להצגה

• פותח הנושא eta21
  • פורסם בתאריך

eta21

New member
../images/Emo91.gif להצגה../images/Emo127.gif

ממליצה בחום על ההצגה "דולפינים" של תיאטרון בית-ליסין. הצגה חדשה שבטח רבות עוד ידובר בה. משחק מצויין של כל השחקנים, ונושא מאוד רגיש ועמוק. לאחר ההצגה ישבנו בבית קפה ושעה ארוכה דשנו ודנו בנושא. שבוע טוב, א ט ה.

שויי

New member
../images/Emo24.gif הי אטה, מהו הנושא הרגיש שבהצגה?

ספרי לנו, אולי נוכל לדון בזה גם פה.

eta21

New member
../images/Emo45.gifבעד ונגד../images/Emo31.gif

השימוש בזרע מוקפא. דילמה לא פשוטה שעומדת בפני אלמנת צה"ל. בהחלט נושא רגיש עם כל ההשלכות לחיוב ולשלילה.

הראו קטע מההצגה היום בטלויזייה באמת נראה

שחבל להחמיץ ושווה ללכת.

שויי

New member
אני לא יכולה להעלות בדעתי

איזה טיעונים יכולים להיות נגד. האפשרות של שימוש בזרע מוקפא עשתה הרבה מאד אנשים למאושרים. מעניין אטה, את יכולה להרחיב ולהביא טיעון נגד?

שווי אבל מדובר בזרעו של אדם מת , נהרג במלחמה

וזאת הדילמה , זה נכון שזה עושה אנשים מאושרים אבל מצד שני מה דינו של הילד שנולד לאב מת

שויי

New member
../images/Emo7.gif חסרים בארץ הזאת ילדים שנולדו

לאב מת?? כואב הלב.

לצערנו יש הרבה . אבל זה מצב שונה ולכן זאת

דילמה מאוד קשה ואי אפשר לשפוטט לכאן ולכאן. לפני כמה שנים היה מקרה בארץ של הורים לחייל שנהרג בצבא והם הקפיאו את זרעו וביקשו אחר כך להוליד להם נכד מאם פונדקאית. אחרי מאבקים רבים הם זכו וביהמ"ש קבע שהם זכאים ואז הם חיפשו אשה שתסכים לעשות את זה. אני לא זוכרת מה נגמר בסוף אבל זאת היתה פרשייה מאוד מרגשת ונוגעת ללב .

שויי

New member
רוניתי, אני בהחלט מסכימה איתך

מרגש ונוגע ללב. אבל מה הטיעון לא לעשות זאת.

מיקי801

New member
אני לא יודעת אני בעד

אלמנה שנשארת לבד למה שלא יהיה לה משהו מהבעל? כולנו עושים ילדים ויש מלחמות ויש טרור ותאונות ומחלות אז כולם יכולים להיות יתומים.לדעתי זה לא סיבה להיות נגד. קשה לשפוט באמת.

בדיוק בגלל זה לא הייתי רוצה להיות שופטת

יש דעות לכאן ולכאן וזה מצב כל כך עדין ומסובך ולא מקנאה באילו שצריכים להחליט . קשה

אני 60

New member
אני מאד בעד

למה שאלמנה לא תממש את הזכות לאמהות מהיקר לה? לילד מספרים שהאבא נהרד במלחמה גיבור והאלמנה נשארת עם ילד. זו הודעה שלישית שכתבתי בנושא ואולי זו תעבור. -שלום-ית

הכל נכון שלומית לגבי האלמנה והזכות שלה לממש

את האימהות שלה אבל יש צד אחד שלא שואלים אותו ומביאים אותו לעולם מראש בלי אבא. וזה לא אותו הדבר כמו שיש לצערינו הרבה ילדים שגדלים בלי אבא אבל כשהם נולדו אבא שלהם כן היה . שוב פעם לא מקנאה במי שצריך להחליט החלטה קשה כזאת פשוט כאב

eta21

New member
במשך כל ההצגה דעתי האישית היא בעד

אין ספק שהשימוש בזרע הפך לא מעט משפחות למאושרות. היו נימוקים של נגד, שאחד מהם העלתה רונית. הקטע הקשה הוא כשמתחילה אהבה חדשה. שלשה דורות משחקים בהצגה וכל דור עם טיעוניו הוא.

למעלה