,,,,,תענו לי,,,,===>

ליMור

New member
../images/Emo92.gif,,,,,תענו לי,,,,===>

כידוע אבא שלי הוא חולה סרטן אתמול התחיל טיפולים מאד קשים כימוטרפיה בלבד,,, הזריקו לו 5 שעות והיום עוד 4 שעות ובין לבין,,, מחובר אליו מזרק שבתוכו חומר כימוטרפי שמטפטף לו פנימה,, התופעות הן קשות הקאות בחילות צרבת ושריפה באיברים הפנימיים,, כמו כן זה גורם לו לשיהוקים שמעלים את הטעם והריח של החומר הכימוטרפי שכידוע מאד חריף,,, במה אפשר לעזור לו או להקל עליו,, תרופות סבתא או סתם כאלו שמתוך נסיון מצאתם שהקלו במעט על התופעות,,, הוא סובל בטירוף אנא,, תענו לי,,,

ברנשית

New member
קצת טיפים

לי זה נורא עזר, בכל אופן מהר מאוד תרגישו כבר מה עושה לו טוב ובטח תתארגנו בהתאם. מה שהקל עלי: בבית - להשתדל שלא יהיו כל מיני ריחות, אפילו כאלה שנראים טובים: בשמים, קרם לחות, ריחות בישול (למי שמבשל חמין בבית שיוציא לו צו גירוש) אוכל- להוציא מהתפריט מטוגנים (זה אף פעם לא מזיק)ולהשתדל לתבל את האוכל בתיבול עדין מאוד, לאכול הרבה ירקות. תרופות סבתא לצרבות - מלפפונים ושקדים מקולפים. סוכריות בטעם לימון - עוזרים מאוד להקל על הטעם הרע בפה. הקיץ מזמין גם קרטיב לימון ואבטיח. לשתות הרבה - למרות שאני בדרך כלל ממש לא מחסידי הקוקה קולה, מכירות הקולה בודאי עלו בתקופת הכימותרפיה. אויר צח - אפילו ביום הכימותרפיה בערב שהתקרר מעט ,יצאנו להליכה קצרה וישבתי בחוץ - זה בטח ובטח לא מזיק. להתכונן מראש להקאות - להכין מה שצריך - יקל על כולכם. מקווה שיעזור במשהו

lital_helmer

New member
עוד כמה דברים שעזרו לי..

לבחילות - מיץ תפוחים או גזר, יוגורט, גלידה כלשהיא או מציצת קוביית קרח. הליכה קצרה בחוץ..או פשוט לשבת בחוץ..עזר לי פעמים רבות. שירגיש טוב!

תופעות לוואי

של כימו, קצת קשה להעלים, אבל אפשר להרגיע. לצרבות גיליתי שהכי טוב לקחת כדורים נגד צרבת "טאמס" או "רני". רצוי ללעוס אותם כדי שהם ישפיעו יותר מהר. נדמה לי שאפשר לקחת עד 16 ביום (לקרוא מה רשום על האריזה). עוד לצרבת אפשר לאכול מלפפונים טריים מקולפים וגבינה לבנה, לא יותר מ5% אחוז, חלבון ביצה קשה. אם יש תחושה שהאוכל עולה מהקיבה, רצוי לא לשכב ישר אחרי שאוכלים, אלא להשאר במצב ישיבה כ 20-30 דקות אחרי האכילה. אם השיהוקים לא פוסקים רצוי להתייעץ עם הרופא או עם האחות במחלקה. אני מסכימה בהחלט עם מה שכתבו לגבי ריחות בבית. הכימו עלול לפגוע בחוש הריח, לעוות אותו, ואולי אף לחדד אותו ולכן לגרום לרגישות יתר לריחות. אז באמת להשתדל לא לבשל או לטגן בבית ולהשתדל לאוורר את הבית כמה שיותר. ירקות אפשר, רצוי מקולפים, ואם אפשר אז עדיף מאודים או מבושלים במיים. על פלפל ודומיו הייתי ממליצה לוותר בכלל כיוון שלקיבה קצת קשה לעכל אותם. בכל מקרה לשתות הרבה מיים, כמה שיותר ולהמנע מקפה ומשקאות מוגזים. תרגישו טוב גלי

../images/Emo140.gifלימור שירגיש טוב אביך..../images/Emo140.gif

מרגישה את הכאב שלך ומאחלת לך שיעבור את הטיפולים מהר והכי טוב שיכול להיות, אני זוכרת שאמרו לאמא שלי על הטיפולים היא שללה אותם על הסף כל כך חששה מהם. והיום אחרי 12 שנים היא ממש נראת שבר כלי, למרות שהרווחנו 12 שנים איתה, שנים של אושר ואהבה, ואני מקווה שנרוויח עוד הרבה שנים איתה למרות שהיא נראיית בשנתיים האחרונות ממש לא טוב. מקווה שהטיפולים אצל אביך יעזרו והוא ישוב אליכם בריא וחזק במהרה!

ליMור

New member
אואואאוווווווו,,,,,,

תודה לכולכם,, שלחתי את זה להדפסה,,, ואקח את זה להורים,, אחרי ביקור שם,, קשה לנשום מועקה כבדה על הלב,, הסבל,, אוי הסבל,, שלו,,של אמא שלי שלנו הילדים,, חוסר האונים,, הרצון לעזור,,ואין איך,, פשוט מטריף אותי,, תודה לכולכם,,,, בריאות,, ורק בריאות,,,

אביתר27

New member
ועוד כמה...

תמר בהתחלה איך שהיא ביקשה לאכול זה היה תפוחים חמוצים הירוקים ושזיפים כנ"ל וקרים אבל כשהתחילו הפצעים בפה זה לא היה נעים, בכל אופן היא אוהבת למצוץ פלחים של תפוח ירוק חמוץ ... אנחנו הכנו קרטיבים ממיץ תפוחים כך שאין בזה צ.מאכל וסוכר לבן (אם זה שיקול וזה יוצא לא רע! הילדה נתנה אישור שזה שווה כמו קרטיב אמיתי
ואם יבואו פצעי פה אז מי מלח מאוד עוזרים. בהצלחה!

אביתר27

New member
שכחתי

סוכריות מנטה נורא עוזרות וגם יצא סוג חדש של סוכריות של מותר קולה עם לימון, ואפשר גם להכין תה מנענע ולהכניס למקרר זה קר טעים ומרענן(וגם בריא). נראה לי שזהו.

flying zebra

New member
ועוד תוספת

בנוסף לכל העצות הטובות שנתנו קודמיי - ג'ינג'ר עוזר לבחילות. אפשר לגרד קצת בפומפיה ולצרף לרסק תפוחים או לחתוך לפרוסות דקות, לעשות בהם חורים בעזרת מזלג ולשים בכוס מים או תה. שיעבור כמה שיותר בקלות

למעלה