עוגת גבינה שוודית

chanit

New member
../images/Emo91.gifעוגת גבינה שוודית

עוגת הגבינה הזו לקוחה מאוסף מטעמי אירופה, מסדרת קולונריה, באנגלית. אפיתי אותה בהצלחה מספר פעמים וגם היום...! עוגת גבינה שוודית OSTKAKA -------------------------- לבצק: 125 גר' חמאה רכה 70 גר' סוכר 1 ביצה 250 גר' קמח 1 כפית אבקת אפייה למלית גבינה: 50 גר' חמאה רכה 3 ביצים 175 גר' סוכר 750 גר' גבינה לבנה (אני שמה מחצית טוב טעם ומחצית גבינה רכה רגילה) 500 מ"ל שמנת חמוצה 60 גר' קורנפלור 1 כפית אבקת אפיה לבצק: לערבב חמאה+סוכר+ביצה, היטב. להוסיף לקמח שעורב באבקת אפיה. לערבב במהירות,לעטוף את הבצק ולצנן 30 דקות. לחמם תנור לחום של 190 מעלות. למלא תחתית תבנית קפיצית (24) במחצית הבצק ולאפות כ- 20 דקות. בנתיים לערבב את כל חומרי המלית. ליצור שוליים מיתרת הבצק , להניח בתבנית, לצקת מלית מעל. להנמיך חום ל – 180 מעלות,לאפות כ- 60 דקות. לצנן כ –2 עד 3 שעות לפני איחסון במקרר. הערות: העוגה מתקבלת גבוה + יפה + עשירה מאוד. (ניתן לנסות בתבנית קוטר 26 בכדי שבצק השוליים יהיה דק יותר או לא להשתמש בכל הבצק) בתאבון ! תורגם ונרשם ע"י חנית.
 

chanit

New member
מחצית שניה של הבצק-לריפוד דפנות

התבנית כמצויין במתכון. רצוי שהבסיס והדפנות יהיו דקים ביותר. (נותר חופן קטן ביותר ומיותר) מאפיה חוזרת של עוגת הגבינה השוודית הזו,אתמול, מסקנתי, שרצוי לשים יותר גבינה לבנה רכה (75% גבינה רכה) והיתר גבינה יבשה יותר (ואני... שמתי ההיפך)
 
למעלה