(
) חוקי מרפי של הכתיבה

(../images/Emo93.gif) חוקי מרפי של הכתיבה

"מרפי המסכן, בסה”כ ניסח חוק אחד וכבר כולם מקללים אותו. לא רק שכועסים עליו, גם המציאו מאות הרחבות לחוק הפשוט שהוא ניסח. בתור מהנדס, אני בספק אם מרפי הקדיש מחשבה ליישום של החוק שלו לגבי הכתיבה, אז החלטתי לעשות זאת במקומו. קבלו את חוקי מרפי של הכתיבה" (מתוך הבלוג "כתיבה חמה"). בדף שאורי כתב יש 9 חוקי מרפי לכתיבה. בואו נראה אתכם, בתור בלוגרים, מוסיפים עוד על החוקים האלו. זה יכול להיות נחמד. http://copy.kotvim.co.il/?p=21 אגב, ראיתי את 5 אצל אורי ויישר החלטתי לתקן את המשפט ל: "5 - תמיד כשיש רעיון מעולה לכתבה/מאמר/פוסט, השרתים של תפוז קורסים / האינטרנט מחליט לשבות."

mary lou

New member
לי יש עוד אחד |מצביע בנימוס|

הוא לא קשור ישירות אבל ניחא, ברגע שתתחיל לחבב את מנהל הבלוגיה הוא ינטוש.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo13.gif

טוב שהוא לא קשור ישירות, כי כל סעיף נוסף לרשימה יקלקל לאורי את סעיף 9

siv30

New member
../images/Emo122.gif עדיף לא לדבר על דברים כאלה

כי בסוף הם נבואה שמגשימה את עצמה...

TheWhiteTigris

New member
רלוונטי

רק לאלה שבוררים בקפידה את המומלצים שלהם: אם יש בלוג חדש (לא מהותיקים מאוד) שנראה לכם בעל פוטנציאל - לאחר תקופת מה ש"בחנתם אותו" ,והחלטתם להכניסו למומלצים - בדיוק אז יחליט בעל הבלוג לסגור את הבלוג שלו.

נצל"ש - מי מכיר את משבר

החודש הרביעי? אומרים שאחרי ארבעה חודשים של כתיבת בלוג יש נפילה. מישהו ראה, מישהו שמע?

mary lou

New member
אני שמעתי רק על משבר הארבעים

מספרים שאחרי ארבעים שנות כתיבת בלוג אנשים מתחילים לחפש כיוונים חדשים. אני עוד לא יודעת, לי לא יצא לי לחוות.
.

ע ל ו מ ה

New member
בהחלט מכירה, ואכן עברתי אותו

(בבלוג הקודם, בפברואר 2004). כתבתי רשומת "שירת הברבור", נפרדתי, שתקתי, חזרתי כעבור זמן כשהיה לי שוב מתאים, בסוג אחר של התבלגות.

או! שברת את קשר השתיקה../images/Emo13.gif

גם לי יש אחד כזה, אבל נראה לי שאני יוצאת ממנו. לאט אבל בטוח...

בחודש הבא אני יגיד לך אם יש משבר

אני רק חודשיים בלוגר ועברתי 7 מדורי גיהנום עם הקודקודים

הזדהתי עם חוק 4

אני מסרבת לכתוב חוקי מרפי חדשים, או לחשוב על הנושא מחשש שאם המזל שלי אח"כ זה עוד יקרה לי. יש לי מספיק שליליות משלי, אני לא צריכה להוסיף וללבות אותה.

ואני

כותבת בלב בהליכה, עד שאני מגיעה הביתה יש ליפוסט מושלם בראש וכשאני מתיישבת לכתוב, נאדה. לא היה ולא נברא:)

פגעסוס

Well-known member
לפני כמה ימים יצא לי לראות סרט

שנתן לי השראה לפוסט. הסתובבתי עם הרעיון בראש במשך ימים ולא הצלחתי לגבש אותו לכלל פוסט. אתמול בלילה בעת שאני מנסה להירדם, עלה לי רעיון מושלם. התלבטתי קשות ובסוף קמתי והתחלתי לכתוב. נתקעתי באמצע אז שמרתי וחזרתי למיטה. שתי דק' אח"כ צץ לי ההמשך בראש, שוב נאלצתי לקום מהמיטה כדי להמשיך ולכתוב. סיימתי את הפוסט אבל ליתר בטחון לקחת איתי רשמקול למיטה - מהיום אף פוסט לא יקים אותי מהשינה.

ע ל ו מ ה

New member
וואי... רשמקול למיטה!

פתרון נהדר לשמירת חלומות - כשאני מתעוררת באמצע הלילה וזוכרת חלום, אין לי ספק שאזכור אותו בבוקר. אני אפילו מונה לעצמי בראש כל מיני פרטים כדי לוודא שלא אשכח. בבוקר בכל זאת אין לי שום קצה חוט, אפילו הפריטים שאני זוכרת לא עוזרים ליצור סיפור. אבל להדליק אור או לקום מהמיטה... יהרוס לי את כל השינה (וכאמא ואשת קריירה, את זה אני לא מרשה לעצמי!). בהתחשב בעובדה שכל מכשיר סלולרי מכיל גם פונקצית הקלטה... נתת לי עכשיו רעיון! תודה!

siv30

New member
../images/Emo6.gif לצערי אני לא יכולה להרשות לעצמי את

הפריוולגיה הזו, איך שאני אתחיל למלמל לעצמי את פרטי הפוסט הילדים יתעוררו וזה מחדל חמור יותר מאשר איבוד מוזה לפוסט.

Mנטה

New member
אני חושבת תוך כדי הכתיבה

ואם לא יוצא טוב, לוקחת הפסקה, חוזרת ומשכתבת. או מוחקת. בעיקרון, עצם פעולת הכתיבה מחשיבה אותי.

למעלה