מבקשת פרטים לגבי taxol

disal

New member
../images/Emo92.gifמבקשת פרטים לגבי taxol

אודה לקבלת פרטים לגבי תרופת הכימותרפיה taxol מהן תופעות הלואי שלה וכו, בתודה מראש disal

מזי א

New member
TAXOL

מידע רפואי על התרופה את יכולה למצוא באתר" בריאות ורפואה" יש שם אפשרות למילון תרופות, רושמים את שם התרופה, ובתשובה מיידית את מקבלת את כל המידע הרפואי על התרופה. לי באופן אישי אין ידע על התרופה הזאת אני מטופלת בטמוקסי 20 מ"ג. מקוה שקצת עזרתי

galiavdb

New member
TAXOL = כמו לטייל בפארק

ככה אמרו לי בהתחלה. כי יחסית, הרושם הוא ש TAXOL היא תרופה יותר "קלה לעיכול", וההתרשמות היא שזה די נכון כי אחרי שעברתי את התרופות הכימוטרפיות הכבדות, האגרסיביות שברשימה (אדריאמיצין,ציטוקסן,וינקריסטין לדוגמא), המשך הטיפול הכימוטרפי ב-TAXOL ו-CYSPLATINOL יחסית יותר קל. חשוב כמובן לומר קודם כל שכל אדם מגיב אחרת ותופעות הלוואי משתנות מחולה לחולה. לי יש את הסגולה הנהדרת לגלות את כל התופעות הזמניות שהמציאו, ולחוות אותן אחת אחת.. את ה-TAXOL אני מקבלת כמו שאמרתי כתוסף לציספלטינול, כך שיכול להיות שתופעות הלוואי שייכות דווקא לתרופה השניה, מי יודע, בכל מקרה אצלי הפעם התופעות מצומצמות ביותר... התופעות אצלי הפעם: איכסה ביכסה למשך כמה ימים בלי הגדרה מה מפריע לי. כמעט בכלל אין הקאות, הבחילות מועטות (אבל לוקחים זופרן ופרמין), שילשולים מרובים (לוקחים אימודיום), איבוד שיער - ביינתים הפלומה שגידלתי צומחת קלות, והנשירה מועטה ואיטית.. (אבל חברה אחרת, שמטופלת רק ב-TAXOL קיבלה את המתנה בשלמותה ומתפארת בקרחת חביבה) כך שאין לי מושג מה מצב יהיה מצב השיער, SORRY , צריך לחשוב על זה כקוסמטיקה וזהו. מה עוד? יש צורך בספירות דם מרובות, כמו אחרי כל כימו - ספירת הדם יורדת לרמות נמוכות את רמת התאים הלבנים מעודדים על ידי מקבלים זריקות NUPOGRN. לצורך שמירה על רמת ספירה תקינה של התאים האדומים, מאשרים לפעמים קבלת זריקות EPREX. אבל זה לאנשים כמוני שמקבלים המון מנות דם. בעיקרון הכי כדאי לשאול את האחיות והרופאים שלך למה לצפות. הם ניתקלו בכל תופעה אפשרית וידעו לתת לך הכי הרבה אינפורמציה. אשמח לעזור במידה ויש לך עוד שאלות. בקיצור - שיעבור קל ובהצלחה. ברכת חג שמח. גליה

גליה, בוקר טוב חמודה../images/Emo42.gif

האם הבחנתי בטיפות הומור חמודות שובביות שכאלה שנשרו בעדינות מהודעתך? נשמע שעברת חלק קשה ועכשיו את בחלק יותר קל, האם תחושותי מחוברות למציאות?

galiavdb

New member
כבר נופלים מהמיטה כל כך מוקדם???

ההומור - זו התרופה שלי להילחם בשטות הזו. האמת היא שהחלטתי לא להתעסק בחצי שנה הראשונה שהיתה בעצם התרסקות אחת שלמה שלי ושל המשפוייחס מסביב. קשה לי לפעמים להאמין איפה הייתי ואיך עברתי את זה. (כאילו יש לי ברירה אחרת???) היום - אנחנו מתעסקים בהרכבת הפאזל של חזרה לחיים "נורמליים" עם כימוטרפיה שבועית ובילוי תמידי (זו העבודה שלי היום) במכון. אני מחזיקה לי ולכל המלווים אותי בהבראה הארוכה הזו, אצבעות שבאמת עברנו את החלק הקשה ויתחיל להיות יותר קל. אסור לחפש סטטיסטיקות לגביי - אני אחת ויחידה. ומזמן עברתי את הציפיות של החלוקים הלבנים. אני עדיין בפיג'מה במיטה, על הבירכיים המחשב הנייד החביב. לפחות לא צריך עדיין לצאת המיטה, למרות שבחוץ נראה שיש שמש חמימה ונעימה. כוס קפה... ממממ.... המלצה חמה באמת: "הפרוייקט של עידן רייכל " !!!! קניתי מתנה לחג והחג הפך להיות נעים הרבה יותר!!!! ולקנות!!!!! דיר באלאק - לא לצרוב !!!!

