../images/Emo91.gifעוגת גבינה שוודית
עוגת הגבינה הזו לקוחה מאוסף מטעמי אירופה, מסדרת קולונריה, באנגלית. אפיתי אותה בהצלחה מספר פעמים וגם היום...! עוגת גבינה שוודית OSTKAKA -------------------------- לבצק: 125 גר' חמאה רכה 70 גר' סוכר 1 ביצה 250 גר' קמח 1 כפית אבקת אפייה למלית גבינה: 50 גר' חמאה רכה 3 ביצים 175 גר' סוכר 750 גר' גבינה לבנה (אני שמה מחצית טוב טעם ומחצית גבינה רכה רגילה) 500 מ"ל שמנת חמוצה 60 גר' קורנפלור 1 כפית אבקת אפיה לבצק: לערבב חמאה+סוכר+ביצה, היטב. להוסיף לקמח שעורב באבקת אפיה. לערבב במהירות,לעטוף את הבצק ולצנן 30 דקות. לחמם תנור לחום של 190 מעלות. למלא תחתית תבנית קפיצית (24) במחצית הבצק ולאפות כ- 20 דקות. בנתיים לערבב את כל חומרי המלית. ליצור שוליים מיתרת הבצק , להניח בתבנית, לצקת מלית מעל. להנמיך חום ל – 180 מעלות,לאפות כ- 60 דקות. לצנן כ –2 עד 3 שעות לפני איחסון במקרר. הערות: העוגה מתקבלת גבוה + יפה + עשירה מאוד. (ניתן לנסות בתבנית קוטר 26 בכדי שבצק השוליים יהיה דק יותר או לא להשתמש בכל הבצק) בתאבון ! תורגם ונרשם ע"י חנית.
עוגת הגבינה הזו לקוחה מאוסף מטעמי אירופה, מסדרת קולונריה, באנגלית. אפיתי אותה בהצלחה מספר פעמים וגם היום...! עוגת גבינה שוודית OSTKAKA -------------------------- לבצק: 125 גר' חמאה רכה 70 גר' סוכר 1 ביצה 250 גר' קמח 1 כפית אבקת אפייה למלית גבינה: 50 גר' חמאה רכה 3 ביצים 175 גר' סוכר 750 גר' גבינה לבנה (אני שמה מחצית טוב טעם ומחצית גבינה רכה רגילה) 500 מ"ל שמנת חמוצה 60 גר' קורנפלור 1 כפית אבקת אפיה לבצק: לערבב חמאה+סוכר+ביצה, היטב. להוסיף לקמח שעורב באבקת אפיה. לערבב במהירות,לעטוף את הבצק ולצנן 30 דקות. לחמם תנור לחום של 190 מעלות. למלא תחתית תבנית קפיצית (24) במחצית הבצק ולאפות כ- 20 דקות. בנתיים לערבב את כל חומרי המלית. ליצור שוליים מיתרת הבצק , להניח בתבנית, לצקת מלית מעל. להנמיך חום ל – 180 מעלות,לאפות כ- 60 דקות. לצנן כ –2 עד 3 שעות לפני איחסון במקרר. הערות: העוגה מתקבלת גבוה + יפה + עשירה מאוד. (ניתן לנסות בתבנית קוטר 26 בכדי שבצק השוליים יהיה דק יותר או לא להשתמש בכל הבצק) בתאבון ! תורגם ונרשם ע"י חנית.