על ספר יפה ביותר

../images/Emo91.gif על ספר יפה ביותר../images/Emo70.gif

שלום לכולם, אני רוצה להמליץ לכם על סדרת "דפי תמר" מאת דבורה עומר שיצאה לפני כמה זמן בגירסה חדשה. סדרת הספרים בהוצאת "עמיחי". הסדרה החדשה של שנת 2005.
על הספר: תמר גל מקיבוץ רימון שבעמק קיבלה ליום הולדתה האחת עשרה פנקס כחול עבה, שכבר למחרת הפך ליומן. היא החליטה לרשום בו כל מה שהיא "חושבת ועושה: על הלימודים, על הילדים, על העבודה במשק" וגם דברים כמוסים שרק יומנה ידע על קיומם. ואכן תמר כותבת הכל ביומנה. היא מספרת על כך שרע לה בגלל שהיא הכי נמוכה בכיתתה; על החלום שבו היא, תמרה (כך קראו לה הרוסים כשגייסו אותה למשימה הסודית), נכנסה ל"ספוּטניק" וטסה לחלל עם הכלבה לַיְקָה- עוּזָה; על רינה'לה הקטנה שאיבדה את צחוקה בזמן ההפגזות מעבר לגבול על הקיבוץ; על "שבוע התענוגות" בסוף הלימודים ועל.... בשנה שמלאו לתמר אחת עשרה הייתה מדינת ישראל בת עשר, וילדים שגדלו באותה תקופה בקיבוץ עשו הכל ביחד: ישנו ולמדו, אכלו ושיחקו, והכל בבית שנקרא בית הילדים. מתי ראו את ההורים? גם על כך תקראו ביומן. תכירו את בני משפחתה של תמר ואת המחברת העבה "זיכרונות לבית גל". במחברת זו נרשמו, בין היתר, הסיפורים הנפלאים שאבא של תמר סיפר לילדיו. אם אתם רוצים להכיר את כוֹתֵן הסיני שבזכותו נוצר צמח הכותנה, ואם מתחשק לכם להשתתף בקטיף כותנה, או להצטרף למעקב אחר גנב מסתורי, או לעזור להציל את אחמד, הנער מעבר הירדן שהסתנן לקיבוץ, תמר שגדלה בינתיים, תשמח לשתף אתכם ביומן החיים שלה.
על מחברת הספר- דבורה עומר: הסופרת דבורה עומר נולדה ב-1932 בקיבוץ מעוז-חיים. אביה היה סופר הילדים משה מוסינזון, ומשפחתה מונה יוצרים ספרותיים נוספים בתחומים שונים. היא התחילה לפרסם מיצירותיה כבר בשנת 1948, ואת ספרה הפופולרי "דפי תמר" החלה לכתוב כשעבדה כמורה. פרקי ספר זה הופיעו תחילה במדור קבוע בעיתון "דבר לילדים" (המדור זכה ב"פרס יציב" לספרות ילדים). בין השנים 1960-1964 חייתה בקנדה ואחר כך שבה לארץ. יצירתה של דבורה עומר לילדים ולנוער עשירה ומגוונת: היא כותבת לפעוטות, פרסמה מפרי עטה בעיתוני הילדים "במעלה" ו"דבר לילדים" וחיברה ספרים רבים ומחזות לילדים ונוער. חלק מספריה הן ביוגרפיות של דמויות מוכרות בהיסטוריה של עם ישראל, כמו "שרה גיבורת ניל"י" ו"איתמר בן אב"י", שאותן כתבה בעקבות תחקירים ממושכים שערכה לקראת הכתיבה. ספריה תורגמו לשפות שונות וחלקם הועלו כמחזות על במות התיאטרון. ספריה שזכו בפרסים הם: "דפי תמר", "מעשה בלולי ה…" , "הגבול שבלב", "שרה גיבורת ניל"י". בשנת 1979 זכתה בפרס ראש הממשלה ליצירה.
זוהי מהדורה מחודשת של הספר הקלאסי והאהוב, "דפי תמר בקיבוץ רימון שבעמק". הוא הראשון מבין ארבעה ספרי יומן שנכתבו בשמה של תמר. קולה של תמר, המתבגרת הצעירה, שובה לב באותנטיות שלו, ומושך להקשיב לחוויות, להרהורים, וללבטים המעסיקים אותה. בנוסף, הספר הוא סוג של מסמך היסטורי המעיד על הווי החיים של ילדים בקיבוץ בעשור הראשון למדינת ישראל. "דפי תמר" זכה ב"פרס יציב".
לדעתי אלו ספרים מאוד יפים! קראתי את הספר הראשון ממש ממזמן (שהייתי בת 9 חברה שלי נתנה לי לקרוא את הספר שלה) ואני כנראה אקנה את הסדרה החדשה, כי אני בטוחה שבספרייה שלי מנויה יהיה את הגירסה הישנה (לא שיש הבדל גדול, אבל עדיין). ממליצה בחום
שירלי.

מק../images/Emo78.gif

בגלל שההמלצה שלי הלכה טיפה למטה... אשמח לדבר עם אנשים שקראו את הספר ואהבו אותו

*ועוד משהו-

"ילדת התות" זאת שירלי (מ"שירלי מאוס")- פשוט יש לי שני כינויים ב"תפוז"

המלצה מצויינת על ספר מצויין!

קראתי כשהייתי ילדה ומאוד אהבתי את תמר. אף פעם לא חשבתי שהיא נולדה לפני קום המדינה. הייתי בטוחה שהיא בגילי... יש ארבעה ספרים בסדרה, ביניהם אחד שבו היא נוסעת לארה"ב. גם אני מצטרפת להמלצה של שירלי.

למעלה