זקוקה לעיצה והמלצה

sam1961

New member
../images/Emo92.gifזקוקה לעיצה והמלצה

בתי בת ה- 9 סובלת מ"אסטמה של העור" שנים רבות. ניסינו טיפולים שונים אבל לפעמים הסבל הכרוך בטיפולים עולה על זה של המחלה עצמה (שלא לדבר על ההוצאות הכספיות הבלתי אפשריות). האם במקרה ידוע למישהו על טיפול פשוט שאינו כרוך בדקירות, נסיעות ארוכות, ויתור על מאכלים אהובים ושאר "מריעין בישין" שעשוי להקל על הפצעים והגירודים? בנוסף, שמעתי ששמן זרעי רימונים עשוי לעזור ולהקל על תופעות הגירוי בעור. האם מישהו כאן שמע על זה ואם כן, איפה ניתן להשיג? תודה מראש, אמא אחת

אמא יקרה

אתחיל מכך שאני מבינה את הרצון להקל על מכאוביה של ביתך ואין ספק שלפעמים הטיפול לא נעים אבל צר לי לבשר שאין דרך קלה
. שמן זרעי רימונים ידוע בעיקר בזכות הפוליפנולים שהוא מכיל, הוא שמן נוגד חימצון חזק מאוד ומסייע בעיכוב תהליכי הזדקנות של העור. באופן אישי לא ידוע לי על שימוש בו בהקלה על אטופיק דרמטיטיס. טיפול בצמחי מרפא עובד נפלא, לצערי לא זול אבל גם לא מאוד יקר. חשוב מאוד להבין שהטיפול צריך להיות בשורש הבעיה ולא רק בהרגעת הסימפטומים. לכן, יש צורך באבחון מסודר - אין צורך ב"נסיעות ארוכות" לרוב תספיק פגישה אחת לאבחון ולעיתים פגישה נוספת על מנת לבחון את ההתקדמות. אם זה קשה, ניתן לבצע גם מעקב טלפוני עם המטפל. דקירות = דיקור ? לא עבד ? ניסיתם משהו באפליקציה חיצונית להרגעה ? הילה

sam1961

New member
הדיקור כן עבד

אבל רק עד נקודה מסויימת. כל טיפול הקל רק לכמה ימים ולכן דרש טיפול ארוך ויקר. מאחר והיה מלווה גם במתן תערובות (מגעילות) לשתייה ומשחות (מסריחות) למריחה, הילדה סבלה ממנו וההקלה היתה זמנית בלבד. כרגע היא מטופלת רגשית מאחר והקשר נפש-גוף אצלה מאוד בולט וברור אבל הייתי רוצה להוסיף טיפול גופני שלא יעיק עליה. אני מורחת את העור שלה בשמנים עם לבנדר וקלנדולה. אשמח על המלצות נוספות. תודה על התגובה ועל ההתייחסות הרצינית.

sam1961

New member
ועוד שאלה קצרה

המערכת החיסונית שלה עובדת "שעות נוספות" כבר הרבה שנים מאחר ומקור הדרמטיטיס הוא אלרגיות לכל חומר קיים כמעט... פרט לויטמין C והקפדה על שעות שינה, מה אפשר לתת לה לחיזוק המערכת?

ידעתי שהייתה שאלה שלא עניתי...

ישנם צמחים לחיזוק המערכת החיסונית שאפשר לתת לה בכמוסות - אותן את יכולה לפתוח ולערבב בכוס משקה (יש לי מטופלים בני שנתיים וחצי ששותים את זה בבקבוק תה שלהם פעמיים ביום
). תערובת של Astragalus עם Citri Reticulata עובדת נהדר, אבל שוב, גם כאן את צריכה עזרה של אדם מקצועי אסור להקל ראש וחשוב לדעת פרטים נוספים על הקטנה לפני שמחליטים סופית. לכן שוב, לא ממליצה לעשות שום צעד לבד. מצטערת שאני מציקה בעיניין הזה אבל אני נתקלת בהמון מקרים שאנשים חושבים שצמחים רק מועילים, הבעיה היא שבשימוש לא נכון הם עלולים לגרום נזק. יום נעים, הילה

0 אור 0

New member
חיזוק המערכת החיסונית???

כשיש אלרגיות המערכת החיסונית עובדת שעות נוספת, לכן אמנם צריך לתמוך, אבל לא במובן הרגיל של |חיסוק" ברפואה משלימה, שהוא ממש לא רצוי במצבה. אם את מחפשת המלצות לטיפול נוסף - אני מאד ממליצה על רפלקסולוגיה, אבל לא אצל כל מטפל. אני אישית לא הייתי לוקחת את הבת שלך בלי התייעצות רצינית קודם עם המורה שלי, כי לא התנסיתי בטיפול מורכב בבעיה דומה.

