בבקשה ייעוץ!

VedderGirl

New member
../images/Emo92.gif../images/Emo101.gifבבקשה ייעוץ!

שלום קראתי כתבה על אישה אשר סבלה מסחרחורות מתמידות, חוסר שיווי משקל ולעיתים הרגשה שהרצפה זזה. היא אובחנה בסרטן המוח. אני בת 18, ומזה זמן רב סובלת מסימפטומים אלו. כבר קבעתי תור לנאורולוג. יש לי סיבה לדאגה? תודה.

askar2

New member
תשלומי תרופות

כל שבוע מעלים מחירי תרופות.מי זקוק לתרופות זקנים, שרבים מהם חיים מהכנסה מבטוח לאומי.לדעתי משרד בריאות צריך לשקול מחדש להחזיר תשלומי תרופות לנזקקים מעבר 100 ש"ח כי להוציא 100ש"ח מתוך 1450 ש"ח זה כמו להוציא 1500 ש"ח ממשכורת של 15.000ש"ח. בבקשה עובדים ומנהלי משרד בריאות תעזרו בתכום זה לעניים

פרלמנטר

New member
תשלומי השתתפות בתרופות ובבקורי רופא

שוב אני חוזר כחבר פרלמנט ומזמין אתכם לדיון שלשמו קם הפורום הזה. לחץ בין הגבות וכאבים כאלה ואחרים זה לא המקום כאן. כאן לא מטפלים בחולים ומסדרים הפניות לרופאים מומחים. אנחנו רוצם לשמוע את דעת הצבור בשאלות חשובות ויותר כלליות-עקרונויות כמו אלו שעכשיו עולות לדיון אצלנו בפרלמנט. מה אתם חושבים : איך אפשר ואם צריך בכלל לעזור לאנשים שנמנעים היום מקבלת שירות רפואי כי גם הכסף היחסית "קטן" שהם נדרשים לשלם עבור בקור רופא או השתתפות לקנות אקמול - גם זה קשה להם. מה הפתרון? האם על ידי הוספת מס לעשירים? אולי שכל אחד ישלם לפי היכולת שלו? אולי רק ממשכורת מסויימת ישלמו את ההשתתפות? אנחנו יודעים שהסיבה או אחת מהסיבות שהטילו את החיוב בדמי השתתפות היתה שלא ילכו סתם לרופא ולא ינצלו שירותים רק כי הם בחינם. אומרים שאנשים שאינם עובדים או קשישים - אחד הבילויים שלהם זה ללכת לקופ"ח וזה סתם בזבוז זמן לרופאים וסתם שימוש מיותר בתרופות שגם עולה כסף למערכת וגם מזיק לבריאות . אולי באמת לא נכון להגביל את השימוש בשירותים על ידי הטלת תשלומים על האזרחים? כי אנחנו פוגעים בעיקר בחלשים: מי משלם אגרת בקור ותשלום עבור תרופה? רק החולים ואז יוצא שרוב הנטל נופל על החולים והחלשים. לעשיר תמיד יהיה כסף גם לקנות תרופה מבלי לפנות לרופא ולקבל את הההשתפות של הקופה שלו. אם יש לכם רעיונות שלא מדברים על עוד תוספת מיסים - כי כאן כבר הגענו לקצה גבול היכולת של רובנו, אנא שתפו אותנו. בשבוע הבא אנחנו מתכנסים למפגש שני של הפרלמנט לדיונים בנושאים של השר"פ ותשלומי השתתפות ודעה של כל אחד מענינת וחשובה. תודה

מימון השתתפות עצמית בתרופות

על מנת לעזור לנזקקים, אנו ממליצים להקים קרן שתמומן ע"י תקציב מיוחד של משרד הבריאות ו/או ביטוח לאומי ו/או קופות החולים שתממן את ההשתתפות העצמית של משפחות המתקשות לשלמן. מדובר על קבוצות האוכלוסיה כלהלן: חולים במחלות ממושכות או אקוטיות הנמנים על הקטגוריות הבאות א. זקנים המקבלים קיצבת זיקנה וקיצבה משלימה ללא הכנסה נוספת; ב. משפחות או בודדים המתקיימות מקיצבת אבטחת הכנסה; ג. משפחות המתקיימות משכר מינימום; ד. משפחות חד הוריות המתקיימות מאבטחת הכנסה+קיצבת ילדים או שכר מינימום. המקרים אותם תממן הקרן א. תרופות הנכללות בסל הבריאות; ב. המימון יהיה רק כאשר העלות הנדרשת למשך הטיפול עולה על 3% מהכנסת המשפחה נטו לחדש. ג.תשלום מינימום: על מנת למנוע צריכה מיותרת יש לקבוע לכל תרופה תשלום סימלי של 5 שקלים לתרופה כולל גג לכל חודש ולא לשלישון. קביעת הזכאות כדי לאפשר ביצוע יעיל יש לקבוע דרכי הפעלה פשוטות וברורות אשר אינן מכבידות על המערכת הרפואית. עדיף להשתמש בגורמים ואמצעים קיימים לזיהוי הנזקקים העתידיים. - נחיצות רפואית: הרופא אשר רשם את התרופה יוסיף על המרשם אבחנה בגינה ניתנה התרופה. - רישום במרפאת הקופה תוך הצגת אישור ממחלקת הרווחה המקומית או אישור מהמוסד לביטוח לאומי המעיד על ההכנסה. - הגורם המאשר: מומלץ כי הגורם המאשר יהיה עובד/ת הקופה אשר יוסמך לאשר ע"ג המרשם כי החולה זכאי לפטורים כפי שיקבעו.

לא בהכרח!אך טוב עשית בהזמנת תור.

לא הדמיון בתסמינים אכן מצביע על אותה המחלה בהכרח. הסיבות יכולות להיות מרובות, החל מפגיעה דלקתית באוזן הפנימית, פגיעה במרכז שיווי המשקל, פגיעה בעצב, פגיעה בראייה, בעיות עם זרימת הדם למוח, בעיית עם עמוד שידרה צוארי ועוד רבים. הזמנת התור למומחה היא הדבר הנכון לעשות, למען הסרת הספקות. גם אני קראתי הכתבה והזדעזעתי. לומר שאני מופתעת? לא ולא!!! החיים לימדו אותי כי לא כל הרופאים המסיימים בית ספר לרפואה - עושים זאת עם ציון 100..... הרבה בריאות - נעמי.

למעלה