ל
טעים

תמר 26

New member
../images/Emo91.gif ל ../images/Emo185.gif טעים../images/Emo70.gif

אקדים ואומר: שכל מה שנכנס לשוקו (חלב, סוכר, קקאו) מחודש יוני כבר לא נכנס אצלי לגוף. אילו הדברים היו תלויים בי, גם לא לגוף של שאר המשפחה שלי, אבל יש עוד הרבה שיקולים. בנוגע לבת שלי ידעתי שבתוך הבלגן שעבר עלינו מאז יוני (מעבר דירה, תחילת טיפולים שלי כולל האשפוזים ונשירת השיער, מעבר לגן חדש ולסביבה חדשה, משפחה לא רגועה) זה לא הזמן לשגע אותה ולא אותנו ההורים עם גזירות חדשות לגבי הרגלים ישנים כמו שוקו וכו' חוץ מזה שלא תמיד הייתי בעניינים מה קורה איתה ובאמת נאלצתי לסמוך על אביתר ההורים שלי והגיסות שלי. אבל אני חושבת שעדיף לגמול אותה מזה עכשיו בגיל צעיר, כי בסה"כ זה לא חיוני לה, אז לאט לאט התחלתי להוסיף דברים בריאים וקצת "לעבוד עליה" ובינתיים זה די הולך. הרעיון הוא שאין איסורים אבל יש תחליפים טעימים לא פחות ומעניינים. הנה המתכון שלי ל"שוקו" אני בעצמי שותה את זה ונהנית מזה (אפשר לקרוא לזה שיק אבל אצלנו שוקו זה שם כללי למשקה טעים שהוא לא מיץ, וכל עוד קוראים לזה שוקו זה יותר מסחרי). תפוח מקולף חתוך לקוביות (הקליפות לא טעימות במשקה) בננה חתוכה
כפית דבש/ תרכיז מיץ תפוחים טבעי (רשות - גם בלי זה די מתוק) 1/2-2/3 כוס חלב או מים (כמובן שחלב סויה בריא יותר מחלב
) עכשיו אפשר להוסיף ולגוון עם כל מה שבבית וטעים לכם: ענבים, מלון,אגס קיווי, תמרים, מנגו, אפרסמון, אפרסק, שזיף, אננס. וכו' כל מה שאתם אוהבים (אבל לדעתי לא כדאי להוסיף פירות הדר: הבננה תפגום בויטמין C שיש בהם ואם יש פצעים מכימו' זה יצרוב) כדאי להשתמש בפירות שהם רכים, וכך אפשר לחסוך את המצב של ה"בננה המקולקלת" שנזרקת. מומלץ לדעתי בשביל הטעם והמרקם שלא יהיו יותר מ4-5 פירות בבת אחת. (לכן יש המון מקום לגיוונים בתערובות שונות). אח"כ להכניס למערבל עד שנהיה מחית. הילדים יכולים בעצמם בהשגחת מבוגר וזה ממש חגיגה (במיוחד אם שוכחים לכסות את המערבל ,לא מומלץ
). כל מה שנשאר זה לשתות ולהנות
(ששש... לא לגלות לאף אחד זה גם די בריא
) כשאני מכינה לעצמי אני מוסיפה מעל אגוזים טחונים שזה עוד יותר טעים (אבל לא לילדים קטנים, זה מסוכן!) בסוף היא עוד אומרת ש"השוקו" של אמא יותר טעים משל אבא.
יש לי עוד כמה תגליות שמשלבות פירות מיקסר ו...מקפיא!! אבל זה לפעם אחרת . {
אהבתם? ספרו לחברים שלכם לא אהבתם? ספרו לי
}.

למעלה