טיול כביש שעשיתי רונן גולן

../images/Emo91.gifטיול כביש שעשיתי רונן גולן

טיול כביש נהדר שעשינו רונן ואני ביום שישי האחרון, שבו הפציעה השמש לכמה שעות יקרות וחיממה אותנו. אזור גבעות אלונים-שפרעם נהדר לרכיבות כביש, ומכיל כמה טיפוסים נהדרים. הוספנו לזה את הכביש לעין השופט ואת הטיפוס לכרמל וקיבלנו טיול מרחיב ריאות וורידים. הטיול מיועד ל"חובבי" עליות (בלשון המעטה) - 1115 מ' טיפוס מצטבר. יצאנו מקריית טבעון - ירדנו לצומת התשבי דרך מכללת אורנים וקריית חרושת בירידה מהירה, מצומת התשבי דרומה על כביש 66 עד משמר העמק. משם ימינה לטיפוס בכביש 6953 עד לעין השופט - אחד הכבישים היפים בארץ. מעין השופט ימינה לכביש 672. גלישה עד לצומת אליקים, חציית כביש 70 על הגשר וטיפוס לדליית אל כרמל בכביש 672. החזרנו נשימה בדליית אל כרמל, המשך בשני טיפוסים ב"קירות" קשים בין דליית אל כרמל לעוספיא (מסומנים בחיצים). מעוספיא (לאחר כמה בקלוואות בקונדיטוריית "חמאדה") רוכבים דרך צומת דמון לכוון אוניברסיטת חיפה. לפני האוניברסיטה - פניה ימינה לכוון הירידה לנשר - גולשים ב-60 קמ"ש לנשר. משם רכבנו לצומת יגור, עלינו על כביש 70 מזרחה עד צומת תל רגב, ימינה לכוון קריית טבעון. טיפוס ארוך וקשה לקריית טבעון בכוחות האחרונים...והגענו! מצורף גרף גבהים של המסלול.

הנה מפה../images/Emo26.gif

המסלול מסומן בירוק, אני מקווה שהוא ברור מספיק. אורך המסלול - 65 ק"מ. עשינו זאת בשלוש וחצי שעות כולל כמה הפסקות קצרות (רונן חיכה לי בסוף כל עליה
) והפסקה אחת של חצי שעה בעוספיא.

../images/Emo45.gifהטיול במאמרים שלנו...../images/Emo91.gif

באדיבות דרור כהנוביץ', ותודה רבה לאילן שחם על הטכניקה.

אתה מוזמן בשבת - 7 בבוקר

מעין השופט - נשר - אוניברסיטת חיפה - יורדים פרויד, מטפסים בית אורן, יורדים עוספייה, מטפסים דאליית אל כרמל, יורדים לאליקים וליקנעם, מטפסים לעין השופט. 100 ק"מ בדיוק של רכבת הרים. ואם יירד גשם, יהיה עוד יותר כיף!!!

למעלה