yelly

New member
../images/Emo9.gif

שלום, נעים מאד אני יעל אני מקווה שאני לא פותחת פה לשטן, אבל יתכן שמאד שבחודשים הקרובים אאלץ לעבור לאזור המרכז , עקב תחילת שירותי הצבאי שיהיה (טפו טפו טפו :) ) באזור הקריה. מכיוון שאני גרה באזור חיפה -צפונה, רציתי לברר האם יהיה לי משתלם לשכור דירה באזור הקריה או במרחק נסיעה קצר באוטובוס מן האזור. למעשה רציתי לדעת מהו טווח המחירים החודשי לדירה באזור זה (עם שותף) , והאם נראה לכם משתלם לשכור דירה באזור בתקופה הצבא, או שאני אאלץ להתאפק קצת במידה ובאמת אגיע לשרת באזור? המון תודה מראש! יעל

יוֹאב

New member
ההבדלים במחירי השכירות גבוהים

בתוך תל אביב המחירים הרבה יותר גבוהים ממחירי השכירות בראשל"צ למשל, ושם המחירים גם הרבה יותר גבוהים ממחירים השכירות ברחובות, המרוחקת 30 דקות בלבד מהקריה.

H20

New member
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מחירי

השכירות בראשל"צ הם הגבוהים בין הערים הגדולות. לא יודעת לגבי רחובות.

יוֹאב

New member
הלשכה המרכזית לסטט' ?

מאין להם נתוני שכירות? את מתכוונת למחירי ארנונה, או מחירי דירות כנראה. לא מדובר על מחירי שכירות.

זה דווקא סקרן אותי

אז הלכתי לבדוק - והיא מאה אחוז צודקת. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אכן בודקת גם את זה. כמובן ששווה לקרוא את הפירוט לגבי איך בדיוק הם מנהלים את המפקד שלהם ולראות אם זה נראה לכם, אבל ממה שקראתי, ההנחות שלהם סבירות. אני אצרף לכאן את הקישור לטבלאות שלהם, ואני אוסיף את זה גם לטאגליינס, כדי שאנשים יוכלו לעיין בזה גם בפעם אחרת.

H20

New member
משתלם מאיזו בחינה?

ברור שיותר נוח ופחות שוחק לגור באזור מאשר להגיע יום-יום לקריה מהצפון, אם כי בתקופת הצבא הכרתי לא מעט חיילים שעשו זאת. הם קיבלו אישור לצאת הביתה ב-16:00 ולהגיע בבוקר באיחור, והיו נוסעים ברכבות ובאוטובוסים. אבל הנוחות עולה כסף אני מציעה לך לברר עם מש"קית הת"ש ביחידה שלך אם תהיי זכאית אולי ללון בבית-החייל או משהו בסגנון.

מסכימה עם מה שנאמר פה

ההודעה שלפני פחות או יותר אמרה את זה בבירור: נוחות עולה כסף. כמה כסף? הקריה זה איזור גדול, וגם הרבה קווי אוטובוסים מגיעים לשם. לכן למעשה כל טווח המחירים קיים. סמוך יותר לקריה המחירים יהיו יחסית גבוהים - כ-250 דולר לשותף (ל-3 אנשים בדירה). מכיוון שזה איזור כ"כ מרכזי, דווקא במקרה כזה הייתי מציעה לחפש בר"ג, גבעתיים, בני ברק - כל מה שנמצא על גבול ת"א - כי שם יהיה משמעותית יותר זול - והנסיעה באוטובוסים לא תעלה לך כסף. כמובן, מעבר לשכירות עצמה יש שפע של חשבונות (במאמרי הפורום ישנו מאמר להערכת עלויות, אולי שווה לך לעיין בו.). בכל מקרה שווה לך, כשאת מגיעה לבסיס, לברר מהן האופציות העומדות לפניך באמצעות המש"קית ת"ש. למיטב ידיעתי אין מגורים בקריה (וזה עובד לטובתך), כך שאופציה כמו "בית החייל" שהוצעה מקודם כנראה שסביר שתעלה.

תשאלי בפורומים של חיילים

בזמני חיילים שגרו רחוק היו זכאים ל-200$ שכר דירה. כשאני חושבת על זה, אני מכירה המון חבר'ה ששירתו בקריה והיו במצבך ושכרו דירה וכולם היו מאוד מרוצים. הצבא מאוד עוזר בקטע הזה (כעיקרון יש את בית החייל אבל את יכולה אחרי מס' חודשים שם לבקש המרה לשכר דירה, בדרך כלל לא עושים בעיות). סביר להניח שתכירי בבסיס שותפים פוטנציאלים.

