../images/Emo91.gif משתה פורים ברוח הגורמה בירושלים
שלום לכולם, שמי ענבל ובאתי לספר לכם על מסעדה נפלאה, כשרה ונהדרת בירושלים. הוזמנתי על די תפוז אנשים לארוחת ערב מפוארת במסעדת SCALA של השף אורן ירושלמי, אשר נמצאת במלון "מצודת דוד" בירושלים עיר הקודש. אני עדיין מתאוששת מהארוחה הזו, כי ללא ספק היא "הפילה" אותי מרוב עונג, ועכשיו גם לכם יש הזדמנות להנות כמוני כיוון שאורן ירושלמי מזמין את כל המעוניינים למשתה פורים בצורה של ארוחת גורמה שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח זוגי ויין במחיר שווה של 180 ₪ לאדם בימי החג - י"ד-ט"ז באדר, 10-12 במרץ 2009. בואו ואספר לכם על המסעדה, הארוחה עצמה והצוות הנפלא שביחד גרמו לחוויה הזו להיות מושלמת... היינו 4 נשים ולכן הצלחנו לטעום הרבה מאד מהמנות המוצעות בתפריט. אתחיל בזה שהמסעדה יפיפייה, מעוצבת בעיצוב נקי ואלגנטי, מתאים גם לאירועים רומנטיים וגם לאירועים עסקיים. קיבלנו הסבר על העיקרון המנחה של המסעדה הזו – טריות ורענון של התפריט לפי העונות ולפי מה שהכי איכותי באותו זמן. השף אורן ירושלמי הולך כל בוקר לשוק ובוחר את המצרכים הכי טריים ואיכותיים ומבשל לפי המרכיבים הללו, ולכן התפריט משתנה מדי יום, למרות שיש קו בסיס לתפריט שלפיו נבחרים המוצרים. כמו כן, לעומת הרבה מסעדות גורמה ברמה הזו, בSCALA לא חייבים להזמין ארוחה מלאה כשבאים. אפשר להזמין רק מנה אחת, אפשר לשבת ולשתות יין משובח. צוות המלצרים והעובדים של המסעדה כולם יודעים לפרטי פרטים מהן המנות המוגשות וממה בדיוק הן מורכבות, והם מסבירים על כך באריכות ובמקצועיות רבה לכל דורש. והחוויה עצמה - מייד כשנכנסנו, המלצרית הציעה לקחת את המעילים לחדר המעילים שממוקם בכניסה למסעדה, התיישבנו והגיע מלצר היין, הסומלייה, והציע לנו אפריטיף – קוקטייל של מלון ואפרסק על בסיס וודקה וספרייט שהיה קליל, נעים, קר ומרענן. בינתיים הסתכלנו על התפריט וחככנו בדעתנו אילו מנות להזמין, כי הכל היה נראה כל כך טעים. כדי שלא ישעמם לנו בפה עד שנזמין את המנות הראשונות, הגישו לנו כוסות אספרסו עם מרק כתומים עם קציפת קוקוס שהיה נהדר וקרמי, וגם לחמים טריים וריחניים שלידם פנכה של ממרח איולי פפריקה ועוד פנכה עם מלח ים אטלנטי מעושן ברוזמרין שמכינים במקום עצמו. למנות הראשונות הזמנו: שקדי עגל עם פלפל שושקה, גרגרי חומוס ספרדי, עריסת פלפלים מעושנים, קרם חצילים שרופים וכוסברה – שקדי העגל היו נימוחים וטעימים, קרם החצילים השרופים היה מצויין ומעניין מאד, וגרגירי החומוס שעורבבו בעריסה היו טעימים ולא חריפים כמו שחששתי שיהיו. שמעתי על שקדי עגל שהם מעדן, גיליתי שזה בהחלט נכון. ניוקי תפוחי אדמה עם פטריות יער ואספרגוס, בצלי שאלוט, פטריות פורוצ'יני וציר ירקות שהיה פשוט אלוהי – הפחד שלי מניוקי הוא שהם יהיו כבדים ודביקים כמו בהרבה מסעדות בארץ. הניוקי האלה היו רכים ואווריריים כמו עננים, וקיפצו בשמחה במחבת הנחושת הקטנה בה הוגשו יחד עם פטריות נהדרות, אספרגוס טרי ורענן ואפונה ירוקה ובוהקת. אני יכולה להגיד שעם כל ביס מהמנה הזו נשמעו אנחות עונג מכמה