מטפלים בנושא הורות אחרת

adish29

New member
../images/Emo92.gifמטפלים בנושא הורות אחרת

חג שמח אני ובן זוג שלי רוצים להיכנס לתהליך של הורות אחרת. יש לנו מלא שאלות ומלא לבטים והיינו רוצים להעזר במטפל/ת המתמחים בנושא..... מאוד אשמח לקבל שמות של מטפלים או דרך להשיג.

זואיzoe

New member
בקשר לדן פרידלנדר

אני לא יודעת למה הוא תמיד מומלץ בנושאים האלה. הייתי פעם במפגש שנערך איתו בבית של אלון, והוא אמנם אבא מאמץ, אבל ממש לא פסיכולוג של ילדים. אני יצאתי מהפגישה איתו דיי נאנחת, הוא מקריא בדר"כ מתוך מחברת, מדבר בפתגמים שמישהו אחר כתב ומאד מאד הססן כזה. לפחות זה הרושם שאני קיבלתי ממנו. מה שקרה הלכה למעשה בפגישה, זה שהוא ניסה להנחות אותה, אבל המשתתפותים איכשהו הסתדרו לבד, היו מאד אינטיליגנטים, כולנו גייז שהתלבטו בנושא הורות, איך וכיצד וכו', ויצאנו משם רובנו ככולנו בלי שום ידע חדש או נקודה למחשבה אפילו. פרווה. בחיי. אני רק שמחתי שראיתי עוד אנשים כמוני שהתלבטו על הדרך ואיתם היה לי חשוה לשוחח. נו טוב, מאד עברו מים רבים בכנרת (היה הרי חורף טוב שנה שעברה) והיום אני בחודש שישי...

adish29

New member
מזל טוב על "השישי"

זואי. תודה רבה על סיפורך האישי, היינו שמחים לשמוע את ההמשך, איך הגעת למסקנה שאת בשלה להורות ובאיזו דרך בכל זאת בחרת כדי לחלוק את לבטייך...כמובן כל עוד אנו לא נכנסים "לחייך" יתר על המידה!! ההורים לדרך

זואיzoe

New member
טוב, אצלי זה היה די פשוט

מבחינת בשלות. כך אני חושבת. כמובן שברגע האמת אדע אם צדקתי, אבל ילדים אני רוצה כבר 10 שנים וידעתי שבגיל 30 אממש את הכמיהה הזו. הגעתי לגיל, התחלתי בתהליך לבד, דרך בנק הזרע. במהלך התהליך ולפני ההריון הכרתי את בת הזוג שלי וחודש אחרי ההכרות שלי איתה, נכנסתי להריון. ההתלבטות שלי היתה על הדרך. בחרתי בבנק הזרע כי לא רציתי צלע שלישית מעורבת (גבר) אם וכאשר תהיה לי בת זוג, כדי שלא יווצר מצב שהמקום שלה קטן מזה של האב הביולוגי, מה גם שלא רציתי לקשור את חיי עם גבר שהכרתי רק לצורך ה"מטרה". פשוט לא הרגיש לי נכון. אז התלבטתי אמנם, למרות שהדרך שלי איכשהו היתה ברורה לי כבר בהתחלה וכמובן שעברו ימים והנה הבנתי שזו אכן היתה הדרך הכי טובה בשבילי. פשוט לא יכולתי אחרת. אני חושבת שבשורה תחתונה ילד - כדאי שיגדל בבית אחד, עם שני הורים אוהבים (לא חשוב מאיזה מין), שלא יטורטר מדי בין בתים ושלא יהיו לו יותר מדי הורים. אבל זו רק דעתי, והבחירה שלי. אני מכבדת גם דרכים אחרות. לכל אחד יש את הדרך המתאימה לו ביותר. אם הילד ירגיש אהוב ורצוי, אם יהיה לו ביטחון עצמי וארגז כלים מעולה לחיים בחוץ, דיינו

adish29

New member
שוב תודה ../images/Emo24.gif

תודה על התשובה המרגשת שלך אני ממש שמח שמצאת את הדרך שלך, ונשמע שגם הילד/ה שלכם יהיה מרוצה!!

mila33

New member
מומלץ גם לקרוא.....

מומלץ לקרוא ולהבין שאבא ואמא והמישפחה הגרעינית כפי שאנו מכירים היא לא הערובה הבטוחה לשלמות נפשית לילד ואפשר בהחלט לגדל ילד במישפחה אחרת אבא ואבא , או אמא ואמא כדאי לקרוא את הספר ילוד אישה של אדריאן ריץ' אולי יפתח פתח למחשבות חדשות בנושא משפחה......

כבר "מטפלים"??

רגעעע.. מותר להתערב? לפני שבועיים הוא לא היה מוכן, ואתה נורא רצית. עכשיו כבר שניכם רוצים... למה נחוץ פה טיפול? וסבתא שלי הייתה אומרת: "למה לך פסיכולוג? בואי לדבר עם סבתא"! שתף אותנו קצת.. לנו פה ביחד - יש יותר נסיון מלסוללה שלמה של פסיכולוגים... ואנחנו ניתן לכם מהמיטב שבו... אולי אפילו אני אציע שאלה ראשונה: למה דווקא "הורות אחרת"?

