ועזרה

אילונוש

New member
../images/Emo91.gif ועזרה../images/Emo70.gif

אני לא מבינה את הנושא של יהודים בזמן רפובליקת וויאמר כי החומר שאצלי על זה ממש לא מובן ומסודר אז מישהו יכול להביא לי איזה סיכומון אני אשמח- ובייחוד ביטויי שילוב ו דחייה שלהם שאת זה אין לי בכלל!!
אשמח לתשובה בהקדם
 
אני חושבת שהנושא של יהודים בימי...

רפובליקת ווימאר ירד לגמרי, לא? תקנו אותי אם אני טועה...המורה שלי אמרה לנו שהנושא הזה ירד אבל גרמניה בימי רפובליקת ווימאר נשאר.
 
תשובה מלאה

בוא נגיד ככה אני סיכמתי את הנושא הזה אבל לא במחשב (אין כמו לסכם בעט ודף). ובכל זאת גם כדי שאראה שאני יודע את זה אני רושם לך את התשובה. ביטויי שילוב ============ בתחום הכלכלי ------- עד שנות ה-20 הם בעיקר עסקו בתעשייה זעירה בגלל זמינות חומרי גלם. משנות ה-20 הם החלו לעסוק במקצועות החופשיים וללמוד באונ´. הם בעיקר חיו בערים וחיו כבורגנים (לא התוכנית
) עם הזמן הגיעו עליך הגבלות בכלכלה כמו: 1. בתעשיית הטבק הם היו חייבים לעבוד ביום שבת וככה הוציאו אותם מתעשיית הטבק. 2. בשנת 1937 נחקק חוק המחייב עסקים לעבור מבחנים בגרמנית, הרבה נכשלו במבחנים האלה ולא הושו להקים עסק. 3. עם הזמן הוגבלו מהם עבודות מסויימות. בתחום התרבותי ------------ היו סופרים ואומנים רבים שהתעסקו בעיקר בשפה הגרמנית ולא בעברית, וכתבו בנושאים שלאו דווקא קשורים ליהדות. יהודים רבים השתלבו בתחומי הפילוספיה והמדע. ומספר דוגמאות לכך: - אלברט איינשטיין בתחום המדע - בובר תרגם את התנ"ך לעברית, והיה חוקר תנ"ך בתחום הפוליטי ------------ היהודים השלתלבו במפלגות הדמוקרטיות והסוציאליסטיות, דוגמאות לשילובם ניתן לראות ב-: 1. רתנאו היה שר החוץ ומכותבי החוקה הויימארית שנרצח בשנת 1922 2. רוזה - ממנהיגי המהפכה הקומוניסטית הייתה יהודייה. בתחום החינוך ------------ היהודים החלו בתהליך חילון => החלו ללמוד בבתי ספר גרמניים. בנוסף הוקמה מערכת חינוך אותודוקסית. והוקמה מערכת חינוך משלבת של מסורת יהודית ותרבות גרמנית. היהודים בחרו במערכת חינוך המתאימה להם. בתחום החברה ---------- בתחום החברה היו חילוקי דעות אם לחיות כאוטונומיה או להתשלב....(פה אפשר לבלבל את השכל על הדיון הזה). בכל מקרה, 25% מהיהודים התחתנו בנישואי תערובת. בתחום הדמוגרפי ------------ היהודים היו חצי מיליון > 1% מכלל האוכלוסייה. ביטויי דחייה =========== תקופה 1 1919-1924 ----------------- הייתה אנטישמיות מתונה שהתבטאה בעיקר בתעמולה, היה ארגון שמנה 20 חברים שפרסם 20 מיליון כרזות אנטישמיות. תקופה 2 1924-1929 ------- בשנים הטובות הללו של הרפובליקה לא הייתה אנטישמיות רבה אם כי עדיין התבצעה חילול בתי קברות וציירו על בתי כנסת. תקופה 3 1929-1933 --------------- בעקבות המשבר הכלכלי החלו להאשים את היהודים בכל, אנטישמיות בכל מקום, המפלגה הנאצית התחזקה וזה הוביל לאנטישמיות מעשית >היו מאות פוגרמים, פגיעות בעסקים יהודיים. מספיק רשמתי פה? סתם בדרך אגב רשמתי את זה בע"פ ממה שאני זוכר (טוב אני מודה למדתי את זה לפני שעה וחצי). אז ככה שנאי לא מתחייב לנכונות הדברים כי זה מה שאני זוכר. אני אני משער שזה נכון.
 
למעלה