מזג האויר בקנדה-מאמר שכתבתי

Or Jacob

New member
../images/Emo91.gifמזג האויר בקנדה-מאמר שכתבתי

דודו יוסיף אותו בקרוב ללוח המאמרים של הפורום . השקעתי , כתבתי , ציירתי מפות (כן , אני ציירתי את המפות שבהתחלה) והנה התוצאה : מאמר על האקלים ומזג האויר בקנדה . מצורף גם המאמר בקובץ וורד (DOC) וגם קישור למאמר כעמוד אינטרנט : http://weatherforums.ath.cx/canada/canada.htm אור.

Or Jacob

New member
אה , ושחכתי ...

הנה המאמר בקובץ וורד (DOC) למי שרוצה : אור.

sivani

New member
אור, כל הכבוד! ../images/Emo9.gif אבל...

המידע שלך לגבי וונקובר לדעתי הוא קצת שגוי. הטבלה אומרת שיש רק יום אחד בממוצע בחודש שיש פה מעל 25 מ"מ גשם,אבל זה מאוד לא נכון. בדצמבר האחרון היו פה בערך 7 ימים,אומנם לא רצופים,של 30-40-50 מ"מ כמו כלום. הטבלאות לא ממש מדייקות גם בנוגע לדברים אחרים

Or Jacob

New member
כמה תשובות:

1-לא אני המצאתי את הטבלאות , הן ממכון מחקר קנדי שפיתח את המודל הקנדי (הקנדיאן אנסמבל), ויכולות להיות שם טעויות,במיוחד בגלל שזה מהאינטרנט ועד שזה הגיע לאתר זה עבר דרך המון מקומות-"טלפון שבור". אבל לפי הניסיון שלי עם הטבלאות האלו הן דיי בסדר , לפחות הכי טובות ברשת. 2-מדובר בממוצע רב שנתי של לפחות 25 שנה , אז חודש אחד באמת לא יכול להיות אינדיקטור לגבי האמינות שלהן . הרי לא כל "הדצמברים" זהים. 3-מהן הטעויות האחרות? 4-הפקתי מארכיון FNL של NOAA-NASA כמה גראפים (מטאוגרמות) שמציינים את כמות המשקעים ל 6 שעות שנמדדו (ע"י לוינים-פחות מדויק מתחנות קרקע אבל לא נורא כל כך) בונקובר בדצמבר האחרון . שמרתי את המטאוגרמות אצלי כך שתוכלי לראות אותן בכתובת הזו: http://weatherforums.ath.cx/canada/vancu/ אפשר לראות ש: -ב 10 לדצמבר ירדו 23 ממ´ ב24 שעות -ב 12 לדצמבר ירדו 20 ממ´ ב24 שעות -ב 16 ירדו 21 - ב26 ירדו 27 ממ´ כך שדווקא החודש הזה יצא ממוצע בקטע הזה... בואי ניקח כמה טעויות בנתונים+טעויות שלי (אני חצי ישן עכשיו). החודש היה ממוצע + אבל לא נראה לי שהיו 7 ימים. על איזה נתונים התבססת?

יפה מאד. האם כבר ביקרת בקנדה?

אני מניח שתשובתך תהיה, כמו זו של בזוקה ג´ו: הייתי נוסע, אבל אי אפשר עכשיו, יורד גשם...

xrouge

New member
אהבתי את הלוגיקה מזג אויר->רמת חיים

"אקלים ממוזג קריר, כמו באירופה, צפון ארה"ב ודרום קנדה, יותר בריא ... המדינות המפותחות נמצאות באקלים כזה לא במיקרה-זהו (לדעתי) אקלים "המושלם". הייתי רוצה לשמוע למה לדעתך האקלים החם בישראל תורם להתפתחות הטכנולוגית של המדינה, שהיא מעצמת היי-טק, באופן יחסי.

Or Jacob

New member
ידעתי שזה יגיע ...

אז דבר ראשון , מדד הפיתוח של קנדה הוא 93 (המדד הכי גבוה!כלומר היא המדינה הכי מפותחת בעולם) ומדד הפיתוח של ישראל הוא 86 (לפי מה שאני זוכר) אז עדיין קנדה היא הרבה יותר מפותחת ... וכך גם רוב מדינות אירופה וארה"ב. זה נכון שישראל מפותחת יחסית למזרח התיכון ולמדינות באקלים הזה , לדעתי זה בגלל 2 סיבות : 1-עליות רבות מאירופה שהביאו איתם את הפיתוח . 2-הקשרים הטובים עם ארה"ב. אור.

Dry Martini

New member
נכתבו ספרים על הסיבות ../images/Emo63.gif

למצב הפיתוח של ישראל. ואני מתכוון הרבה ספרים. קיימת הסכמה רחבה שהסיבה העיקרית היא המצב הבטחוני שחייב מו"פ מואץ. גם למסורת ההשכלה אצל יהודים תפקיד לא קטן. ולסיום, העדר כל אוצרות טבע הכריח מציאת מקורות הכנסה לאומית אחרים. בין הבולמים להתפתחות עוד יותר מהירה אגב נמנים מנגנון ממשלתי גדול מדי, רגולציית יתר וכלכלה סוציאליסטית. העיתון The Economist כתב לפני כשנה גיליון על ישראל והרשות הפלסטינית. כדאי מאד לקרוא אפילו למי שלא מתעניין בכלכלה.

sweet pita

New member
חפשתי באתר שלהם ולא מצאתי..

יש לך אולי לינק? או תאריך לגליון?

Dry Martini

New member
לא זמין on-line

המחקרים של ה- Economist Intelligence Unit נמכרים בהרבה מאד כסף. כדאי לחפש ספריה שמחזיקה. בכל מקרה, הגליון הראשי האחרון על ישראל הופיע בינואר 2002. יש עדכונים אחת לחודש או לחודשיים. לעיתון עצמו יש כתבות על ישראל, גם מאד מעניינות. חלקן חינם וחלקן לא.

למעלה