גולש בשר ובצקניות

bigjack

New member
../images/Emo91.gifגולש בשר ובצקניות

גולש בשר ובצקניות BIGJACK מצרכים: לגולש: 1 קג' בשר בקר לבישול ארוך 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים באורך 8-10 שיני שום קצוצות גס 10 בצלצלי שאלוט (לא חובה) 3 גזר חתוך לפרוסות עבות (אני משתמש בגזר גמדי קפוא) 3-4 ענפי טימין 1 כף כמון 3 כפות פפריקה 1 כף כורכום מלח פלפל שחור טחון מעט אגוז מוסקט טחון מעט קינמון שמן זית לטיגון לבצקניות: 1 כוס קמח 1 ביצה 1-2 כפות אבקת מרק פטריות (לא חובה) מים פושרים סיר קטן עם מים רותחים או מרק מערבבים את כל מצרכי הבצקניות לבצק רך וסמיך אבל לא נוקשה. בעזרת 2 כפיות יוצרים גושי בצק קטנים ומורידים לסיר המים \מרק, כשהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד עד להכנסתם לסיר הגולש. ניתן לקנות מכשיר מיוחד לבצקניות....אני מעדיף אום כך גדולים וחסרי צורה מיוחדת. ההכנה לגולש: מטגנים את הבצל והשאלוט עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר ו'סוגרים' אותו טוב מכל הצדדים, מוסיפים את הגזר והשום וטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ותפוחי האדמה ומערבבים טוב, מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט כשעתיים עד שלוש שעות, מערבבים כל חצי שעה ואם חסר נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הבצקניות ומערבבים שיספגו את הרוטב והטעמים. להגיש עם אורז לבן.
 

bigjack

New member
מרק ארטישוק ירושלמי בחלב קוקוס עם קציצות

מצרכים לקציצות: 0.5 קג` בשר טחון 1 בצל קצוץ דק 1 תפוח אדמה מגורד וסחוט מלח פלפל שחור קמצוץ אגוז מוסקט 1 כפית כמון חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק 1 שקית אבקת קניידלאך של "קנור" 2 ביצים מצרכים למרק: 1 קג` ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לעיגולים 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל גדול חתוך לרצועות 10 פרחי ברוקולי קפוא ומופשר 5 שיני שום קצוצות 1 פחית חלב קוקוס 1 כפית ג`ינג`ר קצוץ חצי כפית שמן שומשום 2 כפות אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור טחון חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה רצועות קבנוס (לא חובה) ההכנה: לערבב את כל מצרכי הקציצות, להשהות כחצי שעה במקרר, ליצור קציצות עגולות קטנות. מכניסים את כל הירקות לסיר גדול עם כ-4 ליטר מים רותחים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים מכוסה כ-45 דקות עד לריכוך הירקות. מוציאים כחצי מכמות הארטישוק (רק אם רוצים ) לצלוחית בצד, טוחנים עם בלנדר מוט את תכולת המרק, מוסיפים חלב קוקוס, שמן שומשום, את הירקות שהוצאו לצלוחית וקבנוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות, מבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה ומגישים. אפשר להוסיף אורז לבן לצלחת המרק וכוסברה קצוצה.
 

pirge

New member
איזה ראש ואיזה המצאות נפלאות../images/Emo140.gifתודה ביגוש

 
מרק ירקות עם עוף וגריסים

מרק ירקות עם עוף וגריסים החומרים: סיר 6 ליטר 2-3 כפות גריסי פנינה גדולים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות 1 בצל גדול 2 גזרים חתוכים לקוביות צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה בינוני 2 כנפיים של עוף קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף כפית של אבקת מרק עוף אמיתי,אני לא מוסיפה) שקדי מרק או קרוטונים אופן ההכנה: מכניסים לסיר את כל הירקות והכנפיים (פולקעס) שנוקו היטב. מביאים לרתיחה, מורידים את הקצף, מנמיכים את האש, מפלפלים וממליחים ומבשלים עד שמתרכך. (הארה, אם פולקעס, סוגרת אותם קודם עם מעט שמן ושום ורק לאחר מכן מוסיפה לסיר שונאת עוף מכובס) מגישים חם עם שקדי מרק או קרוטונים,לא חובה בתאבון.
 
עוד גולש גולש הונגרי

גולש הונגרי 1.5 על 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של כ-4 ס"מ כפות שומן אווז או שמן רגיל 4 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כף פריקה מתוקה 1-2 כפיות פפריקה הונגרית חריפה 2 עלי דפנה קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס טרי כפית גרגירי קימל שלמים1 מים רותחים לכיסוי להסמכת הגולש להוסיף 1 כף קמח מדולל במעט מים (ללא גושים) אופן ההכנה: שמים את השומן בסיר רחב וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבצל עד שהוא זהוב מעט. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים דקה. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את כל שאר החומרים ומים רותחים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי-שלוש, עד שהבשר רך מאד.מוסיפים את הקמח המדולל במים מערבבים עוד כשלוש דקות, עד שהרוטב מסמיך. מגישים עם קרוטונים,אפשר נקניק חריף/ קבנוס ועוד. בתיאבון
 
למעלה