../images/Emo92.gif קבלו מתכון לפשטידת "רועים"
פשטידת תפ"א עם בשר או בשמה המקורי "פשטידת רועים". זוהי פשטידה טעימה להפליא קלה ומשביעה, פשטידה שיש בה ירק בשר ופחמימות בקיצור ארוחה שלמה בפיסת פשטידה קטנה. החומרים לתערובת הבשר: 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל קצוץ גדול 4 שיני שום קצוצות שמן לטיגון 3 עגבניות חתוכות קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 1/3 כוס מים חופן בזיליקום טרי קצוץ מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואגוז מוסקט 1 ביצה. החומרים לתערובת התפ"א 5-6 תפ"א גדולים 1 כף שמן/מרגרינה 1 ביצה מלח, פלפל פטרוזיליה קצוצה או יבשה (לא חובה) * מעט פירורי לחם לפיזור הבסיס ולשכבה העליונה אופן ההכנה: לבשל את התפ"א בקליפתם, לקלף למעוך בממחה לטבל ולהוסיף ביצה במהירות תוך כדי ערבוב (שלא תיקרש). לשמן תבנית לפזר מעט פירורי לחם ולשטח מחצית מתערובת הפירה. לטגן בצל עד שיזהיב להוסיף את שיני השום ולהמשיך לטגן עוד מס` שניות. להוסיף את הבשר טחון והתבלינים ולהמשיך לערבב עד שהבשר משנה את צבעו לאפור. להוסיף את העגבניות ולבשל עד שיתרככו להוסיף את הרסק והמים ולבשל כ-10 דקות נוספות. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה במהירות תוך כדי ערבוב. לשטח מחצית מתערובת הבשר על תערובת הפירה ולאחר מכן שוב את תערובת הפירה מעל ושוב את תערובת הבשר ולפזר מעט פירורי לחם מעל ולהכניס לתנור. חום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
פשטידת תפ"א עם בשר או בשמה המקורי "פשטידת רועים". זוהי פשטידה טעימה להפליא קלה ומשביעה, פשטידה שיש בה ירק בשר ופחמימות בקיצור ארוחה שלמה בפיסת פשטידה קטנה. החומרים לתערובת הבשר: 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל קצוץ גדול 4 שיני שום קצוצות שמן לטיגון 3 עגבניות חתוכות קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 1/3 כוס מים חופן בזיליקום טרי קצוץ מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואגוז מוסקט 1 ביצה. החומרים לתערובת התפ"א 5-6 תפ"א גדולים 1 כף שמן/מרגרינה 1 ביצה מלח, פלפל פטרוזיליה קצוצה או יבשה (לא חובה) * מעט פירורי לחם לפיזור הבסיס ולשכבה העליונה אופן ההכנה: לבשל את התפ"א בקליפתם, לקלף למעוך בממחה לטבל ולהוסיף ביצה במהירות תוך כדי ערבוב (שלא תיקרש). לשמן תבנית לפזר מעט פירורי לחם ולשטח מחצית מתערובת הפירה. לטגן בצל עד שיזהיב להוסיף את שיני השום ולהמשיך לטגן עוד מס` שניות. להוסיף את הבשר טחון והתבלינים ולהמשיך לערבב עד שהבשר משנה את צבעו לאפור. להוסיף את העגבניות ולבשל עד שיתרככו להוסיף את הרסק והמים ולבשל כ-10 דקות נוספות. להוריד מהאש ולהוסיף את הביצה במהירות תוך כדי ערבוב. לשטח מחצית מתערובת הבשר על תערובת הפירה ולאחר מכן שוב את תערובת הפירה מעל ושוב את תערובת הבשר ולפזר מעט פירורי לחם מעל ולהכניס לתנור. חום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.