תראי יש לי תינוק בן 7 חודשים פלוס

ושתי בנות, אז יש לי שעונים מעוררים.:)))))) זה מדהים איך מההודעות שלך ניתן לזהות שאת עכשיו עם הרבה יותר כוחות. וזה שאת אחת יחידה ומיוחדה כבר ציינתי בעבר.

galiavdb

New member
כן... אבל בעלי קם!

בעלי: האקדח הטעון שנלחם בכל העולם עבורי. מטפל בילדים ובכל היתר. והכוחות - הרי נתנו לי חופש מהכימו למשך החג.. עוד שבוע וחזרה לעבודה. ביינתים - מטפלים בגינה.. הפכתי פריקית לריח האדמה ההפוכה ולשתילת פרחי אביב וקיץ בכל פינה. לבלוב העצים בחצר הופך כל יום לחוויה של התחדשות ורעננות. החורף הזה נגמר - אני גם מתחדשת. איזה יופי שיש לך תינוק קטן!! ויש לך עוד כוח לחשוב על סקס... את גדולה מהחיים!

אני הרגשתי זקנה עם הרבה כאבי גוף

ותשישות גופנית ונפשית עד לפני כחצי שנה. כרגע אני כבר חצי שנה מאוד פעילה. מרגישה שנעשיתי צעירה בעשר שנים. יש כאן קטע מיסטי אין לי ספק.

galiavdb

New member
TAXOL = כמו לטייל בפארק

ככה אמרו לי בהתחלה. כי יחסית, הרושם הוא ש TAXOL היא תרופה יותר "קלה לעיכול", וההתרשמות היא שזה די נכון כי אחרי שעברתי את התרופות הכימוטרפיות הכבדות, האגרסיביות שברשימה (אדריאמיצין,ציטוקסן,וינקריסטין לדוגמא), המשך הטיפול הכימוטרפי ב-TAXOL ו-CYSPLATINOL יחסית יותר קל. חשוב כמובן לומר קודם כל שכל אדם מגיב אחרת ותופעות הלוואי משתנות מחולה לחולה. לי יש את הסגולה הנהדרת לגלות את כל התופעות הזמניות שהמציאו, ולחוות אותן אחת אחת.. את ה-TAXOL אני מקבלת כמו שאמרתי כתוסף לציספלטינול, כך שיכול להיות שתופעות הלוואי שייכות דווקא לתרופה השניה, מי יודע, בכל מקרה אצלי הפעם התופעות מצומצמות ביותר... התופעות אצלי הפעם: איכסה ביכסה למשך כמה ימים בלי הגדרה מה מפריע לי. כמעט בכלל אין הקאות, הבחילות מועטות (אבל לוקחים זופרן ופרמין), שילשולים מרובים (לוקחים אימודיום), איבוד שיער - ביינתים הפלומה שגידלתי צומחת קלות, והנשירה מועטה ואיטית.. (אבל חברה אחרת, שמטופלת רק ב-TAXOL קיבלה את המתנה בשלמותה ומתפארת בקרחת חביבה) כך שאין לי מושג מה מצב יהיה מצב השיער, SORRY , צריך לחשוב על זה כקוסמטיקה וזהו. מה עוד? יש צורך בספירות דם מרובות, כמו אחרי כל כימו - ספירת הדם יורדת לרמות נמוכות את רמת התאים הלבנים מעודדים על ידי מקבלים זריקות NUPOGRN. לצורך שמירה על רמת ספירה תקינה של התאים האדומים, מאשרים לפעמים קבלת זריקות EPREX. אבל זה לאנשים כמוני שמקבלים המון מנות דם. בעיקרון הכי כדאי לשאול את האחיות והרופאים שלך למה לצפות. הם ניתקלו בכל תופעה אפשרית וידעו לתת לך הכי הרבה אינפורמציה. אשמח לעזור במידה ויש לך עוד שאלות. בקיצור - שיעבור קל ובהצלחה. ברכת חג שמח. גליה

למעלה