חמה, חמה:

מאי26

New member
../images/Emo91.gif חמה, חמה:

היה לי יום שישי ממש מצויין: ביום שישי נאספו להן אני ועוד 5 בנות ולקחנו סיור דרך "בית שמואל" מירושלים - סיור מודרך בירושלים, בשם "כולם היו בנאי". מדריך אותו בחור בשם דביר שהיה ממש מצויין, והוא הנכד של מספר הסיפורים אברהם סוראמלו (אם אתן זוכרות, יוסי בנאי בזמנו עשה הצגה על מספר הסיפורים סוראמלו שהיה טיפוס מאוד מוכר בירושלים). זה סיור ממש מקסים שהולך בעקבות הסיפורים של סוראמלו וההיסטוריה של משפחת בנאי בירושלים ובכלל נותן קצת הצצה למרכז העיר ההיסטורי. הסיור מתחיל בנחלת שבעה, ממשיך במרכז העיר ומחנה יהודה (אכן, טיפה מפחיד בימים אלה, אבל ממש לא נורא) ונגמר בנחלאות. סיור מעניין וכיפי וגם לא מאוד יקר (59 ש"ח לבן אדם). אין לי פה את הטלפון שלהם, אבל אם מישהי תתעניין, אני יכולה לחפש אותו - לדעתי מספר הטלפון שלהם נמצא אצלי בעבודה. ובאופן כללי היה יום קסום - אחרי הסיור הלכנו למסעדה בשם "שונקה" (הירושלמיות ביניכן בטח מכירות אותה) - היה ממש כיף, העיצוב שם מאוד יפה ומרגיע, יש להם דיל של עסקית ב49 ש"ח גם ביום שישי ואכלנו טוב. חוץ מזה היינו 6 בנות ואתן יכולות לתאר לעצמכן איזה שיחות הלכו שם, היה ממש כיף ומצחיק. אחר כך הלכנו לביתה של אחת מהבנות שגרה בירושלים בדירה מקסימה, המשכנו לקשקש שם קצת, ונסענו הביתה עייפים אך מרוצים... היה מצוין, וכאמור הסיור מאוד מומלץ.
 

יעלי2

New member
../images/Emo91.gif שלי לשבת (מבחינת טיול)

אתמול בפרץ ספונטניות הערנו זוג חברים בשעה 09:00 וקבענו לנסוע לטייל. אספנו אותם ואת הגולדנית המדהימה שלהם ושמנו פעמינו לכיוון זכרון יעקב. בדרך עצרנו בקיסריה כדי להציץ למגרשי הגולף ולהריח חוץ לארץ. כשהגענו לזכרון, טיילנו במדרחוב וראינו איש שמוכר מיץ רימונים עושה מיליונים, אכלנו באחת המסעדות צהרים ושיחררנו את הכלבה להכיר חברים מהמין השני (היא היתה במחזור/מיוחמת אז היו לה תחתונים עם תחתונית
). משם חזרנו דרך קיסריה (כי הכלבה שקיבלה אחריות על הרצועה שכחה אותה על הדשא ליד הגולף), סיירנו בין הבתים והחסרנו פעימה מהעושר, השוני והמכוניות שחנו בחניה. עשינו עצירת פתע אצל סבא שלי בקיבוץ - נישרמה התלהבות רבתית משני הצדדים (החברים והסבא בן ה 91 טפו טפן טפו). השיא וסיום היום היה בקפה מוסקט במושב "אודים" ליד מחלף פולג. התעלפנו מהחנות הצמודה של כלי הבית והסתערנו על סופלה שוקולד מרוכז ומדהים, ואחר כך עברנו לאחת מפינות הישיבה הנמוכה (מעין זולה) וחשבנו איך נגמר היום. מומלץ.
 

אתי@

New member
יעלללללללי - גם אנחנו אכלנו אתמול

ב"מוסקט"
איזה קטעים...
זה בית קפה שאנחנו מאוד אוהבים, וגם את החנות כמובן שאנחנו אוהבים. אם אהבת את החפצים, אני ממליצה לך לקפוץ ל"צרופים", זה בראשל"צ ליד "כל נעל סנטר" ויש שם המון דברים מקסימים.
 

יעלי2

New member
אתי@@@@@@@@@@

כבר מזמן המלצת על המקום אבל אני לא קישרתי. החברים שהיינו איתם זכרו שיש מקום כזה באיזור ליד איקאה וחיפשנו אותו ממש בנרות (חשבנו בהתחלה שזו רק החנות). בכל אופן, עשיתי 3 סיבובים ונהנתי חבל על הזמן (לא קניתי כלום אבל רשמתי לי מה מצא חן בעיני). את יודעת, מתישהו חוזרים כדי לקנות
בכל מקרה, היה לי זכרון עמום וחשבתי שאולי את זו שהמלצת לנו על המקום כבר כמה פעמים. איזה קטע שגם אתם ישבתם שם אתמול! עכשיו אני צריכה לסמן
חדש וזה בבית קפה שנקרא "הפרדס" וגם הוא באיזור-אני לא בטוחה איפה. נ.ב. בלי קשר, זוכרת שהיה דיון על צנצנות ? (אם לא כאן אז בפורום השכן). אולי את זוכרת איפה ניתן לקנות צנצנות בגודל כמו של דבש סטנדרטי או ריבה של בית יצחק (הגודל והצורה הזו)? אני קניתי לפני ראש השנה צנצנות אבל הם עם ראש ווקוס ואני רוצה "סטנדרט".
 