כיוונים בשולחן. קרפצ'יו סינטה עם עגבניות שרופות, בשר חציל, קרוטוני חרדל, שמן בזיליקום וזרעי עגבניות שהיה טעים ומתובל בדיוק כמו שצריך. הרעיון מאחורי המנה הזו הוא שיש בה כל מה שיש בסנדביץ' בשר טוב – חרדל (בקרוטוני החרדל) בשר משובח, ותוספות של ירקות. מרק קרם שעועית עם עדשים שחורים,עגבניות מעושנות ושומר, בצקניות, ביצי שליו עלומות וזעתר – מרק קרמי להפליא בזכות השעועית הלבנה. מרגיש כמו מרק מוקרם בשמנת למרות שהוא לא, שזה יתרון גדול, ויש במרק גם הפתעות נגיסות יותר בצורת העדשים, הבצקניות וביצי השליו העלומות. גלדי בצל במילוי בשר טלה, בורגול, עשבי תיבול על מצע עדשים שחורים, ירקות שורש, בטחינה גולמית ודבש תמרים - שהיו טעימים, קלילים, עם ארומות נהדרות. סלט העדשים מתחת לבצלים היה גם הוא רענן וטעים. אחרי שלא נשאר פירור על הצלחות, פינו לנו את השולחן והגישו לנו מרענן חיך – כדור סורבה תפוזים אדומים שגרם לי לפלוט אנחה ולשכוח איפה אני ומה קורה מסביבי. ואכן, כמו שמו – הוא מרענן מאד את החיך לקראת המנות העיקריות ועושה טוב על הנשמה. ואז הגיע תורם של "התותחים הכבדים" – המנות העיקריות. גם פה דגמנו 4 מנות שונות – דניס צרוב במחבת עם קונפי עגבניות, פלפלים קלויים, חצילים, ניוקי, צ'ילי זיתים ירוקים– מנה קלילה, רעננה וטעימה עד מאד ששוב כיכבו בה ניוקי אווריריים כמו ענן, ירקות עשויים בדיוק במידה ונתח פילה דניס עסיסי עם עור קריספי. מנה נהדרת לחובבי דגים. נתח טלה בשמן זית ורוזמרין בליווי נקניקיות מרגז, תבשיל כרוב לבן, קרם תפוח אדמה, בציר טלה ואפונה טרייה – מנה מצויינת לחובבי בשר טלה. קרם תפוח האדמה היה אוורירי ומענג, תבשיל הכרוב הלבן היה טעים ביותר והוסבר לנו שהוא בושל ביין לבן במקום בבירה, והטלה היה עשוי בדיוק כמו שצריך – רך וטעים. חזה עוף צרוב במחבת ברזל עם תפוח אדמה מתוק וטימין, מרמלדת בצל וברנדי,ערמונים בציר עגל וסילאן – חיכיתי כל הערב לפגוש את שף אורן ירושלמי כדי להגיד לו שמעולם לא אכלתי עוף כל כך עסיסי וטעים כמו העוף הזה. העוף מוגש כנתח שלם, עבה ועסיסי ביותר, ברוטב מתקתק. מרמלדת הבצל פשוט נהדרת, תפוח האדמה המתוק עשוי מצויין וההפתעות המתוקות ברוטב משתלבות נהדר עם כל המנה. נתח קצבים עם פסטה טרייה וירקות שורש – לקרניבורים אמיתיים שאוהבים בשר זו מנה נהדרת. הבשר רך ועסיסי, הפסטה הטרייה נהדרת ויקרות השורש משתלבים מצויין במנה הזו. מי שלא חובב בשר אמיתי ייתכן שיחשוב שהיא קצת כבדה, אבל בשביל זה יש את מנת העוף המדהימה ואת הדג העסיסי. את המנה העיקרית ליווינו בכוס יין שנבחרה בקפידה ובסיועו האדיב ביותר של הסומלייה, ולוותה בטקס שלם של הסברים על היין, טעימה שלו והנאה צרופה. ואז, כשחשבנו שזהו, התפוצצנו ודי ואין מקום, הגיע הזמן לסגור את הקיבה הראשונה ולפתוח את הקיבה השנייה שמיועדת רק לקינוחים. לפני שלב הקינוחים, כשכולנו מדושנים מעונג, הצטרף אלינו השף אורן ירושלמי בכבודו ובעצמו, סיפר לנו על האוכל שאכלנו, הצטלם איתנו כמה שרצינו (ושיגענו אותו כהוגן עם עוד ועוד תמונות, רק בשביל לקבל עוד חיבוק) והיה מקסים ביותר. ההמשך לקינוחים בהודעה הבאה...
