שאלה מסטודנטית

einats

New member
../images/Emo92.gifשאלה מסטודנטית

שלום חברי פורום, אני עושה עבודה על יישום הצדק המאחה בשירות המבחן. חסר לי ידע לגבי תוכניות שיקום וטיפול מעבר לצדק מאחה, שקציני המבחן משתמשים בהם לנוער עבריין. אשמח אם מישהו יכול לכתוב כמה שמות של תוכניות כאלו או להפנות אותי לחומר בנושא. תודה תודה

נסיון לעזור

שלום לך. לא ברור למה בדיוק את מתכוונת. תוכניות טיפול ושיקום חוץ מצדק מאחה הם בערך כל העבודה שנעשית בשירות המבחן. צדק מאחה הוא חלק יחסית קטן, שלדעתי החשיבות שלו היא קהילתית ולא רק לנער העבריין עצמו. את יכולה להרים טלפון לשירותי המבחן או אפילו לבקש לראיין מישהו מהשירות כדי שיספר לך על תוכניות ספציפיות. באופן עקרוני, ישנן תוכניות טיפול אישיות שנקבעות בין ק. המבחן לנערים בהתאם לצרכים של כל נער. ישנן הוצאות חוץ ביתיות וטיפול/ שיקום שנעשה במסגרות אלו, (הוסטלים, פנימייות, מסגרות נעולות, קהילות טיפוליות לסמים ועוד) ישנה תוכנית יחסית חדשנית שנקראת ק.ד.מ. ששווה לשמוע עליה. מדובר בקבוצת דיון משפחתית לצורך קביעת ויישום תוכנית טיפול לנער, כאשר יש כאן דגש גדול על לקיחת אחריות של המשפחה. יש כמובן טיפולים קבוצתייים ממקודי נושא כמו קבוצה למניעת אלימות, סמים או קבוצה לעברייני מין. ישנה הפנייה לגורמי טיפול בקהילה כמו הרשות למלחמה בסמים, רווחה, מרכזי טיפול משפחתי וכד'. ויש גם תוכניות משותפות עם גורמים קהילתיים שונים, אך זה משתנה משירות לשירות ונקבע ע"פ הקהילה שקיימת סביב ועל פי מידת שיתוף הפעולה עמה. צדק מאחה היא תוכנית מרתקת בפני עצה וק.ד.מ, מתלבש על אותם עקרונות פילוסופיים. שיהיה בהצלחה

למעלה