עמוס לי!!

../images/Emo93.gifעמוס לי!!

אני מסיימת י'ב ויש לי עומס מטורף! גם בגלל שכל השנה הזנחתי קצת את הלימודים (לא בצורה דרסטית...טוב חוץ ממתמטיקה) ועכשיו שאני חייבת ללמוד אניל אמסוגלת לשבת ללמוד תמיד אני מוצאת משהו שיעסיק אותי... ואיך אני אמורה להסתדר עם 2 מתכונות ובגרות באותו שבוע???

לוח זמנים

תכיני לעצמך מערכת ריקה, תכניסי את כל החובות שיש לך לאותו שבוע. תוכלי לבנות את המערכת היומית שלך, לפי העיסוקים שאת חייבת כדי להתכונן לקראת הבגרות. - משעה מסוימת עד שעה מסוימת, את מקדישה לנושא אחד. תדאגי לעשות הפסקות כאלו שאת מחליטה עליהן מראש, לא פתאום כשנמאס... כך את "מרגילה את המוח" שאת קובעת הפסקות, וגם מקיימת הבטחה של הפסקה. תנסי לסדר כך את לוח הזמנים לפי שאת מכירה את עצמך, כולל זמני המנוחה והארוחות, מחשב וטלפונים. בזמנים הקצרים שרשמת לעצמך - שאת חייבת ללמוד - שם הלמידה תהיה אולי יותר יעילה, מאשר כל הזמן לשבת ולהתרגז שלא לומדת, ולהאשים את עצמך על כל השנה... חוצמזה... האמת... יש חיים אחרי הבגרות. גם אם בחינה אחת לא תיעשה בי"ב, תמיד יש עוד מועדים בהם אפשר לעשות בגרויות. ספרי לנו, אם תרצי, איך הסתדרת עם מערכת השעות, תוכלי לצרף ואם תרצי הערות.. .נוסיף.

lolosha ... ../images/Emo39.gif

את נשמעת כל כך מיואשת, בוודאי כל הימים שדחית רק מרגיז אותך... ועוד יותר מרגיז, כשעכשיו זה נראה קל... ולך אין תחושה של קל.. לפעמים למישהו שלא מרגיש את הקושי, קל לו לכתוב למישהו אחר... בסה"כ זה לא משהו פשוט לעמוד בלוח הזמנים. יש הרבה שמכינים לוח כזה.. ולא עומדים בו. אולי גם מרגע לרגע את מבינה שהמועד מתקרב... ואת לא מספיק מוכנה.. מתסכל.. לולושה, מוכנה לספר מה קרה ? תשתפי אותנו, אולי נוכל לעזור במשהו... קצת קצת... טיפהל'ה... לולושה...

NerNer

New member
התמודדות

אני בי"ב עכשיו, אבל אני רוצה לספר על שנה שעברה, י"א, הייתה בשבילי השנה הכי קשה. שלוש בגרויות בביולוגיה (מעבדה, 2 יח"ל ו3 יח"ל וגם ביוטופ), מדעי המחשב, שני שאלונים במתמטיקה (חמש ושש), היסטוריה ב' ובטח יש עוד איזה בגרות ששכחתי. בקיצור, מלא בגרויות. היה שבוע לקראת סוף השנה שפשוט כל יום היה לי איזה בחינה במשהו, ואם לא בחינה, אז ידעתי שאני חייבת לשבת וללמוד. הייתי בלחץ נוראי והייתי בטוחה שאני הולכת להכשל בהכל. באיזשהו שלב ניסיתי לסדר לעצמי את הכל, לקחתי דף וציירתי עליו את מאי ויוני, (כלומר שבעה ריבועים בשורה שמסמנים שבוע, וכמה שבועות שיצא בשביל החודשים), בכל יום כתבתי אם יש לי איזה בגרות חשובה, בימים בין לבין סימנתי מה אני מתכוונת ללמוד באותו יום, ואם היו לי כמה בחינות ללמוד אליהן סידרתי את זה ככה שלבחינה שאני יודעת יותר אני אלמד קודם, ואז ממש לפני המבחן אני אוכל לקרוא את מה שסיכמתי. ניסיתי כמה שיותר ללמוד ביחד עם אנשים כדי שאני לא אתחמק מהלימודים (אני ממש עצלנית), ופשוט ניסיתי להיות אופטימית, לקחת את זה בקלות ולזכור שזה עובר ממש מהר ועוד רגע נגמר. כבר עברה שנה, והשנה אני עושה בדיוק אותו דבר, ואני בכלל לא מרגישה את הלחץ. פשוט צריך לחייך ולקחת הכל בקלות, ובאמת, אפשר להשלים אח"כ הכל אז גם אם משהו מתפקשש, זה לא אסון.

תמיד יש גם מחר, ושום דבר לא מאוחר..

את צודקת. כשמקבלים את הרעיון - שיש גם מחר, ואם טועים או שוגים, ואם המבחנים לא לגמרי מצליחים - יש מחר בהצלחה !

MaddyD

New member
כל כך מסכימה עם זה

פעם עוד לפני שלקחתי ריטלין הייתי פשוט בסבב של דכאון למדתי בכמות זמן סבירה [חצי ממנה לא הייתי מרוכזת, בחצי השני לא קלטתי] קיבלתי ציונים נמוכים עד שהפסקתי ללמוד אבל רציתי ודחיתי וכעסתי על עצמי שדחיתי לוח זמנים זה הכי טוב. אין כעס!

למעלה