עזרה!!! כותרות בעברית...

• פותח הנושא Ciao
  • פורסם בתאריך

Ciao

New member
../images/Emo92.gifעזרה!!! כותרות בעברית...

שלום, אני עורכת בפרימייר פרו או בסטודיו 8 והייתי רוצה להוסיף כותרות בעברית. האם זה אפשרי? (כרגע כשאני כותבת בעברית זה יוצא ג'יבריש...) תודה רבה.

giladarad

New member
תשובה לבפרימייר בלבד

את שאר התוכנות אני לא מכיר (אבל התשובה אולי 'תופסת' גם להם...) פרימייר במקור לא תומך בעברית, אבל... כדי לראות את הכיתוב בעברית יש לשנות את ה גופן (FONT) לכזה שיש לו עברית (DAVID הוא דוגמה טובה לכך). אה-מה-מה... אז יתגלה הברוך... הכיתוב הוא הפוך (משמאל לימין) לדוגמה: א התיכ םולש... לכן יש לכתוב את הטקסט מהסוף להתחלה או אחרי כל הקשת אות ללחוץ חץ ימינה. כמו שנאמר: אבריט כשה ספה (עברית שפה קשה) בהצלחה

the M

New member
כמו כן

ניתן ליצור קבצים בפוטושופ עם רקע שחור וערוץ אלפא ולהעביר לפרימייר. לגבי אוויד, עד כמה שידוע לי אין אפשרות.

ֳאורליל

New member
למה בעצם אין אפשרות

לעשות אותו דבר באויד? ההגיון אומר שזה אמור לעבוד. אני מתארת לעצמי אתה אומר את זה מנסיון, אני פשוט מנסה להבין למה זה לא יעבוד.

ֳאורליל

New member
ועוד שאלה קשורה

מישהו פעם עבד עם תוכנה שנקראת Live Type? מישהו יודע אם יש אפשרות לייבא פונטים בעברית לתוכנה הנ"ל?

טל רום

New member
Live Type

התוכנה מגיעה יחד עם Final Cut Pro הפונטים המיוחדים שלה שנקראים LiveFonts קיימים כרגע רק באנגלית אבל ניתן לכתוב איתה בעברית עם פונטים טרו טייפ של פיסי או פונטים אופן טייפ בעברית במערכת הפעלה 10.2 אפשר להקליד בה רק הפוך , אבל במערכת ההפעלה 10.3 אפשר להקליד בה בלא שום בעיה בעברית חשוב להוסיף עברית לשפות המערכת במחשב לפני.... אני משתמש בה די הרבה לכותרות ואנימציות לכותרות

the M

New member
באויד

ניתן לייבא תמונות בלבד, לא פרוייקט של פוטושופ עם שכבות. תכל'ס אותו דבר, פשוט נותן פחות מרחב פעולה.

umbo

New member
בענין Studio 8

צריך לבחור פונט אחר, בעברית, במקום זה שעולה בבחירת המחדל של התוכנה. גם אז יש בעיה קטנה - יש צורך לכתוב את המילים בסדר הפוך - מסוף המשפט לתחילתו (אם כי כל מילה בפני עצמה נכתבת רגיל). בהצלחה

datnyc

New member
עברית רבותי עברית

בפרימייר, אם המחשב שלך תומך בעברית וסביר להניח שכן, (את בישראל נכון?) אז הבעיה היחידה שיכולה להיות היא כתיבה הפוכה משמאל לימין, נדמה לי שבאתר של אדובי יש פלאג אין שמתקן את זה (אותה בעיה יש לערבית...) לגבי האויד, אצלו בTITLE TOOLS יש תמיכה מלאה בעברית, בכל מקרה אם את שומרת קובץ בפוטו שופ, את צריכה שגודל המסמך יהיה 768X576 ולא חשוב מה את כותבת או מה גודל הפונט, אח"כ באויד את פשוט עושה IMPORT עם אלפא ושמירת גודל, ומקבלת אותו חתוך, אני לא ממש זוכר אבל נדמה לי שגם בפרימייר זה עובד אותו דבר, הבעיה היחידה היא שאם את נותנת צל שהוא מעט שקוף בפוטושופ הוא יוצא קצת מלוכלך

למעלה