ניתוח דמות.

Dubie

New member
../images/Emo90.gif ../images/Emo88.gifניתוח דמות.../images/Emo88.gif

אני מקווה שתשתפו פעולה עם הרעיון הזה, כי הפורום קצת יבש ואני חושבת שזה רעיון מאוד נחמד. בכל פעם אני אביא דמות אחרת שננתח אותה [ולא, אלו לא שיעורי הבית שלי בספרות] על פי המאפיינים הבאים: •מראה חיצוני. •רקע משפחתי [אם לא ידוע אז מן הסתם לא נציין]. •גיל. •תכונות אופי בולטות. •מערכות יחסים עם דמויות אחרות. •חלומות/חזיונות/נבואות הקשורים לדמות. [אם יהיו עוד מאפיינים שתחשבו שיהיה נכון להוסיף אז אני אשמח להוסיף
]. וכמו שאמרתי: אני מקווה שתשצפו פעולה כי זה יכול להיות נחמד D: בכל אופן, הדמות הראשונה שבחרתי... *ניחוש אחדP:* בלונד|ליירה. [ואם אתם תוהים למה "בלונד" - זה כי היא בלונדינית,לא ג'ינג'ית!] [המקוריות נוטפת ממני].

Dubie

New member
../images/Emo90.gifלא אמרתי "נו" כדי לזרז אתכם,

אמרתי את זה בכוונה של: "נו, אתם יודעים, התכוונתי לסמיילי הזה". [אני באמת לא מצפה שאנשים יגיבו כבר אחרי דקה ><].

האבק

New member
בוא נראה אם הבנתי בדיוק מה עושים

* מראה חיצוני: ילדה בת 12, בלונדינית. בתחילת הספר היא מתוארת כילדה פרועה ומלוכלכת, אך אחר כך היא עוברת לגור עם הגב' קולטר שמטפחת אותה. * רקע משפחתי: גדלה כיתומה בקולג' ג'ורדן על ידי המלומדים שם. במשך רוב חייה חשבה כי הלורד עזריאל הוא דודה ובא לבקר לעיתים תדירות. מאוחר יותר בספרים מגלים כי לורד עזריאל הוא אביה, ואימה היא הגברת קולטר, והיא בעצם ילדה ממזרה (נולדה מחוץ לנישואים). * תכונות אופי בולטות: הדבר העיקרי - שקרנית. זו התכונה הבולטת ביותר אצלה, שבה היא מתפארת. כמו כן היא ילדה אמיצה ופרועה, ולא משנה לה מה אומרים האחרים. החברים אצלה נמצאים במקום הראשון. *מעכות יחסים עם דמויות אחרות:
רוג'ר - נער מטבח ממשפחה שבכל דורותיה עבדה בקולג' ותיחזקה אותו. הם החברים הכי טובים והנהיגו את החבורה של ילדי הקולג' נגד הסוענים ונגד ילדי העיר. כשרוג'ר נחטף על ידי האכלנים היא נוסעת עד לקוטב על מנת לחלצו.
הגברת קולטר - בתחילה מראה עצמה כאישה נחמדה וחכמה, שהצליחה לעלות בסולם החברה עד למעלה בכוחות עצמה. היא מפתה את ליירה עם מידע על דברים שונים ומקסימה אותה, אך מאוחר יותר מתגלה כאישה אכזרית וקרת לב שתעשה הכל על מנת להשיג את מבוקשה. למרות שברוב הספר היא נראית כדמות המרשעת ביותר, יש לה קטעים טובים כמו אז שהצילה את ליירה מהחיתוך בבולוונגר, או כשהקריבה את עצמה למען ילדתה.
לורד עזריאל - בתחילת העלילה נראה כי הוא דודה של ליירה. איש חזק פיזית ונפשית ונמצא גבוה בסולם החברתי. הוא חבר בקבינט של ראש הממשלה והוא מדען דגול. בהמשך העלילה מתברר כי הוא אביה של ליירה, וגם הוא מתגלה כאיש קר ש"המטרה מקדשת את אמצעיו" ורוצח את חברה הטוב ביותר של ליירה על מנת לפתוח שער לעולם המקביל. הוא אידיאליסט גדול שמוכן לעשות הכל למען האידיאולוגיה שלו - שהיא רפובליקת גן העדן. הוא מקריב את עצמו בסוף הספר השלישי כדי להציל את ליירה, או אולי - להציל את האידיאולוגיה שלו.
ויל - דמות מעולם אחר שליירה פוגשת בספר השני. הם מתחברים מיד והיא סומכת עליו בעיניים עצומות. לאחר סיפור המרציפן שמספרת מארי לויל וליירה, שניהם מסתכלים אחד על השני בדרך שונה והם מקיימים יחסי מין ובכך מגשימים את הנבואה של אדם וחוה השניים. נבואות: למכשפות יש נבואה עתיקה על ילדה שתוכל לקרוא באלתיומטר ללא ספרים, והיא תהיה "חוה" הבאה, שתחזיר את האבק למסלולו.

Fairywitch

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifתיקון לסעיף אחרון:

ויל - דמות מעולם אחר שליירה פוגשת בספר השני. הם מתחברים מיד והיא סומכת עליו בעיניים עצומות. לאחר סיפור המרציפן שמספרת מארי לויל וליירה, שניהם מסתכלים אחד על השני בדרך שונה והם הופכים מודעים לכך שהם מאוהבים, ובכך מגשימים את הנבואה של אדם וחוה השניים.

האבק

New member
תיקון נוסף

ויל - דמות מעולם אחר שליירה פוגשת בספר השני. הם מתחברים מיד והיא סומכת עליו בעיניים עצומות. לאחר סיפור המרציפן שמספרת מארי לויל וליירה, שניהם מסתכלים אחד על השני בדרך שונה והם הופכים מודעים לכך שהם מאוהבים ---- ואז הם שוכבים, ובכך מגשימים את הנבואה של אדם וחוה השניים.

תיקון משלי

"הופכים מודעים לאהבתם ומספקים לאודי את הפנטזיות המיניות שלו". כמובן, הכל ברוח טובה, מר ראשכחול.

Fairywitch

New member
../images/Emo27.gif

"הופכים מודעים לכך שהם מאוהבים ---- וגורמים לבעלי ראש כחול במיוחד להאמין שהם שוכבים..."

למעלה