בתור אחד ששירת בקריה וגר רחוק

היי, אני גם שירתתי בקריה פעם וגם לי מרחק הנסיעה היה בערך שעה וחצי לכל כיוון. אני לא שכרתי דירה וכן נסעתי את המרחק הזה כל יום(פעמיים) וביחד איתי שירת חיפאי שבחלק הגדול של השירות שלו גם נסע את המרחק כל יום. קודם כל, יש בקריה המון חיפאים וכל עוד יש רכבת את לא תקבלי אישור להגיע מאוחר או ללכת מוקדם(כמובן שזה תלוי במפקדים, אבל אני לא שמעתי על כאלה). לפי מה שראיתי על החבר ששירת איתי, התקופה שבה הוא גר בת"א היתה הרבה הרבה יותר נוחה בשבילו, במקום לנסוע שעה וקצת הוא היה נוסע 10-15 דקות, וזה מבלי להזכיר את אורך החיים שבמקרה שלו השתנה לטובה. אני לא מכיר את המצב הכלכלי שלך אבל אם את במצב נגיד רגיל אז האפשרות של לעבור למקום נורמלי בת"א בלי 10 שותפים הוא לא גבוה ולכן לפעמים באמת עדיף, כמו שמישהו אמר, לגור בעיר שכנה לת"א. בכל מקרה לא כדי לגור ברחובות, ראשלצ וכו, פשוט בגלל שאז את מחטיאה את המטרה, במקום לנסוע שעה הביתה תסעי שעה(אולי ממש קצת פחות) לראשון, זה לא שווה. עדיף לך לחפש דירה בגבעתיים באיזורים שקרובים לעזריאלי(אני לא זוכר את הרחובות) או אולי בר"ג(בכל מקרה לא הייתי מוותר על החיפוש גם בת"א). גם אחותי וגם מישהו אחר ששירת איתי גרים בגבעתיים והם ממש מרוצים, השכ"ד יותר נמוך ביחס לת"א, העיר קצת יותר שקטה והם יכולים ללכת לבסיס ברגל, אופניים או בנסיעה קצרה מאוד באוטובוס. בזמן שאני הייתי בצבא העזרה שניתן היה לקבל בשביל שכ"ד היתה 165 דולר בערך ולא כל החיפאים קיבלו אותה. שיהיה בכיף ובהצלחה (הקריה בסיס נחמד כשלומדים איך להשתלב בו)

yelly

New member
../images/Emo9.gif

תודה לכולם~ לצערי היום הודיעו לי שאת התפקיד הספיציפי שהייתי מועמדת אליו לא אקבל. מה שכן, עוד מלפני כן היתי מועמדת לתפקיד אחר שגם הוא יכול מאד להיות באזור ת"א (אבל לא בקריה ולא בבסיס בכלל) כך שכל המידע שנתתם עדיין רלוונטי במידה זו או אחרת! המון תודה! יעל

גילדורי

New member
בעיקרון למי שגר יותר מ 90 קמ

מבסיס פתוח (הקריה במקרה שלך) הצבא שוכר בית באזור הבסיס (תא)

90 ק"מ מזמן לא תקף

גם 60 ק"מ זה יותר מדי לנסוע בבוקר ובמקרים מסויימים מאשרים גם למי שגר במרחק יותר קטן (מותנה במכתב מהמפקד שמבהיר את המצב). בכל מקרה, שכר דירה לא ישר מקבלים היות שצה"ל מעדיף את האופציה של בית החחיל (יותר זול בשבילו). מה שעושים זה לישון שבוע/שבועיים בבית החייל ואז להגיד שלא מסתדרים עם התנאים, ובמרבית המקרים מסודרת המרה לשכר דירה וכולם מרוצים. כותבת הודעה זו גרה בשכירות בהיותה חיילת, כשבין הבסיס לבית הוריה הפרידו 50 וקצת ק"מ.

זה לא כזה פשוט וקל

אני דווקא שמעתי על 100 ק"מ מהבסיס הביתה. המרחק יכול להשתנות בין הבסיסים ובגלל אופי העבודה בתפקידים השונים, אם התפקיד מחייב עבודה עד שעות מאוחרות אז הסיכוי לקבל את שכר הדירה הוא גבוה יותר. בכל מקרה הוא ממש לא מספיק לשכירה של דירה נורמלית בת"א כולל מחיה אז את צריכה להיות מוכנה להוסיף קצת כסף משלך.

