../images/Emo91.gif

אחותי סובלת מחרדות רבות, כמו כן יש לה לעיתים קשיי נשימה כנראה על רקע לחץ נפשי. בנוסף יש לה נטיה להפרעת אכילה - דבר שלא התפתח למשהו חמור, אך נמצא כל הזמן ברקע. האם מניסיונכם במצב כזה יש צורך בטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי? והאם אתם מכירים מישהו או מישהי טובים מאיזור המרכז.

פנייה לפסיכולוג

השאלה האם לפנות לפסיכולוג או לפסכאטר תלויה במידת הסבל שהאדם מרגיש, עד כמה הוא מצליח להתמודד עם המצב לבדו, עד כמה יש לו רשת של תמיכה חברתית או משפחתית שתעזור לו בהתמודדות וכן בתפיסה של הטפול הפסיכולוגי. יש הנגשים לטפול ללא קושי כשקשה להם ויש שרואים בכך סטיגמה ואות שמשהו לא בסדר אצלם. אתה דואג לאחותך ורוצה לעזור לה. אם אתהמזהה מצוקה מתמשכת, ייתכן ושיחות אצל פסיכולוג יועילו לה. ניתן להתייעץ עם הפסיכולוג לגבי הצורך בהפניה לפסכאטר והצורך בטפול תרופתי. בכל מקרה, ההחלטה לגבי הפנייה לטפול היא הפיכה. אם הטפול הפסיכולוגי לא יועיל לה, אחותך תוכל להחליט להפסיק את הטפול או לחפש מטפל אחר שתרגיש אתו יותר נוח.

יאוש יקרה..בתור אנורקסית לשעבר

מחלת האנורקסיה היא מחלה מאוד קשה קשה מאוד להפטר ממנה היא חרא של מחלה וסליחה על הביטוי. הנה כיום אני במצב נפשי לא טוב עם חרדות עם בעיות מפה ועד .. שלא ניגמרות ואני שוב לא אוכלת טוב שוב יורדת במשקל, שוב אנשים מתחילים לשאול אותי אם אני חולה ולמה רזיתי כל כך והאם התחלתי חלילה וחס לקחת סמים, את מבינה? אם הכנסתי אצבע להקיא במשך שנתים זה תמיד ישאר לי. אני אומנם לא מקיאה אבל יש פתרון. ללכת לתזונאיחת קלינית והיא תהיה איתך במעקב. כמה שהאוכל והמצב הנפשי קשורים אחד בשני כמה שאת צודקת נשמה. תהיי חזקה אני שולחת לך חיבוק ענק ורואה המון מה שאת כותבת בוידויים ובעוד כמה פורומים. היי חזקה אחות כי את לא לבד . אני סובלת הרבה יותר ממך תאמיני לי

למעלה