מהאוניברסיטאות הכי מומלצת ללימודי העבודה הסוצאלית, והיכן חיפה מתברגת בבחירתכם. תודה

בר אילן נחשבת הכי יסודית...

אני לומד בבר אילן במסלול הסבה, ולפי מה שאני הבנתי מבירורים שעשיתי לפני שנרשמתי, בר אילן נחשבת הכי יסודית, מקיפה וטובה בתחום העו"ס.

swguy

New member
מצד שני...

אני מדבר מחוסר ידע ואכן שמעתי דברים טובים על בר-אילן, אבל שם גם לומדים מעט פחות נקודות ע"ס כי חלק מהנק' נלקחות לטובת לימודי היהדות... בכל מקרה כל האונ' סבירות בערך אותו דבר והרבה זה שיקול של נוחיות ומיקום ג"ג - היכן את גרה? מה גם שההסבה נהיית מאוד מבוקשת משנה לשנה - אז נניח ואת גרה במרכז ואת יכולה להתקבל לי"ם, כי במרכז יש רק את בר-אילן, לא תלכי? נ.ב. אני בעיקרון לא ממליץ על האונ' העברית (צור מחצבתי:) - אלא אם את גרה באיזור י"ם או שלא התקבלת לאחרות. הבנתי שחיפה מצויינת בע"ס, ויש גם את מסלול ההסבה לתואר שני...

swguy

New member
למה לא העברית...

ראשית, כי האוריינטציה היא מחקרית מדי, והרמה נמוכה יחסית נראה לי- הן של הדרישות מהסטודנטים והן של השיעורים... חוצמזה יש שמועות עיקשות ממקורות רציניים (מדריכה בהכשרה) שמתכננים לצמצם את היקף ההכשרה המעשית בעברית - פגיעה ממשית באיכות התואר... וסתם כי רוב המרצים שם לא משהו ואף למטה מכך, כי ע"ס לומדים דווקא באונ' שיכולות להרשות לעצמן קצת מקוריות וגמישות - כמו חיפה, בן גוריון אולי, בר-אילן (שידועה כטובה, לא יודע למה בדיוק...)...

shooGS1

New member
לא מדוייק....../images/Emo70.gif

למדתי בחיפה ובתל אביב, ואת ההכשרה המעשית עשיתי עם סטודנטים של בר אילן. אני יכולה לומר שלכל אוניברסיטה יש את הדגשים שלה. בחיפה שמים דגש על ההבנה של החומר, על היכולת ליישם אותו בשאלות מורכבות ולהתייחס לדילמות מתוך הפננמה של תיאוריות שונות. בתל אביב יש דגש גדול על שינון כמויות של חומר, אוריינטציה מחקרית מאד, ואיסוף מידע רב. מתוך השוואה שנעשתה לאורך שנה עם סטודנטים של בר אילן, הם מכסים הרבה פחות חומר (שנה ג' לא ידעו על וואצלויק), ובאמת הרבה אנרגיה לימודית מתבזבזת על יהדות, ואין העמקה ממשית בחומר, המטלות שלהם עומדות תחת רשימת דרישות נמוכה יותר, אם מבחינת גודל המטלה והיקף כיסוי ביבליוגרפי. השיטה המועדפת עלי, אישית , היא זו של חיפה. התלמיד מכסה כמות גדולה של חומר כמו בתל אביב, אולם לא נדרש לשנן ולהקיא אותו כמו שהוא, אלא ליישם, ולהפעיל מחשבה, ביקורת, ולהביע דעה. אני בהחלט בהחלט לא מסכימה לכך שבר אילן היא הטובה היסודית והמקיפה, ומניסיון שלי בשתי אוניברסיטאות היא בוודאי לא. עם זאת אכן שמעתי שמועות שזה השם שיצא לה. ומעניין איך זה קרה...

לתואר ראשון?

לא יודעת אם יש כזה הבדל בין האוניברסיטאות. בעבר אמרו לי שת"א הכי נחשבת. מה שבטוח זה שת"א מאוד חושבת את עצמה
לדעתי, כנסי לאתרי בתי הספר לע"ס, ותקראי את ה"אני מאמין" של כל אחד מהם. בת"א יש המון דגש על לפעול לכיוון של שינוי חברתי, ובלי קשר - ההכשרה כולה נוטה יותר לכיוון של טיפול פרטני (כמעט ולא לומדים קורסים על עבודה קהילתית). שמעתי שגם בבר אילן נוטים יותר לכיוון הפרטני, אבל פחות מדגישים את עניין השינוי החברתי. עוד נושא שאולי כדאי לקחת בחשבון זה את עניין ההכשרה המקצועית - בת"א יש הכשרה כבר משנה א', בשאר האוניברסיטאות רק משנה ב'. תבדקי את הידיעונים ותנסי להבין לפי תיאורי הקרוסים אילו דגשים יותר מעניינים אותך. האמת, אני לא חושבת שבסופו של דבר יש כזה הבדל בין אוניברסיטה אחת לשנייה. גם בעניין של ההכשרה המעשית בשנה א' - מדובר בסך הכל על שלושה חודשי הכשרה בסמסטר ב', שמנקודת ראייה יותר רחבה אני לא יודעת אם זה כל כך משנה.

SuperGirl 25

New member
וגם במרצים.

בנוסף-לא שמעתי על אפלייה מסויימת בעת ראיון עבודה-כל האוניברסיטאות שוות בפני המעסיקים.

doobe

New member
תשובה ושאלה

אני אישית נמצא בתוכנית הסבה באונ' העברית. את התואר הראשון שלי למדתי בבר אילן. באופן כללי אני לא ממליץ על בר אילן, מאוד לא אהבתי את מוסדות ההנהלה שם, הבירוקרטיה ובכלל היחס לתלמיד. יש לי שאלה בכל זאת, למה העברית לא ממש מומלצת?

למעלה