טרודי

New member
ערבה, אחת משתינו מבולבלת

adish זה sid? כי sid כתב שבן-זוגו לא מעוניין. adish, למיטב זכרוני, רק חיפש פה בת-זוג להורות משותפת. ההודעה הזו שלו כנראה אומרת שבשיטת המודעות הוא לא מצא, ועכשיו הוא מחפש "שדכן".

adish29

New member
תודה על התגובות אבל....

קודם כל להסרת ספק אכן זה אני שחיפשתי בת זוג להורות ולא יצא לי מזה הרבה פה. למה הורות אחרת? אנחנו לא מכירים דרך אחרת לממש את ההורות בארץ ובנוסף אנחנו חושבים שלילד יש זכות לאמא ואבא. אשמח לתגובות/הצעות/תשובות/שאלות.....

איפה פרסמת מודעות דרושות?

ישנו פורום בפורטל bsh ,יש שם לוח מודעות ופורום שדי עוסק במחשבות של הורות אחרת. זהו תהליך ארוך וחשוב בכלל לא לקצר את הדרך,כמו שבן-זוג לא מצאת ביום,אני מניחה. ידיעת הבשלות להורות ,כמו כשידעת שאתה בשל לזוגיות. ומי אמר שצריך בשלות? צריך רצון להיות הורים לומדים עם הילד. אבל מה כבר שכחנו שלא להכל צריך ספר הוראות,דרך אגב ילד מגיע בלי ספר שכזה. תשאל חברים,תשאל בפורומים,פרסם לחמך על פני הים תמצא את האשה אם תחפש. ישנן המון נשים שמבקשות ליצור מערכת משותפת של הורות אחרת,הרבה יותר מכמות הגברים. ועוד שאלה קטנה אמרת שאתה מחפש אז מה בעצם ? אתם רוצים לברר לעצמכם כמה הבית של שניכם מוכן לקלוט לתוכו חיים חדשים ומערכות יחסים חדשות? יש לי מטפל טוב להמליץ ,נטול כל חמדנות בתחום. השאלה מה הבעייתיות?

mila33

New member
אם נלך על פי הטבע...

בסרט הטבע יוצא מהארון אפשר לראות שבטבע דווקא הזוגות החד מיניים מגדלים ילדים יחד והזוגיות הסטריטית דווקא משמשת רק לפיריון ולא לגידול הילדים. מעבר לזה השאלה היא מה אתם רוצים בתור זוג ? כמה נוכחות אתם רוצים בחיי הילד שלכם? האם תסתפקו בפעם בשבוע וסופ שבוע כל שבועיים? ומה קורה אם תיפרדו ? הילד יבקר בשלושה בתים ? (אצלך אצל הבן זוג שלך ואצל אמו ?) נראה לי שממש קשה לגדל ילד בשני בתים ועם שלושה.......? מעבר לזה כדאי לבדוק מאיפה המישפט לילד יש זכות לאמא ואבא... כמה המשפט הזה שלך ? כמה הוא מושפע מדברים אליהם גדלנו ? נראה שהתהליך צריך להתחיל בבדיקה עצמית של מושגים בסיסיים - ולא לפחד לשים הכל בסימן שאלה ואז לבחור

פרח7

New member
כיוון שרוצה לשמח אותך...שואלת

וגם בגלל שאני קצת סקרנית... אמרת, שאתם חושבים שלילד יש זכות לאמא ולאבא. אתה מוכן לפרט? וגם, מזתומרת זכות?

אני יכולה לחשוב על שתי אפשרויות

אם הבעיה היא חילוקי דעות בינכים: תפיסה שונה של ההורות, צרכים שונים ורצונות שונים- נראה לי שכל טיפול זוגי טוב יוכל לסייע לכם בבדיקה. אם שניכם פחות או יותר מגובשים, אז אני הייתי מציעה לנסות ולפגוש זוגות שאימצו/ הרו במסגרת הורות אחרת וכו' ו"לראיין" אותם. אנחנו עשינו את זה זמן רב לפני ההורות- פשוט "התעלקנו" על זוג של נים עם ילד, ובהחלט אפשר לומר שהם שימשו לנו מודל. בהמשך, כשרצינו להתחיל בתהליך עצמו- שוב מצאנו זוג ששמח לשתף אותנו בתהליך שהן עברו לגבי שימוש בתרומת זרע, והעצות שלהן היו מעולות. מכיוון שרובנו נחשפים ביום יום בעיקר למשפחות נורמטיביות, אני מאוד ממליצה לעשות מאמץ ולחפש את המשפחות השונות ולשמוע מהחווויות שלהן. ושזה לא ישמע שאנחנו רק מעלקות
גם אנחנו אירחנו לא פעם זוגות של נשים (חברות של חברות וכאלה) שביקשו להתיעץ לגבי ההורות ופשוט שיתפנו אותן בחוויה שלנו.

למעלה