"קורליין"/ ניל גיימן

Rivendell

New member
../images/Emo91.gif "קורליין"/ ניל גיימן

הוצאת "אופוס" 132 עמודים. חברה שלי קיבלה את הספר ולא רצתה אותו או ספר אחר במקומו, אז הוא עבר אלי (אני כמו מיכל אשפה לספרים) - יחד עם פתק החלפה של החנות, לכל מקרה. זכרתי גם שדובר עליו טובות כאן, אז שמחתי לקחת הוא עמד לו בצד וחיכה לזמן הנכון, ולצערי היום הזמן הנכון הגיע... תאונת רכב פינתה לי כמה שעות המתנה במוסך. על הצד החיובי - הנזק היחיד נגרם למכוניות, ולא לאף אדם. בקיצור, ישבנו אני, קורליין, ופתק ההחלפה להרוג כמה שעות, שבסיומן קימטתי את פתק ההחלפה וזרקתי אותו לפח הקרוב. קורליין עוברת לבית חדש יחד עם ההורים שלה. הבית הוא בית ישן שחולק לדירות, שבכל אחת מהן גר איזה שכן תמהוני מסוג אחר. הזמן הוא שבועיים לפני תחילת בית הספר. קורליין משחקת כל יום בחוץ, עד שיום אחד יורד גשם והיא מחליטה לחקור את הבית. היא סופרת חלונות ודלתות, ומגלה דלת אחת שלא נפתחת. מאחורי הדלת הזו היא מגלה את המשפחה "האחרת" שלה, שהיא כמו המשפחה שלה, אבל לא בדיוק... ואז מתחיל הסיפור. קורליין צריכה להציל את הוריה ואת הילדים האחרים שהמשפחה "האחרת" כלאה, וכל זאת בעזרתו האדיבה של חתול שחור אחד, עם הומור ציני מקסים. זה ספר ילדים שיש לו את כל הפוטנציאל להיות קלאסיקה. יש בו אלמנטים מ"נארניה" ומ"אליס בארץ המראה", אבל הוא לא נראה כמו חיקוי זול. לקורליין יש איכויות משלו שאין מה להתבייש בהן. הספר מתאים לכל גיל, אם כי אני מצטערת עד עמקי נשמתי שהוא לא היה כשאני הייתי בת שמונה בערך. נכון שגם היום נהניתי ממנו, אבל איכשהו ברור לי שזה ספר שבתור ילדה לא הייתי מניחה במשך שבועות שלמים. ומילה חמה למתרגמת - יש לי בד"כ בעיה עם תרגומים, אבל הוא באמת היה חמוד וזורם, וגם הקטעים ההומוריסטיים והציניים הועברו כמו שצריך משפה לשפה. כמו שאמרנו - לא רק תרגום, אלא ממש החלפת ז´רגון. חמישה כוכבים בסולם ריוונדל.

RainDrop

New member
אני אקרא.../images/Emo13.gif../images/Emo80.gif

על קורליין שמעתי כבר מזמן, אך נמנעתי מלקרוא אותו עד עכשיו מפני ששמעתי מכמה וכמה אנשים שהספר מפחיד.

לא מסכימה...../images/Emo10.gif

ריוי יקירתי,לצערי הפעם אני ממש נאלצת לחלוק עלייך... ההמלצה שלך אמנם עושה חשק,אבל אני קראתי את קורליין לפני כחצי שנה וזה אחד הספרים המעטים שממש עשו לי צמרמורת,ולא במובן החיובי של המילה. זה ספר מציק,מטריד ומפחיד,ואמנם החתול אכן ציני והומוריסטי(זיהיתי את הציטוט אבל זיהו לפניי...והאחרים אלמוניים עבורי) אבל עדיין הספר כולו הרגיש לי כמו מראה מעוותת,עקום וחולני.לי זה לא גרם לחשוב,להתלהב ולהתרגש כמו עליסה ונארניה אלא למין תחושה של חמוץ בפה,וגם לחלומות רעים(על-אמת,לא כמטאפורה). בניגוד אלייך,אני דוקא הייתי מרחיקה אותו מילדים חפים מפשע,וכך אכן עשיתי:קראתי אותו כשהתארחתי אצל אנשים עם ילד בן 11 שקבל אותו במתנה הרבה זמן קודם ומשום מה לא קרא-למרות שמדובר בילד קורא ביותר. בקיצור,אחרי לילה מסוייט בחסות קורליין המלצתי לו בחום להמשיך ולהימנע מהספר... ואגב,אני דוקא מאוד מסמפטת את גיימן -הוקסמתי מ"אבק כוכבים" שכתב עם טרי פראצ'ט ואהבתי גם עוד שאני לא זוכרת את שמותיהם כרגע.זו פשוט קורליין המסכנה שעשתה לי רע. ועכשיו,כנראה,הבחירה בידכם.אבל בזהירות...

Rivendell

New member
אם היינו מסכימים על הכל - היה משעמם

כמו שכתבתי - העובדה שקראתי אותו כבר בגיל מבוגר לא מאפשרת לי לתפוש אותו כפי שהייתי תופשת אותו בגיל צעיר - לטוב ולרע. אני מאוד נהניתי, אבל אני לא בגיל שבו אני רגישה כל כך לסיוטים (אם כי יש מקרים חריגים).

צודקת.

גם אני כבר לא בגיל,וגם אני קראתי אותו מאוחר-למעשה,אם הכרטיס האישי שלך צודק,אני קשישה ממך בחמש שנים תמימות... אבל אכן,את כנראה חסינה יותר ממני,כפי שברור גם מכך שאחרי תאונה יכולת לשבת בנחת ולקרוא ספר...הלואי עליי!
החלמה מהירה לרכב,בכל אופן...

Rivendell

New member
../images/Emo6.gif האמת שזה היה מזמן

פשוט העתקתי את הביקורת שכתבתי בזמנו עם ההקדמה והכל. בינתיים הרכב תקין, אבל זה באמת היה יום מלחיץ מאוד ודווקא לכן קראתי - הייתי צריכה קצת להתנתק. והכרטיס לא משקר

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif נחמד../images/Emo13.gif

היה קצת צפוי לי מדי אבל בהחלט נחמד

למעלה