זה בדיוק העניין

צה"ל לא הכי מעודד, ולדעתי בצדק, שכירת דירה. קיימת העדפה ברורה ללינת חיילים בבית החייל, מה שעולה לצה"ל (ולחיילים) פחות כסף. ברור שמדובר באופציה לא הכי אידאלית, אבל התנאים שם הרבה יותר טובים מהתנאים במגורים בבסיס סגור. כמו שפחי אמר, זה מאוד תלוי באופי התפקיד ופחות במרחק. איתי שירתה בחורה שקיבלה הלנה אפילו שגרה מרחק של 35 ק"מ, רק בגלל שעבדה עד שעות מאוחרות יחסית. פקידה שיום העבודה שלה היה מ-8:00 עד 16:00 וגרה הרבה יותר רחוק לא קיבלה. עוד דבר שמשפיע זה איפה בדיוק את גרה - בגלל שאני גרה באזור שאין אליו תחבורה סדירה, באף בסיס ששירתי בו לא התווכחו איתי וישר אישרו לי הלנה, לעומת אחרים שגרו יותר רחוק גאוגראפית אבל היה להם קו אוטובוס ישיר הבייתה. בקטע הזה הצבא דווקא פועל בהגיון...

זה הפך להיות שרשור מאוד מועיל ../images/Emo45.gif

עלה בדעתי מקריאה בשרשור הזה שיש בו אינפורמציה שתהיה רלוונטית גם לגבי אנשים אחרים שהולכים לצבא ועשויים לגור רחוק ממקום השירות שלהם. כמו כן, שמתי לב שמספר משתתפים כאן בשרשור חוו על בשרם את כל התהליך של השגת ממון-לצרכי דיור מהצבא. לכן, ומתוך מטרה להעלות את הכל לטאגליינס בסוף, רציתי לבקש מאלו מכם עם נסיון בעניין הזה לספר: * כמה כסף מקבלים מהצבא (והאם זה תלוי בזמן /ותק של שירות). * מה בערך הפרוצדורה של זה. * עד כמה קל לקבל את זה. * אלו שגרו בבית החייל - איך זה שם? האם חולקים חדרים עם אנשים? כל אלו, ועוד חוויות או מידע שנראים לכם רלוונטיים יתקבלו מאוד מאוד בברכה

מנסיוני העשיר

בית החייל - אפשרות שנעה בין חוויה מעצבת לסיוט, תלוי מי השותפים שלך ובאיזה בית חייל מדובר. אני יכולה לספר לכם סיפורי זוועות על שותפות לא הגיוניות שמשאירות פריטים אינטימיים במקלחת וכל מיני, אבל מעדיפה לא להיכנס לזה עכשיו. בדרך כלל חולקים חדר 5-6 אנשים, שכמובן קיימת אפשרות לפחות במידה והתפוסה לא מלאה. יתרונות - אין חשבונות לשלם ואפילו מנקים בשבילך את החדר. חסרונות - אין פרטיות, אין אפשרות להכניס יותר מדי "אבזור", אין אפשרות לארוחות שחיתות ולפחות בבית החייל בו אני שהיתי, המנקות החביבות ניקו את החדרים ביסודיות מדי, אם הבנתם את כוונתי.
לאחר זמן מה בבית החייל קיימת אפשרות לבקש המרה לשכ"ד. כאן אין שום חשיבות לוותק וכולם מקבלים תנאים זהים, למעט העובדה שקצינים, גם בסדיר, זכאים מיידית לשכ"ד ללא דרישה מוקדמת ללון בבית החייל. בזמני התעריף היה 150$ ובת"א 200$ (בצה"ל מודעים לכך שבת"א שכ"ד גבוה יותר). כמובן שבמחיר הזה לא תוכלו לשכור וילה מפוארת, אבל לדירה פשוטה באזור לא יוקרתי במיוחד עם שותפים זה יספיק בהחלט, אם כי לא יכסה את ההוצאות הנוספות שכרוכות בדירה (כמובן שלחיילים יש הנחה במסים ארנונה וכו'). אני מציעה לקחת בחשבון כמה זמן בתכל'ס תבלו בדירה, כי בהרבה מקרים שאני מכירה חיילים שכרו דירות ומצאו את עצמם משלמים מיסים בשביל לחזור לדירה מאוחר בערב ולישון -3-2 לילות בשבוע בדירה וזהו (בשקלול תורנויות בבסיס), ככה שהכל תלוי בבנאדם ובתנאי השירות שלו.

למעלה