לחמניות שקדים ואמרטו

chen010189

New member
../images/Emo91.gifלחמניות שקדים ואמרטו

מתכון של אבנר לסקין שהכנתי הלחמניות יוצאות רכות וטעימות מאוד חומרים ל10 לחמניות: 1 כוס חלב קר 1+1/2 שמרים טריים 1/3 כוס סוכר 1 ביצה גדולה 2+1/2 כוסות קמח לחם 1 כוס שקדים מולבנים טחונים 3 כפות ליקר אמרטו משובח 1 כפית מלח{אני שמתי 1/2 כפית, מספיק ביותר} 50 גרם חמאה בטמפ' החדר 1 ביצה טרופה, להברשה סוכר חום{לא שמתי} ושקדים פרוסים לקישוט אופן ההכנה: 1. מכניסים את החלב, השמרים, הסוכר, הביצה, הקמח, השקדים ואת הליקר לקערת מערבל. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות. בזמן שהמערבל עובד, מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים 7 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש 3 דקות עד שנוצר בצק אחיד. 2. מכסים בניילון נצמד ומניחים שעה. 3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומשטחים אותו בעזרת כפות הידיים על מנת להוציא ממנו את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים וכל חלק ל5 חלקים. סה"כ צריכים להיות לכם 10 חלקים. 4. מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים את כפות הידיים בזווית של 45 מעלות ומגלגלים קדימה ואחורה עד שהבצק מגיע לאורך 10-12 ס"מ ומקומר במרכזו. 5. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה, מניחים את הלחמניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים עליהן מעט סוכר חום וכמה שקדים ומניחים להן לתפוח שעה. 6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות מקבלות גוון חום-זהוב.
 
../images/Emo124.gifחןןןןן הלחמניות נראות../images/Emo59.gif

משגע!!! אני מעלה למאמרים תודה
 
למעלה