היקום האלגנטי / בריאן גרין

Deathatred

New member
../images/Emo91.gifהיקום האלגנטי / בריאן גרין

ספר שמסביר בצורה בהירה עם הרבה מטאפורות ואנלוגיות את עקרונות תורת המיתרים - תורה מהפכנית שמצליחה לשלב יחסות כללית ומכניקת קוואנטים ואמורה להוות צעד מכריע בדרך ל"תיאוריה של הכל". הספר נפתח בהסבר מצוין על היחסות הפרטית ועל היחסות הכללית (נושאים שמצדיקים ספר בפני עצמם) ואח"כ עובר להסבר על מכניקת הקוואנטים. אחרי ההקדמות מגיעים לעיקר - תורת המיתרים. הספר מסביר את הנחות היסוד שלה, את העקרונות ואת ההתפתחויות שגילו בו - כולל תורת-M. הספר מסתיים בדיונים על קוסמולוגיה ופילוסופיה בהתאם לתובנות החדשות שהפיזיקאים גילו בתורת המיתרים. מומלץ מאוד...

2_be

New member
הקדמת אותי ../images/Emo45.gif

ברוך הבא
הספר אכן מאוד מומלץ. ארחיב יותר בערב.

Deathatred

New member
קצת על המודל הסטנדרטי

זו הודעה שכתבתי בפורום אחר, כי מישהי התעניינה בנושא. חשבתי לשים אותה גם כאן. ההודעה מתייחסת למודל הסטנדרטי של החומר והכוח ואח"כ גם הכנסתי א תיאורית המיתרים. לא התייחסתי לכוחות בהסבר הזה כי השואלת שאלה רק על חומר. רוב החומרים שאנו מתקלים בהם מורכבים מאטומים. האטום מורכב מאלקטרון (חלקיק אלמנטרי לפטוני) ומגרעין. הגרעין מורכב מפרוטונים וניוטרונים. הפרוטונים והניוטרונים נקראים בריונים. בגדול חומר בריוני הוא חומר המורכב משלושה קוורקים. הפרוטון מורכב מ 2 קוורי "מעלה" וקווראק "מטה" אחד ואילו הניוטרון מורכב מ 2 קוורקי "מטה" וקוורק "מעלה" אחד ("מעלה" ו"מטה" הם סתם שמות שנבחרו לקוורקים, אין קשר בין הפירוש המילולי שלהם לתכונות הקוורק. הוכחה: יש גם קוורק בשם charm). הלפטונים והקוורקים - חלקיקי החומר (לצורך פישוט העניין לא התייחסתי לאנטי-חומר אבל מדובר פשוט באותם חלקיקים בעלי מטען נגדי) - נקראים פרמיונים. החלקיקים שמעבירים את הכוח נקראים בוזונים. אלה אינן ההגדרות המדויקות של פרמיונים ובוזונים, ההגדרה האמיתית קשורה לתכונות כגון ספין ולוקליות (במקום אחד יכול להיות רק חלקיק אחד). לפי תיאוריית המיתרים, שהיא פריצת דרך בפיזיקה, כל החלקיקים האלמנטרים הם בעצם תוצאה של רטיטה של מיתר. כאשר מיתר רוטט באופן X הוא יוצר אלקטרון וכאשר הוא רוטט באופן Y הוא יוצר, נניח, קוורק "מטה". בקיצור, הכל לא בנוי מריק אלא ממיתרים וגם הריק שמדברים עליו הוא לא בדיוק הריק שעליו את חושבת, אז אני מציע שתיזהרי בקשר לנושאים האלה כי מדובר בדברים שכרגע מעבר להבנתנו (אלא אם אנחנו פרופסורים לפיזיקה).

../images/Emo51.gif אני אחפש אותו...

ואם מישהו רוצה עוד ספר בנושא תורת המיתרים ועל מרחב, אז אני ממליץ על על מרחב \ מיצ´ו קאקו ספר מעולה!

Deathatred

New member
קראתי גם את זה ../images/Emo13.gif

והנה ספר חובה קלאסי בנושא מימדים גבוהים. לספר התייחסו גם ב"יקום האלגנטי" וגם ב"על-מרחב" וכל מי שמתמצא קצת בנושא כנראה מנחש כבר על מה מדובר - "מישוריה: אודיסאה רבת מימדים" מאת אדווין אבוט. כמעט כל האנלוגיות של יצור n-מימדי שמנסה לתפוס מחשבתית מרחב בעל n+1 מימדים נמצאות בספר הזה. בנוסף, הספר כולל ביקורת חברתית נוקבת לגבי החברה המעמדית של בריטניה.

yoss1bockchil

New member
מוסיף להמלצה

הספר flatland תורגם לעברית ע"י 2 הוצאות ספרים שונות, אולם בגדול הספר זהה...האחד נקרא: "מישוריה" השני נקרא "פלטלנדיה"(כמדומני), מומלץ ביותר יותר להיבט המתמטי מאשר להיבט הפיזיקלי...ספר משעשע מאוד.

2_be

New member
ואת זה אני עדיין לא קראתי...

אז תודה על ההמלצה. בתקווה למצוא את זה בספריה (באוניברסיטה) בעוד שבוע...

למעלה