- כשהאצבעות פוגשות את החיוך.

gal1983

New member
../images/Emo91.gif - כשהאצבעות פוגשות את החיוך.

{טוב, אמצע הלילה ואין לי כח לעבור על הכתוב ולתקן שגיאות כתיב והגהה ושטוית , תהנו מהיצירה כמו שהיא} קצת מצחיק להתיימר לכתוב המלצה להופעה של גבע אלון – כולכם כבר מכירים את גבע'לה על בוריו . כולכם כבר הספקתם לדון בעדיף גבע אקוסטי או עדיף גבע חשמלי, איזה הרכב אתם הכי אוהבים, יאנג ישראלי , בואי מחודש ופרשני וכו' וכו' וכו' רובכם אפילו הספקתם לבכות שהוא לא מחדש מספיק בזמן האחרון ושזה פחת כיף לחוות אותו יחד עם כל עם ישראל , כי הוא ניהיה פופלרי יותר ויותר בכל שניה שחולפת, אבל מצד שני הוא בעל אצבעות של פסנתרן מייתרים וקול, אוח איזה קול... (אני שומע מישהו בוכה על המבטא והדיקציה ?? ( אז אולי באמת שלא צריך להמליץ. אבל האם חשבתם איך זה לראות הופעה של גבע אלון בסיבוב הנוכחי כאשר יש שם רק שיר אחד מהאלבום השני (והמצוין לטעמי!) שלו , The wall of sound. הופעה שבעצם גבע הוא רק כלי משחק בידי הנסיכה המחייכת. נראה לי שיהיה נכון להגיד שההופעה אומנם מכילה יותר שירים של גבע (הימור פרוע , לא ספרתי ) אבל אין ספק שמדובר פה באילוף שמשלב כניעה מתוך רצון , דקלבאום, חתולת הבמה, מארחת את גבע במקום שנראה לי שהיא אוהבת יותר מכל – הבמה. היא לוקחת את הבחור הנאה והדיי גבוה הזה, בעל השיער המסודר תל אביבית להפליא והופכת אותו לכלי משחק בידיה הרמות. קל יהיה להגיד שהשילוב בין הזוג הזה יוצר עולם מלא יותר שכל אחד דואג לחפות על חסרונותיו של השני: גבע נותן לדקלבאום תוספת נגינה משמעותית לשירים שלה. הוא לוקח כל שיר ומוסיף לו את אותם סולואים חסרי רחמים שהוא יודע לתת, הכל בתיבול מדויק ולא חזק מדי ובשיתוף מלא שלה. ודקלבאום מוסיפה לגבע את החייתיות במה , את החוסר בושה לפתוח את הפה ולהגיד כל מה שבא לה. גם אם אין לזה שום מטרה או היגיון. והכל בחינניות כזאת שאתה מבין מיד שהיא פשוט מרגישה בין חברים טובים , במין רגיעה מוחלטת ושלווה שמגיע אליה אדם שמרגיש שהוא את שלו עשה בעולם הזה. יש לה חיוך כזה שכובש אותך עוד לפני שהיא בכלל מתחילה לשיר.{ רגע של וידוי - האמת שהגעתי קצת באיחור והמקום הפנוי היחידי שמצאתי היה ממש מאחורי הבמה ממש מתחת לרגליים של גבע , רק מאחוריו! ולכן את גבע לא באמת ראיתי אבל כל ההופעה יכולתי לתצפת מטווח אפס רק על החיוך של דקלבאום , תענוג אמיתי }. ואחרי שהיא מתחילה לשיר ולזוז ולרקוד עם הגיטרה שלה , אתה מבין שהיא לא ניתנת לעצירה והכי חשוב – היא סוחפת את גבע אחריה. הבחור הביישן מתחיל לזוז , קלות , אבל לזוז. ונגיע לחלק הבאמת חשוב – הקולות. נו מה, כבר אמרתי שכולכם מכירים את גבע ואת הקול שלו , אני גם יודע שרובכם מכירים את דקלבאום. רק תנסו לדמיין את זה , מה הקולות של השניים האלה יכולים לעשות למח האנושי כשהוא שומע אותם בו זמנית, היפנוט ? קנאה ? חוסר אמונה שזה באמת מולי ? שמחה ? כל אלה עברו במוחי בזמן ההופעה ... בעיקר התרגשות הייתה שם . התרגשות מלאה באמונה . אמונה שזה לא צריך לעצור בכמה הופעות בודדות אלא צריך להתקדם ליצירה משותפת ומיד אחר כך השתלטות על העולם. אסור לחשוב בקטן... האמת שאני יודע שאני לא באמת צריך להמליץ לכם כדי שלבונטין יהיה מפוצץ בהופעה שלהם השבוע . אבל זה תמיד נחמד לחלוק חוויות . סיכוי טוב שאני יבוא גם הפעם... מילה אחרונה לפני שאני פורש לישון, סתם כי שמתי לב שלא רשמתי על זה כלום וזה בגדר שערוריה... הרבה שירים של יעל בהופעה. חלקם מדהימים באופן שלא ניתן לתאור מבחינת הטכסט. חלקם מראים יכולות גיוון מוזיקאלית ווקואלית שאתה באמת מסתכל עם חצי גבה מקומטת ותוהה האם זה באמת אמיתי הקול הזה שיוצא לה מהגרון. מחכה בציפיה גמורה להכרות מעמיקה הרבה יותר איתה , ובבקשה בבקשה לא במסגרת של הבנות נחמה. איזה כיף ללכת לישון אחרי הופעה של גבע, ועוד אחת קצת שונה...

