יש לי רעיון למוצר שאין מסוגו

anna224

New member
../images/Emo92.gifיש לי רעיון למוצר שאין מסוגו

שלום, יש לי רעיון למוצר שאין מסוגו בשוק, הבעיה היא שאני לא מהנדסת ולא יודעת איך אפשר לבנות דבר כזה, אני צופה למוצר זה הצלחה גדולה בשוק, לדעתי זה יכול להיות ממש להיט, מה ממליצים לי לעשות?

behemot

New member
כצעד ראשון - רישמי את פרטי הרעיון

ושלחי לעצמך בדואר רשום (שישאר חתום במעטפה עם התאריך) כהוכחה למקוריות הרעיון.

myd

New member
נו באמת.....

אז נכון, הרעיון של שליחת דואר רשום עצמי הוא רעיון נחמד... אבל רבותי !!! הוא לא מגן על פטנט (למעט אולי בקונסטלציה מסויימת בארה"ב). אל תתעו את הממציאים והרעיונאים.... חשוב מאוד לרשום פטנט (כמובן לפעול לפי השלבים: חיפוש וכו´...), רצוי להתייעץ בנושא עם עורכי פטנטים. מסמכי סודיות גם הם מאוד חשובים. משלוח מכתב רשום אל עצמך טוב במקרה של זכויות יוצרים ו/או הוכחת ראשוניות לגבי רישום פטנט בארה"ב (ששם מסתמכים על מי שהמציא ראשון ולא כמו באירופה ואצלינו - מי שרשם ראשון).

סקיפר1

New member
שוב, לא בטוח שזה patentable. כדאי

להתייעץ עם עורך פטנטים מקצועי.

tory

New member
נא התקשרי אלי

מעניין אותי כבעל נסיון אירגוני וניהולי רב וכמשקיע. נא התקשרי בבוקר 632259-052

מאמן1

New member
אפשר לחסוך הרבה כסף

את כותבת "אני צופה למוצר הצלחה" "לדעתי זה יכול להיות ממש להיט" ההלצה הכי חמה שאני יכול לתת לך היא שבמקביל להבטחת זכויות היוצרים שלך (באמצעות מכתב רשום וכד´ כפי שהציע בהמות וכפי שהצעתי אני בעבר לאחרים) נסי לבדוק את תגובת הלקוחות הפוטנציאלים לנושא ולרעיון. אם לא תצליחי לשכנע אותם רק עם הרעיון, מן הסתם תחסכי המון כסף ברישום הפטנט ובנסיונות הייצור וההפצה.

tevagil

New member
בקשת פטנט חינם

באנגליה אפשר להגיש בקשה לפטנט חינם. זה לא כולל את הבדיקה והפירסום, אבל ההגשה חינם. לאחר ההגשה וקבלת האישור מאנגליה, אפשר עקרונית להתייעץ עם אחרים, כי כבר יש הגשת פטנט. תוך שנה מהגשת הבקשה אפשר לבקש פטנט בינלאומי ולקבל את תאריך הבקשה המקורי. מכיון שרוב הרעיונות כבר קיבלו פטנט, מומלץ לבצע חיפוש יסודי מיד אחרי הבקשה, או להחתים את המחפש על הסכם סודיות. לי אישית יש כמה פטנטים כבר מלפני 20 שנה ואשמח לעזור לך אם תרצי.

תשובה

אם הבנתי נכון, חשבת על רעיון אך מעבר לשלב המחשבה אינך יודעת איך להתקדם. עצותי: א. במידה ואכן מדובר במוצר עם פוטנציאל ממשי, שווה להתייעץ בשלב ראשון עם עו"ד על מנת ללמוד האם וכיצד ניתן להגן על המוצר. ב. מומלץ להשתמש בשירותי המט"י, כל היועצים מחוייבים כמובן לסודיות. אם מדובר במוצר היי טק- מסיל"ה הוא המט"י המתאים. ג. קיימות חברות (ונפגשתי עם נציגי חברה כזו לפני חודש) שמתמחות בלקיחת רעיון וקידומו עד לשלב הפיתוח\מכירה. מדובר בעיקר במוצרי לאו ומיד טק. בהצלחה !

שנער

New member
מי אמר שבכלל אפשר לבנות דבר כזה?

ואם אפשר ... כמה זה יעלה? ומהו המחיר שאפשר בשוק לקבל בעבור המוצר? וכמה כסף צריך להשקיע בפיתוח המוצר? ומה זה הצלחה גדולה? ממש להיט? למכור 10 יחידות בחודש? או מיליון? רעיון טוב לא תמיד מספיק ... צריך הרבה יותר מזה ...

למעלה