לגבי ערמונים

../images/Emo91.gifלגבי ערמונים

מכיוון שאין לי מקום להבעיר אש ולשים מעל את הערמונים, החלטתי להכין במיקרו!!! בצלחת של קטנה (מנה ראשונה) הנחתי כ-10 ערמונים , ללא חריצת X וכיסיתי עם המכסה הגדול הלבן מפלסטיק, הפעלתי כ-1.20 דקות, הערמונים יצאו רכים מאוד. מומלץ.
 

wan

New member
אני ממליצה

כן לעשו X כי לכל אחדד יש מיקרו בעוצמות אחרות. וערמונים יכולים להתפקע ולהתפזר קשות בתוך המיקרו.
 
בחיים לא מצליח ואני מ-תה עליהם../images/Emo7.gif

קשה לי לחרוץ ושנה שעברה ניסיתי בתנור והם נשרפו. אוף
 

נופר א

New member
אני נותנת להם לשחות קצת במים

אני שמה אותם כמה דקות בקערה עם מים מהברז ואחר כך עושה חתך קטן עם סכין וישר לטוסטר אובן לכמה דקות , או עד שאין לי סבלנות לחכות להם, מזל שאף אחד לא אוהב ולי נשאר הכל.........
 

צוצונת

New member
קינוח ערמונים ../images/Emo85.gif

250 גר' ערמונים מבושלים בוואקום או מבושלים במים חצי שעה 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) 1/2 תרמיל וניל חצוי או 1/4 כפית תמצית וניל 1/4 כוס (50 מ"ל ) חלב 5 כפות (50 גר') אבקת סוכר 1 כף ברנדי או רום 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת מעט מלח להגשה 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 2 כפות אבקת סוכר ההכנה: 1. מועכים את הערמונים למחית במזלג (או בממחה פירות ידני) ומעבירים לסיר רחב. מוסיפים את השמנת ומגרדים את תוכן תרמיל הווניל אל הסיר (אך אם משתמשים בתמצית ווניל, מוסיפים גם את החלב ואבקת הסוכר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, על להבה בינונית ותוך בחישה ומבשלים תוך 5-7 דקות, עד שהנוזלים מתאדים קצת. מוסיפים את הברנדי (ואת תמצית הוניל, אם רוצים) קליפת התפוז והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהכיריים מצננים. 2. מרפדים את הכלים האישיים בניילון נצמד . ממלאים בפירה ערמונים ומאחסנים במקרר 4 שעות. 3. ההגשה: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מכינים צלחות הגשה והופכים עליהן את הכלים. מסירים את הניילון הנצמד. עורמים קצת קצפת על כל "הר" ערמונים ומגישים. הערה: לקינוח הזה קוראים "מול בלאן" כדאי להגישו בלוויית שוקולטה כיוון שמדובר במנה כבדה מאוד, חילקתי אותה למנות קטנות.
 
קינוח ערמונים הונגרי

מוגש להורים, גם להם מגיע לא? מתכון: קינוח ערמונים הונגרי (gesztenyepure) רכיבים: אופן הכנה: ל-16 מנות, שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים, 2 שמנת מתוקה ושליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף...). מקציפים היטב עד לקבלת מוס. שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת. מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת. אפשרות נוספת: למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב היטב עד שהמחית חלקה אבל די סמיכה. להכניס לשקית זילוף או לכלי מיוחד שמועך תפוחי אדמה ומוציא אותם דרך חורים בצורת "תולעים" ולזלף בקערה גדולה או בקעריות הגשה אישיות את המחית בצורה של שבלול. להניח ערימה יפה של שמנת מתוקה מוקצפת מלמעלה. זאת למעשה ההגשה ההונגרית הקלאסית. האופציה הראשונה היא במרקם מוסי, והאופציה השניה היא במרקם של פירה סמיך. הערות: אני מכינה את הקינוח ממחית ערמונים שאני קונה או משיגה מבודפשט ונמכרת בצורה של חפיסה שמזכירה חפיסת מרגרינה. נמכרת בכל סופר הונגרי. המחית שנמכרת בארץ שונה ממנה לחלוטין. אפשר להכין בעונת הערמונים מחית דומה. פשוט מבשלים את הערמונים עד לריכוך (קודם חורצים צלב בכל אחד מהערמונים) וטוחנים עם אבקת סוכר ומוסיפים רום ואבקת קקאו. זה המרקם הנכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
בשביל הקינוח הזה - כדאי לנסוע ../images/Emo3.gif

לבודפשט! או לחלופין, לבקש מדרומית 1 לעשות סדנת קינוחים הונגרית.
 

נירהמ1

New member
תודה רבה מאוד!../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

תיזהרי אקבל את ההזמנה ברצינות
. ד"ש בבית.
 
למעלה