שלום לכולם, שמי ענבל ובאתי לספר לכם על מסעדה נפלאה, כשרה ונהדרת בירושלים. הוזמנתי על די תפוז אנשים לארוחת ערב מפוארת במסעדת SCALA של השף אורן ירושלמי, אשר נמצאת במלון "מצודת דוד" בירושלים עיר הקודש. אני עדיין מתאוששת מהארוחה הזו, כי ללא ספק היא "הפילה" אותי מרוב עונג, ועכשיו גם לכם יש הזדמנות להנות כמוני כיוון שאורן ירושלמי מזמין את כל המעוניינים למשתה פורים בצורה של ארוחת גורמה שכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח זוגי ויין במחיר שווה של 180 ₪ לאדם בימי החג - י"ד-ט"ז באדר, 10-12 במרץ 2009. בואו ואספר לכם על המסעדה, הארוחה עצמה והצוות הנפלא שביחד גרמו לחוויה הזו להיות מושלמת... היינו 4 נשים ולכן הצלחנו לטעום הרבה מאד מהמנות המוצעות בתפריט. אתחיל בזה שהמסעדה יפיפייה, מעוצבת בעיצוב נקי ואלגנטי, מתאים גם לאירועים רומנטיים וגם לאירועים עסקיים. קיבלנו הסבר על העיקרון המנחה של המסעדה הזו – טריות ורענון של התפריט לפי העונות ולפי מה שהכי איכותי באותו זמן. השף אורן ירושלמי הולך כל בוקר לשוק ובוחר את המצרכים הכי טריים ואיכותיים ומבשל לפי המרכיבים הללו, ולכן התפריט משתנה מדי יום, למרות שיש קו בסיס לתפריט שלפיו נבחרים המוצרים. כמו כן, לעומת הרבה מסעדות גורמה ברמה הזו, בSCALA לא חייבים להזמין ארוחה מלאה כשבאים. אפשר להזמין רק מנה אחת, אפשר לשבת ולשתות יין משובח. צוות המלצרים והעובדים של המסעדה כולם יודעים לפרטי פרטים מהן המנות המוגשות וממה בדיוק הן מורכבות, והם מסבירים על כך באריכות ובמקצועיות רבה לכל דורש. והחוויה עצמה - מייד כשנכנסנו, המלצרית הציעה לקחת את המעילים לחדר המעילים שממוקם בכניסה למסעדה, התיישבנו והגיע מלצר היין, הסומלייה, והציע לנו אפריטיף – קוקטייל של מלון ואפרסק על בסיס וודקה וספרייט שהיה קליל, נעים, קר ומרענן. בינתיים הסתכלנו על התפריט וחככנו בדעתנו אילו מנות להזמין, כי הכל היה נראה כל כך טעים. כדי שלא ישעמם לנו בפה עד שנזמין את המנות הראשונות, הגישו לנו כוסות אספרסו עם מרק כתומים עם קציפת קוקוס שהיה נהדר וקרמי, וגם לחמים טריים וריחניים שלידם פנכה של ממרח איולי פפריקה ועוד פנכה עם מלח ים אטלנטי מעושן ברוזמרין שמכינים במקום עצמו. למנות הראשונות הזמנו: שקדי עגל עם פלפל שושקה, גרגרי חומוס ספרדי, עריסת פלפלים מעושנים, קרם חצילים שרופים וכוסברה – שקדי העגל היו נימוחים וטעימים, קרם החצילים השרופים היה מצויין ומעניין מאד, וגרגירי החומוס שעורבבו בעריסה היו טעימים ולא חריפים כמו שחששתי שיהיו. שמעתי על שקדי עגל שהם מעדן, גיליתי שזה בהחלט נכון. ניוקי תפוחי אדמה עם פטריות יער ואספרגוס, בצלי שאלוט, פטריות פורוצ'יני וציר ירקות שהיה פשוט אלוהי – הפחד שלי מניוקי הוא שהם יהיו כבדים ודביקים כמו בהרבה מסעדות בארץ. הניוקי האלה היו רכים ואווריריים כמו עננים, וקיפצו בשמחה במחבת הנחושת הקטנה בה הוגשו יחד עם פטריות נהדרות, אספרגוס טרי ורענן ואפונה ירוקה ובוהקת. אני יכולה להגיד שעם כל ביס מהמנה הזו נשמעו אנחות עונג מכמה כיוונים בשולחן. קרפצ'יו