שלום

Miss פטל

New member
../images/Emo9.gifשלום

אני לפני אוניברסיטה (בימים הקרובים מתחילה ההרשמה
) ורציתי לשאול אותכם מה בעצם תפקידו של עובד סוציאלי? מה אתם עושים בעבודה? באיזה תחומים ניתן לעסוק אחרי התואר הראשון? האם ניתן למצוא עבודה כבר במהלך הלימודים לתואר הראשון? אם כן, אז באיזה תפקידים בערך יקחו אותי ככה? אשמח לשמוע מכולכם!!!
 

SuperGirl 25

New member
אהלן וסהלן

מצ"ב שרשור על עבודת העו"ס בגדול. ישנם המון תחומים בהם העו"ס (עם תואר ראשון) יכול לעסוק-משפחות, נפגעי נפש (הוסטלים, מרפאות, בתי-חולים) נוער וילדים בסיכון (שזה יכול להיות-מועדוניות/פנימיות/מרכזי חירום/מרכזים טיפוליים אחרים לילד ולמשפחה), תקון-שירות מבחן לנוער/מבוגרים, מוסדות לנוער עבריין/מכור, קהילות טיפוליות למכורים, סיעוד, בתי-כלא, חברות מסחריות (כגון בנקים וכו'), בתי-חולים, קופות חולים וכן יש כאלה המתמחים בטיפול משפחתי (מצריך תואר שני) או שעובדים כעו"ס קהילתי (פרויקטים) וכו' וכו'. ניתן לחפש עבודה החל מאמצע השנה השלישית, אך יש מקומות בהם ניתן לעבוד רק לאחר סיומו הרשמי של התואר.
 
בקשר לעבודה במהלך הלימודים

לא לגמרי הבנתי למה הכוונה: אם הכוונה למצוא עבודה כעו"סית, אז כמובן שאפשר לעשות זאת רק לאחר שסיימת את התואר, או בתהליכי סיום מתקדמים. מעבר לזה, יש עבודות סטודנטיאליות שאפשר לעבוד בהן, עבודות הדרכה או חונכות שאליהן לוקחים בדר"כ סטודנטים למדעי החברה. כדאי לעבוד בתחום עוד בזמן הלימודים כי זה נותן לך ניסיון מסוים ויעזור לך כשתחפשי עבודה כעובדת סוציאלית. חוצמזה, יש הכשרה מעשית במהלך התואר, אבל כמובן שלא מקבלים עליה תשלום (להיפך, אנחנו משלמים).
 
לגבי עבודה בזמן הלימודים

כמו שכתבו לך, אפשר למצוא עבודה בתחום גם במשך הלימודים, ואף בתפקיד של עובדת סוציאלית. יש תחומים (אני יכול להעיד על בריאות הנפש, תחום שאני מכיר) שמסכימים להעסיק סטודנט על תקן של עובד סוציאלי, בהנחה שיסיים את הלימודים וימשיך לעבוד אצלם.
 
למעלה