../images/Emo91.gifמאפינס חמאת בוטנים
מתכון שהמצאתי אתמול ב-10 בלילה חחח... יצא ממש טעים, אצלי התנור קצת השחים יותר מדי מלמעלה (הוא ברוגז איתי או שהוא לא אופה או שהוא אופה מדי). הם קלים מאוד להכנה. לא לדאוג אין פה שמן/חמאה מפני שהחמאת בוטנים משמשת כשומן והשמנת מתוקה נותנת למאפינס עידון נוסף. מאפינס חמאת בוטנים/ סיוי בערך 8-10 מאפינס. 100 גר' חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים 100 גר' סוכר חום כהה 60 גר' דבש 125 סמ"ק שמנת מתוקה שמים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות. מצננים מעט. מוסיפים: 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 170 גר' קמח תופח מנופה מוסיפים ביצים אחת אחת ווניל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים קמח ומערבבים הכל היטב רק עד שמתאחד. יוצקים לתבנית שקעים משומנת. אפשר לפזר מעל שוקולד צ'יפס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שתופחים ומזהיבים (+בדיקת קיסם).
מתכון שהמצאתי אתמול ב-10 בלילה חחח... יצא ממש טעים, אצלי התנור קצת השחים יותר מדי מלמעלה (הוא ברוגז איתי או שהוא לא אופה או שהוא אופה מדי). הם קלים מאוד להכנה. לא לדאוג אין פה שמן/חמאה מפני שהחמאת בוטנים משמשת כשומן והשמנת מתוקה נותנת למאפינס עידון נוסף. מאפינס חמאת בוטנים/ סיוי בערך 8-10 מאפינס. 100 גר' חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים 100 גר' סוכר חום כהה 60 גר' דבש 125 סמ"ק שמנת מתוקה שמים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות. מצננים מעט. מוסיפים: 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 170 גר' קמח תופח מנופה מוסיפים ביצים אחת אחת ווניל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים קמח ומערבבים הכל היטב רק עד שמתאחד. יוצקים לתבנית שקעים משומנת. אפשר לפזר מעל שוקולד צ'יפס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שתופחים ומזהיבים (+בדיקת קיסם).