מתכון לסלט כרוב+שומשום+

ג טלי

New member
../images/Emo92.gif מתכון לסלט כרוב+שומשום+

סויה ופקאנים? כעיקרון צריך לערבב את כל הנ"ל אבל אם למישהי יש כמויות מדויקות אני אשמח כי אני שונאת לפשל עם הסויה.

danonit

New member
....

1 כרוב קצוץ שליש כוס שמן סויה שליש כוס סויה (רצוי קיקומן) שליש כוס סוכר חום שומשום ופקאנים (לא יודעת כמות בדיוק, ככה שיהיה מספיק לכרוב) אופציה: כמה גבעולים של בצל ירוק קצוץ - מוסיף לאללה מטגנים את השומשום והפקאן (בנפרד, אם עושים ביחד השומשום ישרף לפני שהפקאן ישחים) מניחים להתקרר מערבבים את כל השלישים - שה הרוטב מוסיפים לכרוב את הרוטב, השומשום והפקאן ואת הבצל הירוק האופציונלי. אחד הסלטים האהובים עלי

ג טלי

New member
מעולה, תודה.

ועכשיו לפירוט האורחה של יום שישי. מוזמנים חברים של אמא שלי ואני התנדבתי להכין. אז ככה: פוקאצ´ה גלילי מלאווח עם זעתר אנטיפסטי מגש גבינות מתובלות וקשות כמו בולגרית ירקות טריים וקרקרים לעניין הגבינות סלט חסה עם עגבניות שרי, זיתים שחורים ובצל סגול סלט כרוב שדנונית נתנה לי גלילי חצילים ממולאים בפסטו וגבינת עיזים גארטן תפו"א ובטטות ולקינוח עוגת גבינה עם פירורים. הבעיה בכל זה: מתחברת לי הבטטה בגארטן עם האנטיפסטי וגם החצילים מהאנטיפסטי עם הגלילים.. נראה לכן שזה משנה? אולי אני אוריד אותם מהאנטיפסטי?

danonit

New member
אנטיפסטי...

אין לי מתכון לצערי, אבל יש מלא סוגים של אנטיפסטי שאפשר לעשות בלי לכלול את הבטטה והחצילים: - פלפלים - קישואים - פטריות פורטבלו - כרובית - כרישה - שעועית לבנה גדולה - סלק - בצל - שום אפוי באופן כללי נראה לי שיש לך המון אוכל בתפריט אז את יכולה להוריד...

ג טלי

New member
../images/Emo127.gifלא אוהבת שעועית אז במקום- חומוס

כל שאר הירקות כבר נכללים, אני באמת אוותר על חצילים ובטטות באנטיפסטי. תודה
הכנתי רשימת קניות...זה נראה כמו הצטיידות לשעת חירום...

אמיקה

New member
גירסה טיפה שונה ..

כנ"ל אבל - השמן הוא שמן שומשום, בצל ירוק לא ניסיתי, ולרוטב מוסיפים 4 כפות חומץ רגיל. סלט הצלחה - לא דיאטטי בכלל...

danonit

New member
שמן שומשום הוא תבלין

בכמויות קטנות הוא נותן לכל דבר טעם "אוריינטלי", לכן בהחלט הייתי ממליצה לשים קצת על הסלט בתור תבלין - כששמים הרבה הטעם נהייה קצת חזק מדי לטעמי.

למעלה