Kettercat

New member
אני כל כך מתרגשת לקראת מחר,

שכבר יש לי דמעות בעיניים וחיוך דבילי על השפתיים
איזה יופי כתבת גלו'ש, מקווה מאוד לראות אותך גם מחר. זה הולך להיות ערב בלתי נשכח...

isw

New member
אין כמעט מה להוסיף אז קצת תמונות..

היה מדהים. מטורף. בפעם האחרונה שראיתי את גבע הוא הופיע אחרי יעל דקלבאום בנמל. אז זו היתה גם הפעם הראשונה שראיתי ושמעתי את יעל ואני וחברותיי התלהבנו לגמרי. השילוב שלהם אתמול היה מנצח. הכשרון של גבע והקול והפרפורמריות של יעל. אם *ואל תסקלו אותי עכשיו* לפעמים ההופעות של גבע הן קצת ארוכות ומעט חסרות חיים לפחות למי שלא מכיר את השירים- אתמול בהופעה 3 חברות שלי שלא הכירו כמעט אף שיר נהנו לגמרי. הבחורה הזאת גנובה לגמרי. בקיצור- היתה מוזיקה טובה, היה שואו טוב, וראו שהם נהנו-הם גם אמרו לנו את זה אח"כ- למרות שהיו בקהל קצת אנשים שלא הפסיקו לדבר והיה די לא ברור מה הם עושים שם- ואפילו יעל העירה להם על זה.. משעשע.. טוב- הסטליסט (השירים שהכרתי- את של יעל אני לא ממש מכירה..) Days Of Hunger שיר שלא הכרתי של יעל- אבל אחלה שיר Sunny Day Me & Bobby McGee השיר על הDentist Sunbird!! ביצוע מדהים! שיר מדהים! Modern Love עוד שיר שלא הכרתי של יעל.. 100% light Flowers Long Summer Night --- הדרן: גבע לבד: Beginning- יעל ישבה לידינו והיה מגניב.. יעל לבד: לבדי- שיר חמוד לאללה וביחד לסיום סיומת: Helplessly Hoping מי שרוצה הקלטה של ההופעה (מקווה שלא אסור להגיד את זה כאן..) מוזמן לבקש וכשאני אבין סופסוף איך עורכים את זה אני אשמח להעלות את זה.. + כמה קטעי וידאו.. זהו היה ענק תלכו ביום שלישי כדאי.. הסתיימה החפירה.. ועכשיו לתמונות..

isw

New member
נראה כאילו היא מנסה ללמוד ממנו איך לנגן..

למרות שבהחלט הופתעתי לטובה מהנגינה שלה..

isw

New member
איכות די גרועה אבל

מגניב לראות את גבע מתפקע ככה..

gal1983

New member
השיר שלא הכרת היה כמובן אליס...

שניתן לשמוע שוב ולהנות ממנו גם פה http://www.myspace.com/deckelbaum חוץ ממך גם משפחת גבע עשו לעצמם הקלטה מעניין אם זה ימצא את עצמו ליוטיוב איזה דרך (וכן אני אשמח להקלטה)

isw

New member
לא אליס..

גם הוא היה ושכחתי לכתוב אותו.. לפני Modern love ואחרי sunbird אותו דוקא הכרתי אבל היו שניים אחרים שלא הכרתי.. ההקלטה שלי באיכות די טובה אבל יש קצת קעשי רקע מעצבנים כשהסאונד חזק מדי. נראה לי שלא אמורה להיות בעיה להוריד אותם אבל אני פשוט לא מבינה בזה.. אם מישהו מבין ורוצה שאני אשלח לו והוא יסדר או לחילופין להסביר לי איך- אני אשמח..

הלוואי שהייתי נזכרת קודם ומבקשת שתשלחי!

אבל זה כבר עוד שניה... אז, נראה כבר
לבדי אכן שיר חמוד
יש את mystical morning http://www.youtube.com/watch?v=TtzAzugNQ8w אולי זה זה? [אין לי כח לעשות קישור כמו בנאדם..
] את גראונד זירו היא בטח לא עשתה וגם לא את MR HIDE... הם ככ שלה לבד וגם לא קשורים בעליל לגיטרה אקוסטית... עכשיו, מה עוד יש, נו... *מנסה להזכר, בעע* השירים שלא הכרת היו באנגלית או בעברית??

ויש גם!! את!!

neverlands הידוע [של יעלה] אבל בד"כ בהופעות עם גבע הוא שר אותו איתה, ומנגן איתה וגם עושה לה קול שני מהמם!!! אז זה לא נחשב בדיוק לבד... והלפלסלי הוופינג באמת אחד השירים הפשוט מדהימים....

isw

New member
אני אגיד ת'מילים הראשונות ותגידו מה זה נראה ל

בנוסף- אני מעלה את זה עכשיו למי שרוצה להתפשר על האיכות.. הראשון מתחיל ב come on baby sit on my shoulder השני שלא זיהיתי היא אמרה שזה שיר קאנטרי די חדש ושהיא פוחדת ממנו אבל עושה בכ"ז והוא מדבר על my way home?

הראשון זה neverland והשני

אני לא בטוחה שאני מכירה
ונשמע מגניבבב
איזה כיףףףף יהיה מחררר

Kettercat

New member
אני דורשת שיהיה Helplessly Hoping גם מחר!!!

אחרת אני ממש אתעצבן
כאילו, לא. אבל אני אעשה פרצוף עצוב
יו, אני כל כך מתרגשת. גם אני אשמח להקלטה אם זה אפשרי

למעלה