איך מכניסים עובדת זרה לאמא?

noosh1

New member
../images/Emo92.gif איך מכניסים עובדת זרה לאמא?

זהו. המצב התדרדר בשבועות האחרונים, ואנחנו חייבים מישהי שתהיה עם אמא. היא צריכה השגחה כל היום - היא מטפסת על השער החשמלי(אין לי מושג איך היא מצליחה - 2 מ' גובה) ויוצאת מהבית - והולכת לאיבוד, ואני לא יכולה להשאיר אותה לשניה לבד - דבר שמונע ממני לעבוד. אפילו לקפוץ עם הילד לגן השעשועים אני לא יכולה, שלא לדבר על זה שאתמול והיום לא יכולתי ללכת ללימודים... קיבלנו את האישור מבטוח לאומי, ואת הרשיון לעובד זר, ומצאנו מישהי דרך המלצות שנראת מקסימה, שאמורה להתחיל ביום א'. עכשיו נשארה הבעיה - איך מכניסים אותה לאמא. אנחנו גרים יחד עם אמא - היא גרה ביח' נפרדת אצלנו בחצר. היא לא מודעת שהיא חולה, ובטוחה שהכל בסדר איתה. איך מסבירים לה ? איך עוזרים לה לקבל אותה?

zs1957

New member
בהצלחה עם המטפלת החדשה

היי noosh1 עלייך להפנים שאת צריכה לקבוע לאמא א כל הענינים כמו לילד קטן. האחריות לשלומה מוטלת עלייך וזה אומר לגבי כל ההחלטות הקשורות אליה. אני הייתי אומרת לה שאני מכמניסה עובדת הביתה שתעזור לה במטלות הבית קניות, בישול כביסה, שתצא אתה לקופת חולים, לטיול בפארק. היא תתרגל לעובדת והיא תשמש לה כבת לוויה וחברה. הכי חשוב שתהיה תקשורת טובה בין אמא לעובדת החדשה זהבה שחם

noosh1

New member
אז הו - שהיא לא רוצה עזרה. היא

חושבת שהיא מסתדרת מצוין לבד(למרות שהיא בכלל לא!). ניסיתי להגיד שהיא באה לעזור לי - כי קשה לי גם עם הבית הגדול, והילד, וכשאני לא אצטרך את עזרתה - היא תוכל להיות איתה - ללכת לטייל איתה(הדבר האהוב על אמא), לדבר איתה (הצגתי את זה כקשה לה לבד בארץ, כשהילדים שלה בחו"ל). אז לפעמים היא מקבלת את זה - ולפעמים לא. אבל איך מסבירים לה שהיא ממש תגור עם עוד מישהי? שתשן איתה בלילה בבית?על זה היא לא ממש מוכנה לשמוע...

ענתי44

New member
תבקשי מאמא "עזרה"

לתת לעובדת, שקיבלת מהעבודה שלך כדי לעזור לך, לישון אצלה עד שתסדרי לעובדת ל"מקום אחר". ואחרי שהיא תתרגל לנוכחותה לידה היא תקבל אותה. וכמו שזהבה אמרה לך את זו שקובעת לאמא, גם אם היא כועסת. אל תשאלי אותה האם היא מסכימה שתגיע עובדת, אלא תשאלי אותה אם היא רוצה שהעובדת תקח אותה לטיול. ואם לא יעזור תתעקשי. ובקשר לכוח שיש לאמא שלך אז הצורך לצאת חזק מאוד. אמא שלי בבית חולים נפלה עי למרות נכותה הצליחה להתרומם מעל המגן ולנסות לקום.זו אחת הסיבות שהחולים זקוקים השגחה צמודה.

zs1957

New member
פשוט מציבים עובדה

שאת מכניסה מטפלת תשעזור לה בהתחלה יהיו קיטורים ולאחר מכן היא תתרגל. היא תישן עם משהי בלילה ותהיה יותר בטוחה ולא לבד. זהבה שחם

אסתרס

New member
גם אני בגישה של זהבה

אבל כמובן אינני מכירה את הנפשות הפועלות. ב ה צ ל ח ה

גיתיתח

New member
אני בדיוק באותה בעיה

אמי מתנגדת בתוקף למטפלת,אבל אין ברירה המצב קשה מאוד היא מאוד מבולבלמחפשת כל היום דברים שנעלמים לה,מאשימה את אבא שלי שהוא לקח לה,היא פשוט אומללה,ואני שבורה ונראה לי שהרע עוד לפני אבל אין ליכוחות אני בוכה ועצובה,ומשליכה את זה על בעלי והילדים וגם להם מאוד קשה,אפילו לצאת לנופש אני לא מעיזה ואני כל כך זקוקה לזה, אבל ביום ראשון תגיעה אחות מחברת סיעוד ונתחיל לגלגל את הינין של עובדת זרה אין ברירה

