מטבח

../images/Emo92.gif../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif ../images/Emo41.gifמטבח../images/Emo41.gif

חג שמח ושוב שלום. מספר שאלות פשוטות בנוגע לנושא מאד מסויים, דלתות לארונות מטבח! 1. למה הדלתות לארון מטחב הם מעץ מלא בעוד ששאר חלקי הארון מסנדביץ? 2.האם ניתן להזמין דלתות לארונות מחומר אחר ולא מעץ מלא? במידה וכן מה היתרונות ומה החסרונות? 3. מה ההבדלים בין החומרים הבאים מבחינת מחיר (מחיר ממוצע של אותו חומר), עמידות, גימור? החומרים עץ מלא, סנדביץ לבן, סנדביץ אדום, סיבית, פורמיקה, פורמיר? 4. במידה וחלק מהשמות הם למעשה אותו חומר אשמח לדעת מה השמות ומהו החומר 5. בהתבסס שמחיר הוא לא שיקול באיזה חומר עדיף להשתמש? תודה מראש וחג שמח גידי

זידדה

New member
יו,נעשה סדר בבלגן.....

תראה... במטבח יש את גוף הארון ואת הדלתות שזה שני דברים שונים. גוף הארון- בונים או מסנדוויץ או מסיבית. סנוויץ- הוא לוח של עץ שמיוצר עלידי מספר לוחות של עץ לבוד שחוברו יחדיו בזוית של 90 מעלות אחד לשני ובגלל זה הוא כל כך חזק. ההבדל בין סנוויץ "אדום" ל"לבן" הוא בסוג העץ שממנו הורכב הלוח. סנדוויץ לבן הוא מעצים בהירים כמו-לבנה,או אשור, וסנדוויץ אדום עשוי מעצים בעלי גוון אדום כמו-גבוןאו צפצפה שהם אולי קצת יותר חזקים. בארץ כל חברת מטבחים או נגר "יתגאו" שהם עובדים עם סנדוויץ אדום-אבל זה בכלל לא כזה חשוב ובדרך כלל זה תלוי במשלוח שהם יקבלו ולפעמים זה יהיה אדום ולפעמים לבן... סיבית-זה לוח שמורכב משבבים-נסורת של שבבי עץ שמודבקים ביחד,הם הרבה פחות חזקים מהסנדוויץ. דלתות- יש דלתות שעשויות מעץ מלא-זאת אומרת כל הדלת עשויה מעץ,והן כמובן הכי יקרות. היתרון הכי גדול שלהן זה היתרון האסטטי-הן יפות,אפשר להזמין ממגוון גדול של עצים ואפשר לגוון בכל מיני לכות וצבעים. יתרון נוסף הוא שאפשר לחרוט עליהן ולעשות לדלת כל מיני מסגרות ודוגמאות. פורניר-זה קליפה מאוד דקה של עץ אשר מודבקת על סנדוויץ או על M.D.F זה הרבה יותר זול מעץ מלא והמראה הוא של עץ "אמיתי"-כי הוא אכן עץ אמיתי. במטבחים הדלתות הן בדרך כלל מ-M.D.F כי זה חומר שהוא קל יחסית והדלת צריכה להיות קלה. פורמייקה- חומר סינטטי שמגיע באין סןף צורות גוונים צבעים טקסטורות יש גם בדמוי עץ ודמוי שיש והכל... הכי זול-גם כן מודבק על M.D.F ועכשיו נורא אופנתי. במטבחים לא מייצרים את הגוף מעץ מלא-כי אין שום סיבה -זה נורא יקר וסנדוויץ זה חומר חזק,לכן גם מטבח שהוא מ"עץ מלא" תמיד הכוונה היא רק לדלתות ולמדפים הדקרטיבים-אם ישנם. מקווה שעשיתי לך קצת סדר.

ראשית תודה ההסבר מפורט וממצה אך

יש לי שאלות נוספות נוספת. 1. האם ניתן לייצר דלתות מסנדביץ עם ציפוי פורניר שיהיו זהות לדלתות (שהם מעץ מלא) שבתמונה המצורפת, זאת אומרת דלתות בעלות מסגרת ולא שטח פנים אחיד בגובהו. 2.שאלתי את החברה דרכה אני מזמין את המטבח האם יש הבדל במחיר בין דלתות עץ מלא לעומת דלתות מסנדביץ עם ציפוי פורניר, תשובתם הייתה שהמחיר זהה, אולם כל אדם אחר ששאלתי אמר לי שישנו הבדל ניכר, הדבר גורם לי תהיות רבות לגבי יושרם המקצועי!

זידדה

New member
הי

יש דלתות מצופות בפורניר עם מסגרת,יכול להיות שהחברה התכוונה שדלתות בפורניר עם מסגרת הן שוות בעלות לעץ מלא (למרות שזה לא צריך להיות ככה) דלתות חלקות עם ציפוי פורניר בטוח יותר זולות מדלתות מעץ מלא. דרך אגב עכשיו הקטע של המסגרות פחות אופנתי ודווקא דלתות ישרות בעלות עיצוב נקי ופשוט הרבה יותר אופנתיות,הדלתות עם המסגרת היו אופנתיות מאוד לפני 5-10 שנים. אני ממליצה לך על דלתות חלקות בציפוי פורניר. דבר נוסף-הדלתות עשויות M.D.F ולא סנדוויץ והציפוי הוא פורניר.

למעלה