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

צר לי על ההשתלשלות הלא נעימה שחוותה ילדתך. אם הקשר הרגשי - נפשי הינו קטליזטור רציני, יתכן שבאמת זו תהיה הדרך הטובה ביותר לפתרון, תופתעי לדעת שזה יכול לפתור הכל. מספר דברים: 1. תערובת של לבנדר וקלנדולה אמורה לעבוד מצויין, אם עדיין יש גרד ואי נעימות אולי כדאי לבדוק את מקור השמנים ולוודא שהם איכותיים ושלא פג תוקפם. 2. ייתכן וג'ל / קרם יהיו לה גם נעימים לשימוש, אם תחליטי לנסות, יש להתחיל ממקום קטן לנסיון מאחר ולעיתים דווקא המרכיבים הבסיסיים של הג'ל / קרם יהיו אלרגניים ויעשו את הפעולה ההפוכה. ברב המקרים זה יעבוד נהדר. 3. תערובות הצמחים אכן קשות לשתייה לעיתים, במקרים של מטופלים-ילדים אני נוהגת להמתיק את הפורמולה בכדי שזה לא יהיה קשה מאד. ניתן גם לשתות חליטה של צמחים סרפד - Urtica או תלתן אדום - Trifolium , אשר עוזרים לפנות את הרעילות מהגוף. צריך לקחת בחשבון שלעיתים ישנם חלקים של החמרה בתהליך הטיפולי ורק לאחר מכן הטבה ולכן אסור להיבהל, מצד שני אנחנו באמת לא רוצים שהיא תסבול יותר ממה שהיא כבר סבלה אך לעיתים אין ברירה וזוהי קפיצת מדרגה לעתיד טוב יותר. חשוב מאד שכל החלטה שלך תהיה מלווה בהתייעצות עם איש מקצוע, כמובן שעדיף מטפל אחד בתחום שנראה לך המתאים ביותר ולא לקפוץ מטיפול לטיפול. אפילו חליטות לא הייתי ממליצה לקחת ללא ליווי והדרכה של מטפל, כתבתי לך את זה יותר בכדי שתכירי את האופציות. יום מקסים ובהצלחה. הילה

sam1961

New member
בוקר טוב גם לך

ושוב, המון תודה. אין לי שום כוונה להתחיל לתת לה חליטות או כל טיפול אחר ללא התייעצות עם אדם מקצועי. היא שותה בינתיים חליטות של צמחים מקררים ומרגיעים (ע"פ המלצה של הרופא שטיפל בה ברפואה סינית) כמו נענע, מליסה וכד'. ארענן את שמן הגוף שלה ואם מישהי/מישהו בפורום ישמע משהו על שמן הרימונים הנ"ל, אשמח לעידכון. שיהיה יום נהדר.

כאמא לאמא- מבינה לליבך

בתי היום בת 11.5 בגיל 7-8 נתקפה באטופיק דרמטיטיס מאוד חריף, ניסינו דיקור, הומיאופתיה, תזונה ומה לא... מה שעזר לה והעלים לה לחלוטין את האטופיק היה משחה שרקחתי לה משמנים ארומאטיים. אני מצרפת לך קישור לשרשור שהיה כאן בדיוק בנושא זה לפני כשבוע או שבועיים. אשמח לעזור לך בכל דרך אפשרית, הנושא הכאוב נוגע ללבי עד מאוד. בנוסף, מצטרפת להמלצותיה של הילה לגבי חיזוק מערכת החיסון= מערכת ההגנה שלנו: העור מגן עלינו וכמובן יש להתייחס לנושא הרגשי- נפשי, זאת ניתן להיעזר בתמציות פרחי באך. הטיפול בהחלט יכול להתבצע בפחות פגישות ולא כמו בדיקור- טיפול שבועי וכואב... אני חייבת לציין שדיקור סיני מאוד עוזר והוא גם עזר לבתי עד שלב מסויים בו היא הפסיקה לשתף פעולה בגלל הדקירות שלא נעמו לה. נקודה חשובה שאני רוצה להוסיף: באחת הפעמים "נשברנו" ופנינו למשחות הסטרואידיאליות, שהעלימו כליל את האטופיק ובזמן קצר מאוד... א ב ל וכאן יש אבל גדול- לאחר סיום הטיפול הקונבנציונאלי, האטופיק התפרץ בצורה חריפה עוד יותר ממה שהיה בהתחלה... המצב היה כל כך חמור, שכל כפות הרגליים שלה התקלפו ונחשף בשר... בקיצור- לא אלאה אותך בפרטים לא נעימים, בתי סבלה קשות והרבה דמעות נשפכו... תודה לאל כל זאת מאחורינו והיום כפי שכתבתי גם בשרשור- אין זכר לאטופיק, מאז אני מטפלת בהצלחה באטופיק דרמטיטיס באנשים נוספים. בשרשור המצורף יש מתכון לפורמולה, חשוב לי לציין, שיש לדעת להשתמש בשמנים וכל עניין נבדק לגופו, יש מצבים בהם שמן מסויים יתאים לבתך ושמן אחר לא, מה גם שהפורמולה הרשומה מתאימה לתינוק בריא באופן כללי והיא פורמולה מאוד עדינה המתאימה לתינוקות רכים, לגדולים יותר יש שמנים יותר אפקטיביים למצבים חמורים של אטופיק, אך שמנים אלה אינם מתאימים לתינוקות... לכן, אני ממליצה בחום לפנות לבעל מקצוע, למרות המחיר... מחיר הסבל של בתך גבוה הרבה יותר... הרבה בריאות,
אמא תמי- נטורופטית

