זקוקה נואשות לעצות

soulight

New member
../images/Emo92.gifזקוקה נואשות לעצות

אני מאוד זקוקה לעצה/הפניה לאתרים/המלצה על ספרים לקנות או כל דבר אחר. אני מתכננת טיול אחרי הצבא, הזמן שברשותי הוא חודשיים (יולי אוגוסט) והכסף כ9000 שקל. אני רוצה שהטיול יהיה "רוחני" ז"א לראות לחוות וללמוד כמה שיותר. חשבתי לנסוע להודו, לאשרם בפונה ואז להסתובב בהודו עצמה. אבל הייתי רוצה עצות ליעדים אחרים בעלי אופי רוחני (כי הבנתי שהחודשים הללו לא מומלצים להודו- בגלל הגשמים). אשמח מאוד לקבל ממכם עצות, ואולי תפנו אותי לאתרים שונים. (זה הטיול התרמילאי הראשון שלי ואני לא יודעת מאיפה להתחיל.) דבר נוסף הוא שאני מפחדת להיכנס להלם אם אני אסע דרך בומביי, אז חשבתי לנסוע דרך דלהי, לטייל באזור רז'סטן- ואז לנסוע לכיוון פונה. ואולי לראות גם מעט את גואה (רק כדי לראות מה זה). הבעיה היא שיש ברשותי רק חודשיים (ולא הטובים מבחינת העונה), הגבלת תקציב, ואני רוצה לבלות לפחות שבועיים באשרם בפונה- או בכל אשרם אחר. ועוד שאלה היא - אני בת 20 ואני נוסעת לבד, האם זה מסוכן? האם כדאי למצוא שותף לפחות להתחלה? (אם יש מעוניינים אשמח מאוד) תודה רבה. בברכת אור ואהבה

לפי מיטב ידיעתי

לא כדאי לך להגיע לפונה ביולי אוגוסט כי יש מונסונים... ולא כדאי לך להגיע לפונה ישר אלא להקציב לך זמן לפונה לסוף הטיול כי פונה גורמת לך להסחף ולהתקע...במיוחד אם יש לך זמן מוגבל...ופונה יחסית גם יקרה... מקומות רוחניים יש בכל פינה בהודו....אחד המקומות החזקים זה דראמסלה ווראנסי ולמיטב ידיעתי זאת גם תהיה העונה בדיוק בזמן שלך...

ועוד כמה דברים...

אם את מגיעה לאשראמים שונים אפעם אל תזכירי שהיית באשראם אחר אחרת הם לא בטוח יכניסו אותך... בומביי הרבה פחות מסריטה מדלהי בעניין הנחיתה לדעתי... טיפים שקיבלתי מחברים שלי...: כשאת מגיעה לשם אם יש לך נסיעה ארוכה עד שתגיעי ליעד הראשון שלך ברוב המקרים דיי עדיף שתקחי טיסה ממקום הנחיתה ליעד כי אין הבדל כ"כ גדול במחיר בין טיסה לרכבת וזה קצת מקל על הנחיתה בהתחלה...וביעד שלך את כבר תכירי הרבה תיירים. כל זאת אני אומרת בהנחה שאת טסה לבד. הטיול הקודם והראשון שלי היה על אותו כיוון שלך וגם לחודשיים לפני צבא....ואני הגעתי לפונה ישר ומאוד רציתי ללמוד כמה שיותר...אבל...בפונה חוץ מהאשראם יש אנשים ומסיבות וקורסי רייקי וכו...וזה מינימום חודש להתקע...אז בסוף יצא לי להשאר שם כל הטיול ופונה היא אחלה...אבל זה לא הודו...ההוויה היא לא אותה הוויה...ופונה גם דיי יקרה יחסית לשאר הודו...למעט גואה תהני...מקווה שעזרתי

תראי הכל תלוי באופי שלך...

ההודים נורא אוהבים לגעת יהיו מצבים שתלכי ברחוב פתאום מישהו יצבוט אותך בתחת זה לגיטימי אצלהם יש כאלו שיבהלו ויברחו משם ויש בנות שאני ראיתי שכמעט הביאו להודים סתירה בעיקרון זה לא מסוכן אבל כמובןשתמיד עדיף להיות עם עוד מישהו את כבר תמצאי אל תדאגי בכל מקום יהיו עוד אנשים שיסעו אל אותו המקום שאת מתכננת לנסוע אליו וככה תשיגי לך שותפים לנסיעה (בעיקר נסיעות ארוכות ברבכת) הינה כנסי לכאן אם את רוצה מידע על פונה ממבטו של המטייל כנסי למאמר של בודהי שולה

sravaka

New member
אשראמים

"אין הבדל כ"כ גדול במחיר בין טיסה לרכבת" ?!?! לפי דעתי יש הבדל גדול מאוד. לגבי אשראמים הייתי מציע להיות מאוד סלקטיבים ולא לקחת קורס אצל כל אחד שקורא לעצמו מורה.

לדעתי פונה בכלל לא "רוחנית"..

יש את האשראם, אבל העיר עצמה תעשייתית וגדולה, וממש לא קשורה ל"אשראם", שהוא כמו קאנטרי קלאב (לפחות מבחינת הגודל). אני אהבתי את האווירה בלימודים עם קבוצות קטנות, עם מורים שפוגשים "על הדרך", במקומות קטנים וקרובים לטבע .. לא יודייע בקשר למקומות טובים לזמנים האלו.. אבל.. בטח יש כאלו
העיקר לא לדאוג יותר מדי, ואפשר לחפש שותפים לנסיעות, שזה החלק שפחות נח להיות לבד (אבל בטח שאפשר). וכאלה לא חסר, בד"כ יש, מהמטוס ואילך..

למעלה