זקוקה לעצתכם

PathGirl

New member
../images/Emo92.gifזקוקה לעצתכם

נוסעת בקרוב לנסיעה קצרה מאוד (5 ימים) לארה"ב כדי למצוא דירה להשכרה לפני המעבר עצמו של כל המישפוחה שיהיה חודש וחצי אח"כ. מתלבטת איך להעביר לארה"ב את הכסף שמיועד לתשלום הראשוני על הדירה כי זה די הרבה ולא רוצה לקחת את זה במזומן. רציתי לפתוח חשבון בנק אמריקאי דרך האינטרנט ולהעביר אליו כסף כדי שכבר יכינו לי פנקס צ'קים, אבל התברר לי שלא ניתן לעשות זאת... אם אפתח חשבון בנק ביומי הראשון שם ואקח איתי מהארץ צ'ק בנקאי דולרי כדי להפקיד מיד, תוך כמה זמן יוכלו להכין לי צ'קים? כי הבנתי שאם רואים דירה טובה צריך מיד לשלוף את הצ'קים כדי לא לפספס אותה. האם יש לכם עצה אחרת בשבילי? תודה מראש וחג שמח.

odedee

New member
יש כמה דרכים.

1. Travellers' checks. יותר בטוח ממזומן, ניתן להמרה למזומן בקלות. החסרון הוא עלות הביטוח של הצ'קים, בדר"כ משהו כמו 2% מהסכום. 2. אפשר לשלוח מזומן דרך Western union, שתקבלי בניו יורק ותוכלי להפקיד מיד בחשבון בנק. עולה נדמה לי כ-$30 כשמדובר בכמה אלפים. 2. את יכולה להכנס לסניף בנק ביום הראשון, כשאת מגיעה לארה"ב. ברגע שתצאי משם תדעי את מספר החשבון ובעלך יוכל לבצע (למחרת) העברה בנקאית מחשבונכם בישראל לחשבון בארה"ב. זה עולה כמה עשרות דולרים, תלוי בבנקים ובסכום. לגבי צ'קים: הבנק שלנו נתן לי שלושה צ'קים זמניים ברגע שפתחתי את החשבון, ושאר הצ'קים הגיעו בדואר שבועיים אחרי כן. צ'ק זמני הוא צ'ק לכל דבר, רק פחות יפה מצ'ק רגיל כי הוא מודפס במדפסת רגילה בסניף על נייר פשוט. תוודאי שהבנק שבחרתם יתן לכם שירות דומה. באופן כללי, 5 ימים נראים לי זמן בהחלט קצר מדי להכיר בצורה טובה את האיזור, להתרשם מדירות, מחירים ותנאים נלווים. מאחר שדירה שוכרים לזמן ארוך יחסית, נראה לי שכדאי להשקיע קצת יותר זמן בחיפושים - למשל להגיע חודש לפני שאר המשפחה ובמהלכו לשכור דירה - ולחסוך עלות של טיסה לארץ ובחזרה. יעלה רק קצת יותר אבל לא יגרום לך להגיע ובלחץ מטורף לחתום על חוזה לדירה שאולי לא תהיה הכי מתאימה לכם.

jethro1

New member
בטח מעט.

לנו לקח כמעט שבועיים של חיפושים אינטנסיביים עד שמצאנו דירה לטעמנו. מצד שני, לא התמקדנו באיזור ספציפי, כך שאם היינו יודעים איפה אנחנו רוצים לגור, ומה טווח המחיר שלנו אז אולי היינו מוצאים מהר יותר. אז הנה עצה חינמית- להתמקד באיזור אחד או שניים ולדעת טוב טוב מה הצרכים שלך וכמה אתה מוכן לשלם עבורם.

uribor

New member
שלום PATHGIRL

שלום גם אני בדרך לחיפוש דירה בניו גרסי האם הכיוון שלך גם הוא לשם? אשמח להחליף ולשמוע מידע URIBOR

PathGirl

New member
שלום ל- uribor ולכל העונים!

לא, הכיוון שלי הוא היוסטון, טקסס. ותודה רבה לכל מי שענה לי! אני חושבת שחמישה ימים יספיקו למצוא דירה כי אני מכירה כבר את האיזור מביקור קודם. עברתי על הרבה אתרי דירות באינטרנט ויש כעשרה קומפלקסים של דירות שמצאו חן בעיני, ואני פשוט צריכה להחליט בינהם לפי מה שיהיה פנוי ומה שיראה לי הכי מתאים. חג שמח!

us2canada

New member
five is enogh...

If you go for the "apartment complex" solution two days is more than enough... after all they all look the same... only choice your really have is the color of the carpet... :) As a matter of fact - there shouldn't be any real reason to travel beforehand.... But just one tip - it seems like not all apartment complexs are alive online. You can walk into a coldwell banker office and ask for them to refer you to all complexs in the area. They have excelent maps. When the lease office will ask you who refered you - say coldwell banker. They get $100 to $200 fee from the lease office and everyone is happy.... Good luck... And see link if you haven't found them yet....

eSol

New member
אל תקחי צ'ק!

בכל מקרה, אל תעבירי את הכסף ע"י צ'ק מבנק ישראלי. אני הוצאתי צ'ק בנקאי מהבנק בארץ, לקח מעל 30 יום עד שהחשבון בבנק האמריקאי ראה את הכסף... (וכמובן שהיות ומדובר בצ'ק בנקאי, הכסף ירד מהחשבון בארץ באופן מיידי). צ'קים זמניים קבלתי גם אני ב BANK OF AMERICA. לי אישית הם נראו כמו צ'קים של מונופול, ולא ניסיתי להשתמש בהם כך שאיני יודע לומר אם יקבלו אותם (כנראה שכן!)

כשאת פותחת חשבון

את מקבלת מיד פנקס צ'קים זמני ללא שם וכתובת, לכן לא צריכה להיות לך בעיה.

למעלה