ירקות כבושים צהובים

נופר א

New member
../images/Emo91.gifירקות כבושים צהובים

הכנתי היום חמוצים צהובים מהירקות: כרובית כרוב וגזר חתכתי את הגזר לפרוסות יפות ואת הכרוב לחתיכות קטנות ואת הכרובית הפרדתי לפרחים קטנים. סידרתי אותם בצנצת גדולה (של 4 ליטר)והוספתי 1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות, שיני שום (אני אוהבת הרבה שום) 1/2 כוס חומץ מים +מלח(לכל כוס מים 2 כפיות מלח) ו-2 כפות של תבלין עמבה (כדי שהחמוצים יהיו צהובים) וזהו צריך לחכות כמה ימים בסבלנות עד שיהיו מוכנים!!!!
 

קישלורן

New member
אפשר לוותר על העמבה ?

אני חושבת שגם סבתא שלי משתמשת במשהו שבגללו הם יוצאים צהובים. חייבת לשאול אותה בהזדמנות. בכל אופן, לא שאני לא אוהבת עמבה - פשוט אין לי.
 

קישלורן

New member
אז לא מדובר בעניין של טעם . . .

כי לעמבה יש נטיה לצאת מכל מיני מקומות מביכים בגוף . . . אני אוהבת אבל נזהרת .
 

נופר א

New member
עשיתי גם עם כורכום

אבל זה לא יצא כמו החמוצים של המסעדות, יצא צהוב אבל לא אותו הטעם, עד שגיליתי שהעמבה עושה את הטעם.... ולא קשה למצוא את האבקה של העמבה קניתי בסופר מרקט סתם,לא במקום מיוחד.
 

נופר א

New member
../images/Emo52.gifלא יודעת.......

אבל אני עוד אגלה את זה כי קניתי ספר בישול עירקי וחוץ מזה יש לנו את שוש שתגלה לנו.........
 

מירבלי

New member
עם האבקה הזו ועם מנגו מכינים עמבה

יש מתכון בפורום מתכונים להכנת עמבה עשו חיפוש ותמצאו את המתכון אני פשוט מהמחשב של הבת שלי ולכן לא יכולה להעלות את המתכון
בנות
 
עמבה של מירבלי

רכיבים: 1 קג' מנגו ירוק ובוסר תבלין לעמבה (נמכר בחנויות התבלינים) 3 כפות גדושות מלח 1 כוס מים (בערך) אופן הכנה: לקלף את המנגו ולפרוס לרצועות דקות (את הגרעין לזרוק) ולהמליח להכניס את המנגו המומלח לקופסה סגורה למשך 4 ימים עד שבוע עד שהמנגו מפריש נוזלים ולערבב מידי יום את המנגו לאחר ארבעה ימים בערך להוציא את המנגו מהקופסה לקערה להוסיף את התבלין של העמבה+עוד כף מלח+כוס מים ולערבב טוב טוב את העמבה להכניס חזרה לקופסה סגורה ולהשהות יומיים ולאכול הערות: מקור המתכון: אמא של מירבלי
 
אני מיתה על עמבה אבל הריח אוףףף

אני ממש נמנעת מלאכול את זה, פשוט הריח נדבק לבגדים ואני נגעלת מעצמי.
 
אייך אני חולה על שווארמה עם עמבה

חולה חולה אני, ואייך זה נדבק באצבעות , אין אין כמו עמבה בעולם. מתה על זה במיוחד שזה במרקם כזה כמו ג'ל כזה. אייך בעלי בורח כל פעם ממני. איזה חשק עשיתם לי, לו הייתה לי עמבה , להללהללהללהלל כל היום הייתי במטבח אוכלת ואוכלת לי לבד.
 
סיגי כשתאכלי שווארמה עם עמבה

תודיעי לי דחוף כדי שלא: א. לא אלחץ לך יד. ב. לא אנשק אותך. ג. בטוח לא ילווה ממך איזה חולצה גם אם זאת חולצה פצצה לנשף. או שבעצם תזמיני אותי לשווארמה עם עמבה ונסריח ביחד חה, חה, חה.
 
כמו שאמרתי, מי שלא אוהב עמבה,

לערבב עם כורכום, במים רותחים, לטעום ואם צריך להוסיף תבלינים.
 
למעלה