ספרים לילדודס היותר גדולים

י ע ל 7

New member
../images/Emo92.gifספרים לילדודס היותר גדולים

מבקשת המלצותיכם לספרי ילדים מרתקים (בעברית) לגילאי תשע ומעלה ששבעו מחסמבה, מנהרת הזמן והארי פוטר. אגב, את הספרים של אריך קסטנר הוא בולע בשקיקה.

שרונה13

New member
../images/Emo63.gifממה שאני זוכרת...

ממש אהבתי את הספרים של אריך קסטנר... ועוד ספר שמאוד אהבתי "צארלי והשוקולדה"... ו"בית קטן בערבה"
וכל סדרת ההמשך. אגב, לורה אינגלס ויילדר שכתבה את בית קטן בערבה וההמשכים שלו היא ממינסוטה במקור... היכן שאנחנו היום.

אם הוא אהב את מנהרת הזמן, נסי לתת

לו לקרוא גם ספרים כמו שרה גיבורת ניל"י והצנחנית שלא שבה. הבנות שלי בלעו אותם בשקיקה (וככה גם את כל סדרת "מנהרת הזמן"). עוד ספר שקניתי להן, אבל בינתיים עוד שוכב על המדף (בעיקר משום שהן עברו לקריאה באנגלית בלבד - כבר שכחנו מתי החזיקו ספר בעברית בידיים), הוא "אורי". בתור בנות, הן גם מאד אוהבות את הספרים של סמדר שיר (כל הסדרה על גלי, מסיבת פיג'מות וכו') - אבל אני לא בטוחה עד כמה בן יאהב את הספרים האלה. אני אנסה לעשות סריקה על המדפים של הבנות שלי כדי לראות אם עולה לי רעיון נוסף.

תום שלי

New member
ספרים שזכורים לי

ג'ינג'י,דנידין ,כל סדרות גלילה-רון-פדר,החמישיה והשביעיה הסודית ,ויש סדרה של ספרים של גלילה רון פדר על תמר?שעברה מהקיבוץ לארה"ב לשליחות -לא זוכרת את השם המדויק.תהנו

../images/Emo32.gif ל"תום שלי"

היה מאד נחמד להכיר אותך היום פנים מול פנים. איזה כייף להכיר את הפרצופים שמאחורי השמות - ועוד יותר כייף כשזה יוצא במקריות

תום שלי

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif| מאוד כייף לגלות שיש פה

כל כך הרבה אנשים נפלאים!

רעיונות לספרים

האריה המכשפה וארון הבגדים ושאר הסידרה... ההוביט של טולקין האחים לב ארי אריך קסנר (אני ממש אהבתי אותם בעיקר את אורה הכפולה). הקוסם מארץ ים (טרילוגיה) של אורסולה לה גוון מחנים (או הנערים מרחוב פאול) הלקחנים (סידרה) ובכלל יש את הסדרה של מרגנית ספרי ילדים (חלק מהדוגמאות בדיעבד משם) שהיא ממש לעניין לדעתי בדיוק חתך הגיל הנכון.

eu sei que

New member
כל הספרים של אסתר שטרייט ורצל -

בן ערובה, אורי ועוד... (לא! אדי מלך המסטולים שזה לגיל גדול יותר...) וכל סדרת "ההסטוריה" - האיש על גב הסוס, הבריחה אל החופש..., בדהרה וכו'. גלילה רון פדר, לנסות גם כן, אוהבים או לא - אל עצמי וכד' וגם סדרת מרגנית - המתורגמת, טובה מאוד.

אז ככה...

אקדים ואומר, שספר זה ענין סובייקטיבי מאוד. אני חולת ספרים, וכל מיני ספרים שזכרתי מהילדות שלי (שלא היתה כל כך מזמן... אני בת 20) שהם מדהימים בכלל לא משכו את אחותי. אבל בכל זאת, אנסה לזרוק שמות של כמה ספרים שעולים לי בראש כרגע- חלקם ברמה יותר גבוהה וחלקם פחות... עיניים קטנות בארץ גדולה/ מינה איתן- ספר מתוק על ילדה שעוברת דירה מהארץ ללונדון. ספריו של מיכאל אנדה- אני בתור ילדה מאוד מאוד אהבתי את הספר שלו "ג'ים ונהג הקטר", וקראתי אותו המון פעמים, למרות שאחותי לא התלהבה ממנו (היא בת 9), כך שזה מאוד תלוי... שני רעים יצאו לדרך/ ימימה אבידר טשרנוביץ (או משהו כזה, לא זוכרת את השם המודיק)- ספר מקסים! אחותי אהבה ספר בשם "פגע וברח" של דורית אורגד... גלילה רון פדר היא סופרת טובה. יש לה כמה סדרות של ספרים בכמה רמות- יש את "מנהרת הזמן" שכבר הוזכר פה, שהיא סדרה מצוינת. קיימת גם סדרת "כס"ח"- שזה ראשי תיבות של כוח סיירים חוקר- חבורת ילדים שמטיילת בארץ ותוך כדי פותרת תעלומות, ויש ספרים רציניים יותר כמו כל סדרת "אל- עצמי", שמספרת על יומנו של ילד שחי במשפחה אומנת (ואח"כ גם במקומות אחרים), וכן את הסדרה "משפחה וחצי", שמספרת על ילדים ממשפחות מצוקה שגרים עם זוג נשוי, וכל ספר מספר את סיפורו של ילד אחר. בכלל, יש כמה סופרים טובים מאוד לילדים- גלילה רון פדר שכבר הזכרתי, דבורה עומר, אסתר שטרייט וורצל (2 הסופרות הארונות שכתבתי מעולות, אבל לעניות דעתי קצת קשות מידי לילד בן 9), יעל רוזמן (לא כל כך מוכרת אבל מאוד מוכשרת)... (במקרה יצא שכל הרשימה מורכבת מבנות, כי זה פשוט מה שעלה לי בראש...) זהו, זה הספרים שישר קפצו לי לראש. אם צריך עוד- אחשוב בשמחה, רק אשמח אם תצייני עוד ספרים שאהב, כדי שאדע מה הרמה ומה הסגנון שלו. קריאה נעימה!!!

למעלה