בקשה להמלצות על גספצ'ו

../images/Emo92.gif בקשה להמלצות על גספצ'ו

פעם ראשונה שאני אכין גספצ'ו, אז אני עושה "סקר שוק" לגבי מתכונים. באופן כללי - אני מעדיפה את אלה שהם לא מחיתיים לגמרי, כך שמרגישים חתיכות ירק באכילה. אשמח לשמוע את המלצותיכם בהקשר.
 
גספאצ'ו'אים

גספאצ'ו סמיך (אבל לא מחיתי) עם קוביות ירק... מקום שלישי (אחרי וישיסואז וטרטור) במצעד להיטי הקיץ הפרטי שלי. את כל הגרסאות שלהלן ניסיתי. הראשונה, הפשוטה, היא הפייבוריטית שלי. הגירסה הספרדית הקלאסית 3/4 1 ק"ג עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים ומגולענות 2 מלפפונים (לא מקולפים!), מגולענים 1 פלפל ירוק, מגולען 1 בצל, מקולף וקצוץ 4 פרוסות ועוד 100 גרם לחם לבן טרי, ללא קרום 120 מ"ל שמן זית 3 כפות חומץ בן-יין אדום 2 שיני שום, מקולפות מלח ופלפל שחור גרוס טרי במעבד מזון (או בלנדר) מעבדים 100 גרם לחם לבן לפירורים. מוסיפים 2 כפות חומץ ואת שיני השום ומעבדים. מוסיפים מלפפון וחצי (משאירים חצי מלפפון לקישוט), בצל, חצי פלפל ירוק (משאירים חצי פלפל לקישוט), עגבניות וכפית מלח. מעבדים למרקם חלק ומסננים במסננת דקה מאד. מחזירים לבלנדר ומזרזפים פנימה את שמן הזית תוך כדי עיבוד. מתקנים תיבול (כעת אפשר להוסיף עוד חומץ, אם רוצים). המרקם צריך להיות טיפה "סמיך מדי": הוא ידולל בהגשה. מעבירים לכלי סגור ומצננים במקרר (לפחות שעתיים, רצוי למשך הלילה). קולים את 4 פרוסות הלחם. קוצצים את חצי המלפפון, חצי הפלפל ואת הלחם הקלוי לקוביות קטנות זהות בגודלן. מערבבים. מגישים בקעריות מצוננות, עם 2-3 קוביות קרח (תלוי עד כמה המרקם סמיך), ועורמים במרכז הצלחת כף או שתיים של קוביות הלחם והירקות. הגירסה של רובושון 2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות, מגולענות וקצוצות 2 פלפלים אדומים, קלופים, מגולענים וקצוצים או מגוררים 2 מלפפונים, קלופים, מגולענים וקצוצים או מגוררים 400 מ"ל מים קרים 120 מ"ל חומץ שרי (קריטי. הכי טוב שיש.) 120 מ"ל רסק עגבניות מלח ים טבסקו חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים במעבד מזון או בלנדר מעבדים את העגבניות לרסק חלק. מוסיפים מים, חומץ ורסק עגבניות. מעבדים למרקם חלק ומסננים במסננת דקה מאד. מתבלים במלח וטבסקו. מעבירים לכלי סגור ומצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 4 שעות). לפני ההגשה מערבבים פנימה את הפלפל והמלפפון הקצוצים/מגוררים. מגישים בקערות רדודות מצוננות וזורים מעל בזיליקום קצוץ. הגירסה הלטינית (זה בכלל גספאצ'ו?) 1.5 ליטר מיץ עגבניות טרי 250 מ"ל מיץ פאפאיה 2 מנגו או פאפאיה (או אחד מכל סוג), מקולפים וקצוצים לקוביות קטנות 1/2 אננס, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות 1/2 פלפל אדום, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות 1/2 פלפל ירוק, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות 100 גרם סלרי, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות 1 ליים, פרוס דקיק מיץ מ-5 ליים גבעולי עירית, לקישוט טבסקו מלח ים טחון פלפל שחור טחון טרי בקערה גדולה מערבבים את מיץ העגבניות, מיץ הפאפאיה ומיץ מ-4 ליים. מוסיפים את הפירות, הפלפלים והסלרי ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים טבסקו (לטעמי, צריך לפחות 4 הזלפות). מעבירים לכלי סגור ומצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 4 שעות). מגישים בקערות מצוננות, מזליפים מעל מיץ ליים ומקשטים בגבעולי עירית ופרוסות ליים. הגירסה הצרפתית 2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות, חתוכות לרבעים ומגולענות 60 גרם רסק עגבניות 120 גרם סלרי, מקולף וקצוץ 60 מ"ל שמן זית 150 מ"ל ציר עוף, קר וללא שומן 1/4 כפית סוכר 120 גרם פלפל אדום, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות 120 גרם פלפל ירוק, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות מלח ופלפל שחור גרוס טרי במעבד מזון או בלנדר מרסקים את העגבניות, הסלרי, שמן הזית, רסק העגבניות והסוכר. מעבדים למרקם חלק ומסננים במסננת דקה מאד. מתקנים תיבול. מוסיפים באיטיות ציר עוף עד לקבלת המרקם הרצוי. מגישים בקערה מצוננת, ועורמים במרכזה כף או שתיים של הפלפלים הקצוצים. הגירסה המרוקאית 1 גספאצ'ו (הגירסה הצרפתית) 1 כפית שום כתוש 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית כמון טחון 1 כף שמן זית 1 קמצוץ פלפלת קצוצה מאדים את כל התבלינים בשמן זית, על להבה נמוכה, עד שהניחוח מתחיל להתפשט. מצננים מעט ומוסיפים למרק. הגירסה הטורקית מכינים כמו את הגירסה הצרפתית, ומוסיפים 250 מ"ל יוגורט. הגירסה ההודית מכינים כמו את הגירסה הצרפתית, ומוסיפים 250 מ"ל יוגורט ו-2 כפיות אבקת טנדורי מסאלה (מוצלח מאד, לטעמי) או קארי (פחות מוצלח). ולסיום, הגירסה המקסיקנית המיוחדת, העושה שימוש בעגבניות ירוקות(!) 30 עגבניות ירוקות, מקולפות, מגולענות וקצוצות 2 מלפפונים, מקולפים ומגולענים 1 בצל אדום, מקולף 2 פלפלת, קלויות, מקולפות ומגולענות 3 פלפל צ'ילי 2 שיני שום, מקולפות וכתושות 20 עלי כוסברה 1 כף סוכר מלח גס 1/2 כוס קרם פרש 1 ליים, פרוס דק במעבד מזון או בלנדר מרסקים 25 עגבניות לרסק חלק. מוסיפים 3/4 מכמות הבצל ואת כל השום, הפלפלת והכוסברה ומעבדים למרקם חלק. מוסיפים 3/4 מכמות המלפפונים ומעבדים למרקם חלק. מסננים במסננת דקה מאד. ממליחים. מעבירים לכלי סגור ומצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 4 שעות). מכינים סלסה מ-5 העגבניות שנותרו ומיתרת הבצל והמלפפון. מועכים היטב עם הצ'ילי. מתבלים בסוכר ומלח לפי הטעם. מצננים. מגישים בקערות מצוננות. במרכז כל קערה מניחים כף גדושה (או שתיים) של סלסה. מקשטים בקרם פרש (עושים זיגזג עם בקבוק לחיץ) ובפרוסות ליים.
 
תודה../images/Emo24.gif רבה!

ממש אביר על סוס לבן שלי...
גיליתי בשלהי אתמול שהמוזמן המרכזי לארוחה לא אוהב מלפפונים...לכן גספצ'יו אני אכין כנראה בהזדמנות אחרת. תודה על התשובה המפורטת, נכנס למאגר.
 

B r u l e

New member
אל תשכחי לספר לנו איך יצא

ומה בחרת. ומסקנות מן הניסיון הזה.
 

terroir

New member
ואתה אל תשכח לחזור גם

לשרשור ארוחת היומולדת שלך, ולספר לנו מה ההגיגים החדשים שלך. אחרי התגובות שהיו בדיון שהתחלת, אני לפחות מרגיש שעוד לא הגעת להחלטה. אבל בבקשה - אנא המשך את הדיון שם ולא פה...
 
נטול מלפפונין

הגירסאות הלטינית, הצרפתית, המרוקאית, הטורקית וההודית -- כולן נטולות שמץ של הירוק הארוך (והטעים) הזה.
 
למעלה