מספר שאלות קטנות...

ורדינה

New member
../images/Emo92.gif מספר שאלות קטנות...

יש לי אקווריום פנורמי 1 מטר מים מתוקים. בתוכו יש 3 דגי זהב אחד מהם באורך 15 ס"מ, מולים, גופים (בתא השרצה יש לי 15 גופים בני יומיים), ועוד כל מיני סוגים. 1. אני צריכה לקנות גוף חימום. רציתי לשאול כמה וואט הוא צריך להיות ומה המחירים פחות או יותר - כדי שלא יעבדו עלי. 2. יש לי באקווריום שני דגים מסוג אלמנה שחורה. לאחד מהם יש אדום מתחת לעין זה נראה לי מהמקום שהם נושמים. האם זה יכול להיות כתוצאה מ- "מלחמה" שעברה עליו שם או מחלה? איך ניתן לטפל. 3. קראתי שאפשר/רצוי לשים מלח בישול (גס) באקווריום. איזו כמות אני צריכה לאקווריום כמו שלי? ואם כדאי לשים למרות שיש לי את הדגיגונים החדשים? 4. יש לי עוד גופית אחת בהריון, מה עדיף תא השרצה נוסף (כי יש לי כרגע גופים קטנים בישן) או להעביר את הגופים בני היומיים לקופסא פלסטיק עד שיגדלו ואת הגופית בהריון לתא ההשרצה הנוכחי? תודה רבה רבה על הסבלנות. וחג שמח !!! ורדינה

adiemus

New member
תשובות

1.גוף חימום -דגי זהב לא צריכים גוף חימום הם דגים שחיים במים קרים גופים גם הם יסתדרו עם המים 2.כנראה שהדג עבר התעללות קלה אין לך מה לדאוג יהיה בסדר 3.חבל על הכסף שעולה המלח זה לא תורם כלום לדגים האלא 4.הרעיון עם הקופסא נשמע לי טוב

slug

New member
תשובות

ורדינה 1. גוף חימום לאק' שלך עמור לעלות סביב ה- 100 ש"ח (אולי טיפה יותר) אני מניח שרצוי 100W 2.ותרי על המלח ... 3. דגי זהב לא צריכים חימום - אלה דגי מים קרים (סביב ה- 10 מעלות) ואילו גופים ומולים זקוקים לחימום צמוד לטמ"פ של כ- 26 מעלות (דגים טרופיים). צר לי לבשר לך אבל זה לא שילוב מוצלח ... אולי את מתבלבלת ודגי הזהב שלך הם סייפנים ? 4. קופסא אינה רעיון טוב מכיוון שיש צורך בחימום, הזרמת אוויר ופילטרציה. קחי כלי פלסטיק - נקבי בו חורים שיאפשרו למים לחדור פנימה (הרבה חורים) אך לא יאפשרו לדגים להכנס ... העבירי את השרצים לכלי והכניסי אותו לאק' - כך שיקבלו את כל התנאים אך לא יטרפו ע"י יתר הדגים. את הגופית את יכולה לשים בתא ההשרצה. בהצלחה :)

ורדינה

New member
../images/Emo51.gif רבה לכם

יש לי עוד כמה דגים כמו אלמנה שחורה, ניאונים, עין אדומה - מכל סוג 2-4 דגים. האם הם יכולים בלי גוף חימום? אני בטוחה שאלו דגי זהב, אולי כדאי לי לנסות למצוא מי שיקח אותם ממני? ושוב תודה רבה ורדינה

slug

New member
המשך

כל הדגים שציינת הם דגים טרופיים וחייבים חימום (במיוחד בימים אלה)... (אפילו אני צריך חימום :) ) דגי זהב צריכים בעיקר מרחב עצום - כ- 40 ליטר מים לדג ... רצוי למצוא בעל בריכת דגים בחצר ולצ'פר אותו ...

ורדינה

New member
אחלה, נתת לי רעיון

למי לנסות לתת את הדגים. מכר שלנו שיש לו בריכת דגים חיצונית. נראה לי שיש להם מקום באקווריום פנורמי 1 מטר לא? אלו רק 3 דגים. מודה לך, ורדינה

slug

New member
מקום

יש להם מקום ב- 1 מטר אבל באמת עדיף להם לחיות בבריכה ... בכל מקרה - שמחתי לעזור ...:)

עוזאבי

New member
קודם כל....

לא מומלץ לשים דגי זהב עם טרופים. 1)אני לא יודע כמה וואט המחמם שלך צריך אבל תקני את המחמם של יאגר הוא עולה משהוא כמו 100 שקל. או שתקני את המחמם של אטמן (סיני) זה עולה לך גם ככה בסביבות ה 50-100 שקל,אומרים שהמחמם של אטמן לא טוב אבל לי יש אותו והוא לא עושה לי שום בעיות. חשוב מאוד שתקני מחמם עם טרמוסטט. 2) גם לי היה את התופעה הזאת עם האלמנות השחורות, זה קורה בגלל מלחמות שלהם. אני לא טיפלתי בזה והיא חייה עם זה טוב מאוד .אם את רוצה לטפל בה אז תתיעצי פה עם עוד אנשים לגביי תרופה. 3)אם יש לך דגיגונים אז אל תשימי מלח.יש גם דגים שאסור לשים להם מלח אז אל תמהרי. אני לא שמתי אף פעם מלח גס באקווריום ואני גם לא ממליץ לך על זה. 4) אם יש לך אקווריום מפוצץ בצמחים אז אל תשימי אותה בתא השרצה אם לא אז תעבירי את הקטנים לתא אחר שהוא בנוי מרשת, המתקן עולהל בערך 20 שקל. ותשימי את הגופית בתא השרצה. אבל תנסי לא לעשות תנועות חדות בגלל שהגופית יכולה להיכנס לסטרס ובגלל זה להשריץ את הדגים מוקדם מידיי ואז רוב הסיכויים שהם ימותו וגם הנקבה. מקווה שעזרתי.......

למעלה