הצעה שעוזרת לי

RobinhooDw

New member
../images/Emo91.gifהצעה שעוזרת לי../images/Emo91.gif

אולי הבעיה היא שפשוט לא למדנו איך להפעיל את הבטן כשאנחנו מדברים. ידוע שכשמדברים אנו מפעילים הרבה מאוד שרירים זה כולל את הגרון את הפה את הבטן וכו.. תנסו להאמץ את הבטן כשאתם מדברים, לא כשאתם נתקעים אלא כל זמן הדיבור. לי זה עוזר אולי גם לכם זה יעזור :}

../images/Emo163.gif אני לא מבינה אותך בכלל!!!

בתחילה כשנכנסת לפורום אמרת שלמדת לא להפעיל את שרירי הבטן כשאתה מדבר ובזכות זה , בזכות אי אימוץ שרירים מיותרים ותחושת נינוחות בעת הדיבור יצאת מהגמגום. וכעת אתה ממליץ לאמץ את שרירי הבטן בזמן הדיבור כי זה עוזר לך... ת'שמע , אני לא יודעת מה אתה רוצה..... (ובבקשה תענה לפה כדי שכולם יחכימו ולא למסר) תגיד , בכלל גמגמת???

RobinhooDw

New member
../images/Emo163.gifאני שמח ששאלת../images/Emo70.gif

האמת היא שטעיתי, פשוט לא הבנתי את הסיבה האמיתית שעזרה לי. אבל חשבתי על זה לא מעט והגעתי למסכנה שזה בגלל שהאמצתי את הבטן... תנסי את זה.. אני האמצתי את הבטן וכך הפסקתי אני לא בטוח לגבי למה כשאני מאמץ את הבטן אני לא מגמגם... אבל אין ספק שאני מעדיף לאמץ את הבטן מאשר לגמגם!. לדעתי צריך להיתרגל לאמץ את הבטן בכל פעם שאנו מדברים...למשך כל השיחה. זה אולי לא יקרה בפעם הראשונה שתנסו אבל תנסו את זה. המלצה שלי היא לאמץ את הבטן למשך שבוע או שניים ולראות אם יש שינוי...

shuky63

New member
ניסיתי ולי זה לא עוזר

אני לא יכול לדבר בכלל כשאני מכווץ את שרירי הבטן. יכול להיות שמדובר במה שנקרא אמצעי הסחה.קראתי על המושג בספר של מרטין שוורץ.לפי זה כל מה שיסית את תשומת הלב מהדיבור יעזור להפחית גימגום.גם אם תצבוט את עצמך חזק לפני הדיבור הכאב יתפוס את תשומת הלב ולא תתקע.

RobinhooDw

New member
חשבתי על זה הרבה שוקי../images/Emo62.gif

יכול להיות, כנראה שלא כיווצת את הבטן בצורה נכונה, אתה יכול לפרט יותר על הפגישה ביום חמישי? איפה בדיוק ובאיזה שעה, לא ראיתי איפה באמבי. הייתי מאוד רוצה לעזור, אל תותר תנסה לכווץ את הבטן ולרוץ. אני בטוח שזה הכל עניין של כיווץ שרירים בבטן.

למעלה