ינשופיה

New member
לגיתית

עברתי את אותו הסיפור...אימי בשלב מתקדם יותר. למרבה האבסורד.,כשהיא הידרדרה יותר והחלה לקבל תרופות הרגעה נגד חרדות שמאוד החמירו, היא התחילה לשתף פעולה ולהיות נוחה יותר.בכלל אל תהססי לבדוק תרופות הרגעה או שינה, זה עוזר גם לה וגם לכם,

גיתיתח

New member
אני בדיוק באותה בעיה

אמי מתנגדת בתוקף למטפלת,אבל אין ברירה המצב קשה מאוד היא מאוד מבולבלת מחפשת כל היום דברים שנעלמים לה,מאשימה את אבא שלי שהוא לקח לה,היא פשוט אומללה,ואני שבורה ונראה לי שהרע עוד לפני אבל אין לי כוחות אני בוכה ועצובה,ומשליכה את זה על בעלי והילדים וגם להם מאוד קשה,אפילו לצאת לנופש אני לא מעיזה ואני כל כך זקוקה לזה, אבל ביום ראשון תגיעה אחות מחברת סיעוד ונתחיל לגלגל את העינין של עובדת זרה אין ברירה

ronnyw

New member
ועוד בענין הכנסת עובדת זרה

אין לי הרבה מה להוסיף על דברי קודמי. אין מה לנסות להסביר בהגיון - אימך כנראה לא מבינה מה מצבה וזה רק יגרור ויכוח. רצוי לנסות ל"בלף" כמו שהציעו כאן - כל בלוף שעולה בדעתך, החל מזה שזה זמני, או שזה עבורך וענין השינה זמני, דרך זה שזאת אישה מסכנה שמחפשים לה פתרון מגורים זמני, דרך זה שהיא חברה שלך או של מישהו אחר ועוזרים לה להימלט ממשטרת ההגירה - כל בלוף שלדעתך יכול "לתפוס" על פי אופיה של אימא שלך. אנחנו הבאנו לאימא מטפלת פיליפינית בטענה שהיא באה לעזור לאבא שלי, שהתחיל אז להתעוור. בשיחות שכנוע אימא תמיד טענה שהיא יכולה לטפל בו לבד, וזה תמיד הסתיים בזה שהבטחתי שהכל זמני, רק נסיון. לא יהיה טוב - נפטר אותה. לקח לאימא חודשיים להשלים (יותר נכון - להתרגל ולשכוח שפעם היה אחרת), אבל היו הרבה משברים, לא אחת היא "זרקה" את המטפלת מהבית, הכריזה שהיא גייס חמישי, עושה עיניים לאבא שלי וכו' וכו' - שום דבר מקורי... מחכים שהסערה תעבור - וממשיכים הלאה. ואני מבטיחה לך כמה וכמה סערות כאלה... אבל אין ברירהף אנחנו בשלב שאנחנו קובעים עבורם !! מה שחשוב, זה להכין את המטפלת ל"פעולות איבה" מצד אימך, ולהנחות אותה להגיב על פי הסצנריו שנוח לך.

noosh1

New member
שאלה נוספת - איך מתמודדים עם גילויי

אלימות מצד אמא? אם באותו רגע היא מקבלת תשובה שלא נראת לה - אמא יכולה לרגע להיות אלימה..(ביום שישי - "חטפתי" סטירה מצלצלת(כזו ממש כמו בסרטים...). בשניה אחרי היא לא זכרה שעשתה זאת, אבל..מלחיץ אותי שהיא תעשה את זה גם לעובדת - והיא תברח... היא מקבלת כדורי הרגעה(ריספנל ???), ולפני 10 ימים הכפילו את המינון - וללא הועיל...

פנטזי1

New member
noosh1 שלום

תופעת האלימות ידועה בקרב חולי האלצהיימרתגם אבא שלי שנמצא כבר במוסד מרים מידי פעם יד על המטפלות,כמובן שהוא לא יודע ומתכוון ,הוא אף פעם לא היה אלים.גם אצלו הריספרדל לא עזר ,היום נותנים לו סרקוול אבל גםזה לא תמיד עוזר ,יש לו ימים שהוא רגוע יותר ויש שלא.את צריכה להסביר לעובדת שאימך לא אלימה ושזו המחלה הארורה ושהיא לא תיקח את זה אישית כמו כן כדאי להתיעץ עם הרופא אולי כדאי לנסות תרופה אחרת,כל אחד מגיב אחרת לאותה תרופה ולכן נותר רק לנסות.

למעלה