sam1961

New member
תמי הנטורופטית

אכן, גם אנחנו עברנו כמעט כל טיפול אפשרי וחלק גדול מהטיפולים אכן עזר אך רק חלקית. האסטמה שלה התחילה כאסטמה נשימתית (שהפכה כרונית בגלל טיפול בסטרואידים בבי"ח) וטיפול הומאופטי העביר את האסטמה לעור ושם זה נעצר. מאז, כל פעם שנשברנו וניסינו משחה סטרואידית, היא קיבלה קוצר נשימה. נעזרנו תקופה מסויימת בנטורופת מצויין שהצליח להקל חלקית, ברפואה הסינית שכבר ציינתי וגם בטיפול באלרגיות באמצעות קינסיולוגיה. הכל עזר מעט (השאיר אותנו מרוששים) אבל לא פתר את הבעיה מהשורש. היום, אני מקווה שהטיפול הרגשי שהיא מקבלת יוכיח את עצמו כ"טיפול שורש" וכל מה שאני מחפשת זה דרך לחזק את הגוף ולהקל מעט על ייסורי הדרך. תודה על התמיכה והעצות. העובדה שבתך כבר מעבר לסבל נותנת לי תקוה יותר מהכל. רק בריאות.

לא לאבד תקווה...

אין לך מושג כמה אני מבינה ללבך. אני מאמינה שהטיפול הרגשי, אכן יוכיח עצמו ברמה מסוימת, כי בכל זאת היא רק בת 9 ויש גבול ליכולת המודעות שלה להשפיע ולעשות שינוי... בכל מקרה אין לי ספק שהיא רק תרוויח מכך. חשוב לעבור לתזונה בריאה, כמה שיותר קרובה למקור וכמה שפחות מתועשת ומורעלת. להקפיד על מים מינרלים או רתוחים. להוריד מזונות החשודים כאלרגנים, כגון תות שדה, מנגו, הדרים, מוצרי חלב, בשר מתועש. הייתי מוסיפה פרוביוטיקה (אפשר בצורת יוגורט עזים או כמוסות אצידופילוס) הייתי מוסיפה ויטמין C לחיזוק ולתמיכה במערכת החיסון כמו כן, בטא קרוטן- מאוד עוזר בחידוש הרקמות, מחזק מערכת חיסון, מגן על רקמות כלי הנשימה, וכידוע המקור הוא נשימתי... אני מכירה מקרה נוסף של בחורה שהייתה לה אסטמה, שהפכה לאטופיק דרמטיטיס, בעקבות טיפול, אותה בחורה קיבלה ממני משחה שרקחתי שעוזרת לה בהתלקחויות של האטופיק, שפוחתות בהדרגה, אך מופיעות במצבי דחק...(הכל מסתבר קשור לסטרס נפשי...
) מאחלת לך כל טוב וכמובן המון בריאות לבתך היקרה אני כאן לשרותך... בריאות, הרבה בריאות,
תמי

sam1961

New member
שוב, תודה

בטא קרוטן = מזונות כתומים? יש גם כתוסף מזון? עם הזמן, אחרי שנראה שיפור רגשי, אולי אכן אבקש עוד עזרה. בינתיים רוב תודות.

למעלה