../images/Emo92.gif

מאיפה אפשר להוריד את השיר שלה - ספק אין בקאזההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

RTur

New member
כי שירים של בתי לא מורידים!

תלך לסניף הקרוב לביתך של טאוור רקורד'ס, צליל, דיסק קלאב, מאנסטר דיסק, כל חנות שמוכרים בה דיסקים מקוריים ותקנה את הדיסק של בתי - "פרפרים" ושם יהיה לך את השיר "ספק"!

ארתור תקשיב

זה לא בגלל שאתה צעיר חלילה אבל אני גיבשתי את הדעה שעדיף להוריד שירים מהאינטרנט אם זה מה שיקדם יציאה למופעים של אמנים שלא היינו מכירים כלל אם היינו מחכים שיהיה לנו כסף לקנות את הדיסק. אני מודה שלמעט ארבעה אמנים ספציפים מאוד שאני לא צורבת או מורידה (ובתי היא אחת מהם כמובן) המצב הכלכלי שלי/ המקצוע שלי/ העובדה שלא אבא שלי ולא בעלי TO BE הם נצר למשפחת רוטשילד (או אוסם או שטרן וכו'...) ולכן אני פשוט לא יכולה. אבל, ושוב בבקשה לא לרצוח אותי- בזכות זה הכרתי כמה אומנים מצויינים ומעולים שאני פוקדת את הופעותיהם בקביעות (בית הבובות כבר פעם שניה- מעולים, ואוהד חיטמן שאני רק מחכה להופעה הקרובה כי הוא עושה לי ריגושים... אז, לא עדיף??? תחשוב על זה שבוע טוב יעל

RTur

New member
נו הנה בעצמך אמרת שאת לא מורידה בתי

אני דיברתי ספציפית של שירים של בתי
(נושא התגובה שלי היה: "כי שירים של בתי לא מורידים!")

אבל ארתור

זה בגלל שהתאהבתי, במובן המוזיקלי של המילה, עוד לפני וכך החלטתי. ובוא אני אגלה לך סוד קטן- פעם ראשונה שהגעתי להופעה של בתי היתה בכלל לא בגללה והכרתי רק את "פרפרים" ו "סיבות אישיות" וזהו. מאמין!!! ואז התאהבתי ועד שהתארגנתי על כסף לקנות את שני הדיסקים (אני הכי אימפולסיבית בעולם) ביקשתי מחבר שלי שיוריד לי מהאינטרנט שירים שלה כדי שאני אוכל לשמוע כי לא יכולתי להתאפק (אני זוכרת אותי תקועה בפקק בדרך לבאר-שבע, צורחת בחלון פתוח שירים של בתי). לדעתי זאת דרך ברוכה להכיר אמן ומי שמתאהב ממש גם דואג שיהיה לו את המקור. אז, עדיף כך מכלום וזהו! חן מותק- מתי את טסה???

21profile

New member
אז זאת דעתי:

לצערנו הרבה, היום אומן שמוציא אלבום לוקח בחשבון שהדיסק, מעבר לכך שהוא דיסק, הוא גם בגדר כרטיס ביקור, או יותר נכון - יחסי ציבור להופעה ...זה מאוד עצוב שככה הדברים פועלים בארץ ושאומנים לא יכולים להתפרנס מהעבודה הקשה שהם משקיעים, ולא רק מבחינה פיזית וכספית, גם מבחינה נפשית- שיר הוא משהו חושפני ואמיתי ולא תמיד קל להפתח עם זה. הלא מוסריות שבלהוריד שירים, הפכה כיום ל"כאילו לגיטימית" (זה נורא), אבל מה לעשות- הטכנולוגיה השתלטה ואי אפשר להלחם בזה כשלכל אדם יש את האמצעים להוריד מוסיקה כאוות נפשו בחינם. מה שנותר זה לנסות להפיק מהמצב המחורבן הזה (סליחה על הביטוי) את המיטב, מה שאומר שאם מישהו מתעניין בשיר מסויים של בתי, צריך לעזור לו ולחזק אותו, כי יבוא היום שהוא יישב כקהל בהופעה, וכרטיסים (למזלנו) לא ניתן להוריד בקאזה, וכאן מתבטאת האהבה לאומן, כשאני שוב מדגישה- במצב הנוכחי שנוצר כאן. הלוואי שהיה אפשר לשנות את העובדה שכל כך קל היום להנות מהעבודה הקשה של האומנים בחינם, זאת אומרת- לגרום לעצמנו הנאה על חשבון המאמץ שלהם, אבל מאחר והדבר הוא בגדר אוטופיה, אפשר "להתנחם" בעובדה שכמה שיותר אנשים יישמעו שירים של בתי, זה יוביל ליותר אנשים בפורום, מה שיוביל ליותר אנשים בהופעות, מה שיוביל להיות אנשים שהתאהבו בבתי, מה שיוביל, כך או אחרת, לקניית אלבום מקורי (אפילו אם לא מדובר בהרבה אנשים, זה עניין של תהליך). בקיצור- יהיה טוב ובתי שלנו תשגשג:) יעלו'ש- אני טסה מה25.5 עד ה8.6 (אני ממש מקווה שאני לא אפסיד בזמן הזה הופעה של בתי אחרי שאני מחכה לזה כל כך הרבה זמן
) חג עצמאות שמח לכולם חן

gmillet

New member
אני מסכים עם ארתור

זה שכולם עושים את זה עדיין לא הופך את זה לבסדר. בשורה התחתונה מדובר בהפרה של זכויות יוצרים. ומעבר לצד החוקי יש גם היבט מוסרי. הרבה אנשים שנותנים את הנשמה שלהם כדי ליצור מוסיקה ובסוף לא מקבלים תמורה. תחשבו כמה דיסקים היו יכולים לצאת ולא יצאו בגלל שלא משתלם לאמנים או לחברות מוסיקה להשקיע בפרוייקט - ואני מדבר במיוחד על הארץ. והטיעון שבסוף אם המוסיקה טובה אנשים הולכים וקונים את הדיסק המקורי תופס בכל כך מעט מקרים. ואף אחד כאן לא ישכנע אותי שאין לו חמישים או שישים שקל לקנות דיסק מקורי אם זה באמת חשוב לו. זה הכל עניין של סדר עדיפויות. פשוט אנשים מתרגלים לקבל את המוסיקה שהם אוהבים בחינם והם מרגישים פראיירים אם הם פתאום צריכים לשלם כשכולם מורידים בחינם. ומהצד השני ארתור - אם מישהו טורח לפרסם כאן בקשה לשיר ספציפי של בתי זה נראה לי בסדר לעזור לו למצוא אותו. סך הכל צריך לתת חיזוקים חיוביים לאנשים עם טעם טוב, לא ?

למעלה