../images/Emo91.gifבורקסים מדפי אורז
זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה בורקסים מדפי אורז, אבל בכל פעם אני מתלהבת מהתוצאה. אז הערב הכנתי במלית מנגולד (אפשר גם תרד) וגבינות ויצא מעולה. גם הילד שלי אוהב את זה, בגלל המרקם הקראנצ'י.. בורקס מדפי אורז במלית מנגולד מצרכים (יצאו לי בערך 12 בורקסים) דפי אורז (השתמשתי בקטנים) לפי הצורך למלית: 2 עלי מנגולד טרי - קצוצים מעט חמאה 1/2 קופסת גבינה לבנה 5% 1/2 קופסת קוטג' 5% פירורי תפו"א מיובשים (מוצר שאני ממליצה עליו. זה פירורי תפו"א מיובשים ואני משתמשתי בזה המון) ביצה שומשום אופן ההכנה מאוד פשוט: להמיס מעט חמאה בסיר. להוסיף את המנגולד ולטגן עד לריכוך. להוסיף את פירורי תפוה"א ולערבב. להוריד מהאש. לבחוש פנימה את הגבינות ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לשפוך מים רותחים לקערה. להניח בתוך המים דף אורז למשך דקה, ע"מ שיתרכך ולהוציא בזהירות. לפרוס אותו בעדינות על צלחת או מגש. לטבול עוד דף אורז כנ"ל ולהניח אותו בזהירות על הראשון. אפשר גם למרוח חמאה מומסת בין השכבות. אפשר גם לדעתי אולי (לא ניסיתי) להכין יותר שכבות ואז זה יותר יזכיר בצק פילו. להניח כמות של בערך 1 כפית מלית במרכז דפי האורז. לקפל בזהירות - היום קיפלתי לחצי. בד"כ אני מקפלת כמו מעטפה. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. למרוח ביצה טרופה מעורבת במעט מים. להשתדל למרוח יותר על השוליים - יעזור להדבקות המאפה. לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה. בתיאבון. הכי טעים טרי וחם.
זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה בורקסים מדפי אורז, אבל בכל פעם אני מתלהבת מהתוצאה. אז הערב הכנתי במלית מנגולד (אפשר גם תרד) וגבינות ויצא מעולה. גם הילד שלי אוהב את זה, בגלל המרקם הקראנצ'י.. בורקס מדפי אורז במלית מנגולד מצרכים (יצאו לי בערך 12 בורקסים) דפי אורז (השתמשתי בקטנים) לפי הצורך למלית: 2 עלי מנגולד טרי - קצוצים מעט חמאה 1/2 קופסת גבינה לבנה 5% 1/2 קופסת קוטג' 5% פירורי תפו"א מיובשים (מוצר שאני ממליצה עליו. זה פירורי תפו"א מיובשים ואני משתמשתי בזה המון) ביצה שומשום אופן ההכנה מאוד פשוט: להמיס מעט חמאה בסיר. להוסיף את המנגולד ולטגן עד לריכוך. להוסיף את פירורי תפוה"א ולערבב. להוריד מהאש. לבחוש פנימה את הגבינות ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לשפוך מים רותחים לקערה. להניח בתוך המים דף אורז למשך דקה, ע"מ שיתרכך ולהוציא בזהירות. לפרוס אותו בעדינות על צלחת או מגש. לטבול עוד דף אורז כנ"ל ולהניח אותו בזהירות על הראשון. אפשר גם למרוח חמאה מומסת בין השכבות. אפשר גם לדעתי אולי (לא ניסיתי) להכין יותר שכבות ואז זה יותר יזכיר בצק פילו. להניח כמות של בערך 1 כפית מלית במרכז דפי האורז. לקפל בזהירות - היום קיפלתי לחצי. בד"כ אני מקפלת כמו מעטפה. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. למרוח ביצה טרופה מעורבת במעט מים. להשתדל למרוח יותר על השוליים - יעזור להדבקות המאפה. לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה. בתיאבון. הכי טעים טרי וחם.