אתי@

New member
אין לי מושג איפה קונים ../images/Emo12.gif

אולי ב- 4שף יש? או באחת החנויות הדומות שיש ברחבי ת"א? בכל אופן תמיד אפשר לזלול ריבה, לעקר את הצנצנת, ולהוריד את המדבקה
מה אכלתם ב"מוסקט"? אני אכלתי את הפוקצ´ה מוצרלה שהיתה פשוט מצוינת
 

יעלי2

New member
שטרודלית

אני מחפשת כ 10 צנצנות, וזה מסוג המוצרים שלדעתי כדאי ואפשר לקנות אותם בחנות סיטונאות ויחידים בדרום ת"א. השאלה איפה? עשיתי חיפוש מהיר בפורום מתכונים ולא מצאתי. אני אשאל גם שם. ולשאלה הבאמת חשובה
כשהגענו למוסקט, רצינו קינוח כי אכלנו צהרים בזכרון, אז החבאר אכל עוגת 3שכבת מעולה ושתה אספרסו עם קצפצת בגביע. עמית שתה מן קפה סמיך עם קוביית שוקולד ואני מים (כי אני לא שותה קפה) ו2סופלה מטורפים ובוציים עם שוקולד משכר וסמיך! אחד הטובים שאכלתי. מאוד מומלץ.
 

יעלי2

New member
שטרודלית

אני מחפשת כ 10 צנצנות, וזה מסוג המוצרים שלדעתי כדאי ואפשר לקנות אותם בחנות סיטונאות ויחידים בדרום ת"א. השאלה איפה? עשיתי חיפוש מהיר בפורום מתכונים ולא מצאתי. אני אשאל גם שם. ולשאלה הבאמת חשובה
כשהגענו למוסקט, רצינו קינוח כי אכלנו צהרים בזכרון, אז החבאר אכל עוגת 3שכבת מעולה ושתה אספרסו עם קצפצת בגביע. עמית שתה מן קפה סמיך עם קוביית שוקולד ואני מים (כי אני לא שותה קפה) ו2סופלה מטורפים ובוציים עם שוקולד משכר וסמיך! אחד הטובים שאכלתי. מאוד מומלץ.
 

omha

New member
בשוק לוינסקי...

לפי דעתי בשוק לוינסקי את יכולה למצוא מספר חנויות שמוכרות צינצנות וכלי אריזה שונים ומשונים.
 

אתי@

New member
יעלי2 - אם בדרכך תתקלי בבקבוקים

ריקים לליקרים, אני אשמח אם תגידי לי איפה כמה למה איך
התחלתי אתמול להכין לימונצ´לו, ובעוד שבוע כשהליקר יהיה מוכן אני אצטרך להתחיל למלא בקבוקים.... תודה יקירה
נ.ב. מישהו יודע באיזה כוס מגישים ליקרים? אני זוכרת מבית הורי שהיו מגישים בכוסיות קטנטנות, אבל היום לא מוכרים אותן יותר. אני לא יודעת אם זה בגלל שהן יצאו מהאופנה או בגלל שהיום יש כוסיות אחרות לליקר
 
אתי- אני מחפשת לך תשובה

תקבלי עידכון ברגע שיהיה לי. השוטים מתאימים ללימונצ´לו, לדעתי, כי שוטים אותו מהפריזר. לנו יש סט של כוסיות קטנות, שקנינו באיקאה במחיר מגוחך, ונראות כמו קוסות מרטיני (המשולשות) רק קטנות יותר ובהן אנחנו משתמשי לליקרים. יש גם כוסיות כמו של יין (אבל שוב- קטנות יותר) שמתאימות לשרי. אולי זה טוב גם לליקרים.
 

יעלי2

New member
שטרודל (ית) כל הכבוד על היוזמה

יש לי בבית כוסיות לליקר שקיבלנו לחתונה. זו המתנה הכי הכי יד שניה שאפשר היה לקבל ובכל זאת אנחנו מנצלים יופי את הכוסות הקטנטנות. לגבי הבקבוקים אני לא יודעת אבל אם אגיע לצינצנות לפניך אני אדווח לך איפה יש ומה המחיר (לדעתי לא יותר מ 10 ש"ח לבקבוק בינוני). נ.ב. לשוק אני לא הולכת, אז אם יש למישהו עוד רעיון איפה ניתן לקנות צנצנות בחנות אני אשמח.
 

אתי@

New member
תודה, ואני מציעה שתשאלי בפורום

מתכונים. נדמה לי שיש איזו חנות בשם גרובשטיין ברחוב הרצל, אבל אני לא בטוחה שיש שם מוצרים מהסוג הזה. יש גם חנות ברחוב לוינסקי (או בסביבתו) אבל לא בתוך השוק, יותר קרוב לתחנה מרכזית. נדמה לי שזו חנות שמוכרים בה גם ציוד למסיבות. לא נתתי לך שום פרט קודם לכן משום שאני לא בטוחה בכלל בפרטים וגם אם אכן מוכרים שם צנצנות. אני בטוחה שבפורום מתכונים יודעים.
 

אתי@

New member
נשמע נהדר../images/Emo70.gif

יש לי שאלות
כמה שעות הסיור? האם זה דורש מאמץ גופני? אפשר טלפון? תודה
 
למעלה