הי ! אני צריכה עזרה !

DaniellicA

New member
../images/Emo93.gifהי ! אני צריכה עזרה !

הי ! התחלתי עיבוד, האמתי שאני כבר כמעט מסיימת הבעיה שלי היא.. אני לא יודעת מה המנעד של קלרינט - במיוחד מה הצליל הכי נמוך שאליו הוא מגיע.. עוד בעיה שיש לי.. קלרינט בסי במול זה אומר שקלרינט מנגן דו וזה נשמע כמו סי במול או שקלרינט מנגן סי במול וזה נשמע דו ? מבלבל.. תודה רבה לכל העונים !! :):)

harari10

New member
תגובה

זה נכון שאפשר לפתח את זה ויש הרבה דרכים... וגם הזמן והנסיון יכול לפתח את השמיעה לבד.... אני לא פיתחתי את השמיעה שלי באיזה דרך עם הזמן ... ד"א אתם מוזמנים להיכנס לפורום מוזיקאים מצויין !!! http://www.musictalk.co.il/

דניאליקה שואלת - לפרקון משיב |כלנית

ובכן - הצליל הנמוך ביותר בקלרינט ("כלי רינות") הוא מי נמוך, מתחת ל"דו המרכזי" של הפסנתר: נרשם מתחת ל-3 קוי-עזר מתחת לחמשה. נכון, קיימים גם כלים שיורדים למי-במול ולרה אך אלה החריגים. אך כאן בא הסיבוך:הטרנספוזיציה שכל-כך מפחידה ומבלבלת
אך יש תרופה למכה: העיקרון בטרנספוזיציה הוא שלא רושמים את הצליל בפועל אלא את התפס, מצב האצבעות על הכלי. וכך בקלרינט "סי במול" תפס של דו ישמיע סי-במול, תפס של רה ישמיע דו, כלומר: יש לכתוב תמיד טון אחד (סקונדה גדולה) למעלה. ואילו הקלרינט ב-"לה" - יש לכתוב טרצה קטנה למעלה. גם את הסולמות יש לעצב בהתאם: כדי להשיג דו-מז'ור לקלרינט "סי-במול" יש לרשום זוג דיאזים ליד המפתח, יענו כאילו רה מז'ור. אם כך, דניאליקה יקירתי, המי הנמוך הרשום - תחתית המנעד - יישמע לאזנינו כ-רה. והגבול העליון? למעלה אין גבולות, אך המקובל הוא סול על קו-העזר הרביעי מעל לחמשה, לאזנינו יישמע כ... אבל שאלה זו תפתרי כבר בעצמך. חג שמח, מעבדת, ובהצלחה!

holst

New member
תיקון:

הקלרינט בסי-במול יכול להגיע עד לרה נמוך (מתחת לדו המרכזי בפסנתר), כשאני מדבר במונחים אבסולוטיים (כלומר לרה של פסנתר).

holst

New member
אני מתכוון

שכל הקלרינטים בימינו (כמעט) מגיעים עד לרה הנמוך, ולא החריגים שבהם.

הצליל הנמוך של הקלינט

(או "כלי-רינות") - נרשם: מי, נשמע: בקלרינט סי-b - רה. בקלרינט ב-לה - דו-#/רה-b

../images/Emo22.gifובכל זאת - זה מה שהוא כתב...

הוא כתב שהצליל הנמוך ביותר הוא מי, ובהמשך ההודעה הוא כותב שאבסולוטית המי הזה נשמע רה... והנדירים שמגיעים לרה, בעצם מגיעים לדו... אבל אני לא אכנס פה לקטנות...

גאיה55

New member
היי, לא יודעת לגבי המנעד, אבל

בקלרינט בסי במול, שכמנגנים דו זה נשמע סי במול. (מבחינה אבסולוטית). בהצלחה בעיבוד.

למעלה