טיפים ליוםהולדת שנה

תיורז

New member
../images/Emo92.gif טיפים ליוםהולדת שנה

רזי בקרוב מאד יחגוג יום הולדת שנה... רצינו מסיבה גדולה באיזשהו מקום (מתנ"ס או משהו דומה) אך בינתיים החלטנו לוותר על הרעיון כי רזי ממילא לא יזכור דבר (החלטה נכונה? ) ונעשה רק בחוג משפחה קרובה... כלומר רק סבתות, סבתות רבא שהן מאד קרובות לרז, האחים שלי ושל בעלי...דוד אחד מהמשפחה של בעלי ודודה אחת מהמשפחה שלי והילדים שלהם (מתוך ה14 הדודים והדודות שיש בחרנו רק ב2 קרובים באמת) וזהו... אך כשסיכמנו כמה זה יוצא, המספר הגיע ל25 איש!!! אין לנו מושג איך נדחוס את כולם לדירתנו הקטנה... יש רעיונות?

עיליאת

New member
לקוות ליום יפה ../images/Emo13.gif ולעשות בפארק ליד

ליד הבית, ככה אנחנו עשינו, הבאנו אוכל ופינוקים, תלינו בלונים על חבלים בין העצים והיה מקסים!! הבאנו גם מוסיקה והיה ממש כיף
מזל טוב

תיורז

New member
יום ההולדת בינואר 2002

לפי מה שאני רואה שיהיה חורף קשה... ימי הולדת של כל ילדי החברים שלנו, היו בפארקים, אך משום מה כל ימי ההולדת היו מאפריל עד ספטמבר..... ורק רז יליד חורף. חשבנו לחלק את המשפחה ל-2... אך זו כבר עבודה רבה שכן אני חושבים לעשות מסיבה נוספת רק לחברים+ילדיהם.

דיאנה1

New member
לצמצם יותר, רק האחים וההורים שלכם

זה מה שאנחנו מתכוונים לעשות. לדעתי זה נכון שבגיל שנה לא ישנה להם איזה יומולדת עושים להם. להיפך, יותר מדי אנשים בבת אחת יכולים להפחיד אותם, וכבר נתקלתי בימי הולדת כאלה כשההורים רוצים להציג בגאווה את חתן היומולדת, במיוחד כשרוצים להראות שהוא כבר הולך או עושה משהו אחר, והוא מפוחד ומסרב לשתף פעולה. כדאי להנות מזה כל עוד זה כך, כשהם גדלים כבר מאד חשוב להם לחגוג יום הולדת. אני מצאתי את עצמי מארגנת שלש הפקות כל שנה, אחת למשפחה המורחבת, אחת לחברים שלנו עם הילדים שלהם ואחת לילדי הגן. ביום ההולדת האחרון ויתרנו על מסיבה עם החברים שלנו והילדים שלהם, כבר היה לנו עוד תינוק וזה היה יותר מדי, אז הילדה שאלה למה היו לה רק שתי מסיבות ולא שלש כמו כל שנה...

תיורז

New member
אבל 25 איש זה הכי מצומצם שאפשר..

ויתרנו על 12 הדודים והדודות... ובחרנו רק ב2 שהם הכי הכי קרובים. על הסבתות וסבתות רבא שהן עדיין צעירות ברוחן (שלפעמים בעת מחלת הילד, מנדבות לשמור עליו כי אני עובדת וגם הסבתות)... אי אפשר לוותר. אין לנו כוונה להשוויץ בילד, שכן מזמינים רק את הקרובים שממילא רואים את הילד אחד לשבוע-שבועיים... אוףף

יש לי שאלה

ואני לא שופטת אף אחד. בשביל מי היומהולדת? לדעתי, בגיל שנה ילד ממש לא זקוק להפקות ענק. הוא זקוק למשהו קטן, מיוחד, שונה מהרגיל שיציין שזה בשבילו. אם בא לכם מפגש של כל המשפחה הקרובה (יותר או פחות) אפשר לעשות זאת בכל תאריך שיהיה נוח לכולם ובכל מקום. אנחנו חגגנו יומהולדת שנה רק רק במשפחה המצומצמת כשהאחים הגדולים בוחרים ומכיניםיחד איתי את העוגה. וכן חגגנו גם במעון עם כל הילדים שם. לגבי מתנות, מניסיוני, הם מעדיפים את ניירות העטיפה ע"פ המתנה עצמה. בכל מקרה שיהיה בכייף ושתהנו. מזל טוב לרז!!!

ואנחנו חגגנו ממש לא מזמן-

הזמנו סבא/סבתא, דוד/דודה, אין לנו הרבה, ובגלל שגלי נכדה ראשונה הם נוטים להעביר אותה מיד ליד במפגשים כאלה ובגלל זה הזמנתי עוד שלוש משפחות של חברים שלהם ילדים בגיל של גלי, כדי שהיא תהנה איתם ולא יציקו לה כל כך הרבה. זה עבד חלקית כמובן, כי הם לא הצליחו להתאפק.

ליאת +

New member
לא ציינת את גודל הדירה שלכם

אבל אפשר לשמוח גם כשצפוף: לא לעשות ארוחת ערב סביב שולחן אלא מזנון עם חטיפים או מה שאפשר לאכול גם לא עם סכיןמזלג. להזמין לטווח רחב של שעות: למשל מוצ"ש בין חמש לשמונה. בד"כ האנשים יגיעו בכל מיני שעות (מניסיון: המבוגרים מוקדם יותר, הדודים הצעירים מאוחר יותר) ובזמן שכולם נמצאים לעשות את ענין העוגה והנרות או כל מה שחשוב לכם. להעביר את כל השמחה לדירה גדולה יותר (של הסבים למשל) להביא הכל ולנקות אח"כ. מרבית הסבתות ישמחו לארח בביתן את מסיבת יום ההולדת הראשונה, לא? מזל-טוב!!!

למעלה