סינטה עם עגבניות שרופות, בשר חציל, קרוטוני חרדל, שמן בזיליקום וזרעי עגבניות שהיה טעים ומתובל בדיוק כמו שצריך. הרעיון מאחורי המנה הזו הוא שיש בה כל מה שיש בסנדביץ' בשר טוב – חרדל (בקרוטוני החרדל) בשר משובח, ותוספות של ירקות. מרק קרם שעועית עם עדשים שחורים,עגבניות מעושנות ושומר, בצקניות, ביצי שליו עלומות וזעתר – מרק קרמי להפליא בזכות השעועית הלבנה. מרגיש כמו מרק מוקרם בשמנת למרות שהוא לא, שזה יתרון גדול, ויש במרק גם הפתעות נגיסות יותר בצורת העדשים, הבצקניות וביצי השליו העלומות. גלדי בצל במילוי בשר טלה, בורגול, עשבי תיבול על מצע עדשים שחורים, ירקות שורש, בטחינה גולמית ודבש תמרים - שהיו טעימים, קלילים, עם ארומות נהדרות. סלט העדשים מתחת לבצלים היה גם הוא רענן וטעים. אחרי שלא נשאר פירור על הצלחות, פינו לנו את השולחן והגישו לנו מרענן חיך – כדור סורבה תפוזים אדומים שגרם לי לפלוט אנחה ולשכוח איפה אני ומה קורה מסביבי. ואכן, כמו שמו – הוא מרענן מאד את החיך לקראת המנות העיקריות ועושה טוב על הנשמה. ואז הגיע תורם של "התותחים הכבדים" – המנות העיקריות. גם פה דגמנו 4 מנות שונות – דניס צרוב במחבת עם קונפי עגבניות, פלפלים קלויים, חצילים, ניוקי, צ'ילי זיתים ירוקים– מנה קלילה, רעננה וטעימה עד מאד ששוב כיכבו בה ניוקי אווריריים כמו ענן, ירקות עשויים בדיוק במידה ונתח פילה דניס עסיסי עם עור קריספי. מנה נהדרת לחובבי דגים. נתח טלה בשמן זית ורוזמרין בליווי נקניקיות מרגז, תבשיל כרוב לבן, קרם תפוח אדמה, בציר טלה ואפונה טרייה – מנה מצויינת לחובבי בשר טלה. קרם תפוח האדמה היה אוורירי ומענג, תבשיל הכרוב הלבן היה טעים ביותר והוסבר לנו שהוא בושל ביין לבן במקום בבירה, והטלה היה עשוי בדיוק כמו שצריך – רך וטעים. חזה עוף צרוב במחבת ברזל עם תפוח אדמה מתוק וטימין, מרמלדת בצל וברנדי,ערמונים בציר עגל וסילאן – חיכיתי כל הערב לפגוש את שף אורן ירושלמי כדי להגיד לו שמעולם לא אכלתי עוף כל כך עסיסי וטעים כמו העוף הזה. העוף מוגש כנתח שלם, עבה ועסיסי ביותר, ברוטב מתקתק. מרמלדת הבצל פשוט נהדרת, תפוח האדמה המתוק עשוי מצויין וההפתעות המתוקות ברוטב משתלבות נהדר עם כל המנה. נתח קצבים עם פסטה טרייה וירקות שורש – לקרניבורים אמיתיים שאוהבים בשר זו מנה נהדרת. הבשר רך ועסיסי, הפסטה הטרייה נהדרת ויקרות השורש משתלבים מצויין במנה הזו. מי שלא חובב בשר אמיתי ייתכן שיחשוב שהיא קצת כבדה, אבל בשביל זה יש את מנת העוף המדהימה ואת הדג העסיסי. את המנה העיקרית ליווינו בכוס יין שנבחרה בקפידה ובסיועו האדיב ביותר של הסומלייה, ולוותה בטקס שלם של הסברים על היין, טעימה שלו והנאה צרופה. ואז, כשחשבנו שזהו, התפוצצנו ודי ואין מקום, הגיע הזמן לסגור את הקיבה הראשונה ולפתוח את הקיבה השנייה שמיועדת רק לקינוחים. לפני שלב הקינוחים, כשכולנו מדושנים מעונג, הצטרף אלינו השף אורן ירושלמי בכבודו ובעצמו, סיפר לנו על האוכל שאכלנו, הצטלם איתנו כמה שרצינו (ושיגענו אותו כהוגן עם עוד ועוד תמונות, רק בשביל לקבל עוד חיבוק) והיה מקסים ביותר. ההמשך לקינוחים בהודעה הבאה...