../images/Emo91.gifגולש בשר ובצקניות
גולש בשר ובצקניות BIGJACK מצרכים: לגולש: 1 קג' בשר בקר לבישול ארוך 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים באורך 8-10 שיני שום קצוצות גס 10 בצלצלי שאלוט (לא חובה) 3 גזר חתוך לפרוסות עבות (אני משתמש בגזר גמדי קפוא) 3-4 ענפי טימין 1 כף כמון 3 כפות פפריקה 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון מעט אגוז מוסקט טחון מעט קינמון שמן זית לטיגון לבצקניות: 1 כוס קמח 1 ביצה 1-2 כפות אבקת מרק פטריות (לא חובה) מים פושרים סיר קטן עם מים רותחים או מרק מערבבים את כל מצרכי הבצקניות לבצק רך וסמיך אבל לא נוקשה. בעזרת 2 כפיות יוצרים גושי בצק קטנים ומורידים לסיר המים \מרק, כשהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד להכנסתם לסיר הגולש. ניתן לקנות מכשיר מיוחד לבצקניות....אני מעדיף אום כך גדולים וחסרי צורה מיוחדת. ההכנה לגולש: מטגנים את הבצל והשאלוט עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר ו'סוגרים' אותו טוב מכל הצדדים, מוסיפים את הגזר והשום וטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ותפוחי האדמה ומערבבים טוב, מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט כשעתיים עד שלוש שעות, מערבבים כל חצי שעה ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הבצקניות ומערבבים שיספגו את הרוטב והטעמים. להגיש עם אורז לבן.
גולש בשר ובצקניות BIGJACK מצרכים: לגולש: 1 קג' בשר בקר לבישול ארוך 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים באורך 8-10 שיני שום קצוצות גס 10 בצלצלי שאלוט (לא חובה) 3 גזר חתוך לפרוסות עבות (אני משתמש בגזר גמדי קפוא) 3-4 ענפי טימין 1 כף כמון 3 כפות פפריקה 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון מעט אגוז מוסקט טחון מעט קינמון שמן זית לטיגון לבצקניות: 1 כוס קמח 1 ביצה 1-2 כפות אבקת מרק פטריות (לא חובה) מים פושרים סיר קטן עם מים רותחים או מרק מערבבים את כל מצרכי הבצקניות לבצק רך וסמיך אבל לא נוקשה. בעזרת 2 כפיות יוצרים גושי בצק קטנים ומורידים לסיר המים \מרק, כשהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד להכנסתם לסיר הגולש. ניתן לקנות מכשיר מיוחד לבצקניות....אני מעדיף אום כך גדולים וחסרי צורה מיוחדת. ההכנה לגולש: מטגנים את הבצל והשאלוט עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר ו'סוגרים' אותו טוב מכל הצדדים, מוסיפים את הגזר והשום וטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ותפוחי האדמה ומערבבים טוב, מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט כשעתיים עד שלוש שעות, מערבבים כל חצי שעה ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הבצקניות ומערבבים שיספגו את הרוטב והטעמים. להגיש עם אורז לבן.