איך אח נולד

../images/Emo95.gif איך אח נולד../images/Emo35.gif

מזמינה אותכם לדון בנושא מאוד מעניין לדעתי: איך מסבירים לילד שעומד להיוולד לו אח
איך מתמודדים עם קינאה בין אחים כשהאח הגדול מקנא באח הקטן והחדש
ואיך מסבירים לילד על איך האח הנולד
מזמינה אותכם- הורים, אחים וכל מי שמעוניין להשתתף בדיון

רעוּת

New member
הייתי בת 5.5 כשאחותי נולדה,

אמא קנתה לי את הספר "זה לא סוד" על איך באים ילדים לעולם. היו שם תיאורים מזוויעים של זרע שפוגש ביצית וכו', אני לא אלאה אתכם בפרטים. אניוויז. באחד מביקורי אצל סבתא, סיפרתי לה על הזרע של אבא שפוגש את הביצית של אמא וככה נוצרת אחותי-לעתיד, סבתא ההמומה/ מזועזעת התקשרה לאמא וצרחה עליה שהיא מקלקלת את הילדה ולא מספרים דברים כאלה לילדה בת 5. סכסכתי בין אמא לסבתא עוד לפני שהייתי גדולה מספיק בשביל להבין את הגאונות שבזה וכמה שזה יכול לעבוד לטובתי בעתיד
מאז סבתא היתה אומרת לי "כשאני אמות כל הזהב שלי יהיה שלך!" (פה התגובה המתבקשת: "לא סבתא אל תמותי לעולם
"). בסופו של דבר אחותי נולדה, אני זוכרת את הפעם הראשונה שראיתי אותה בבית חולים- לא ממש התלהבתי. בלשון המעטה. ואז עשיתי על אמא חרם ולא דיברתי איתה במשך שבוע. בכל מקרה, אני חושבת שהמסקנה המתבקשת מכאן היא שיש דרכים טובות יותר להכין את האח הבכור/ סנדוויץ/ מקופח להולדת מי שייקח לו את התואר השווה "הילד הקטן המשפחה". הורי נכשלו בחינוך

../images/Emo6.gif

היו שם תיאורים מזוויעים של זרע שפוגש ביצית וכו', אני לא אלאה אתכם בפרטים.

משתתפת בדיון../images/Emo9.gif

איך מספרים לו? אמ... לפני שאחותי הקטנה נולדה אני ואח שלי נורא רצינו אחות קטנה.ואמא שלי רצתה לבשר לנו את זה בצורה הכי יפה,משמחת ברורה שיש... חחח לא שזה כל כך היה ברור אבל בסוף יצא שהיא פשוט אמרה לי: "תעשי טובה, תרימי לי את זה מהריצפה-אני לא יכולה להתכופף.." ואני כזה: "למה?הנה תתכופפי ככה *מראה לה איך מתכופפים
* והיא עושה לי: "אבל,יש לי תינוק\ת בבטן"..
חחחח איך להתמודד עם קינאה,אני חושבת שפשוט להתייחס אליהם שווה בשווה ולא להראות לגדול שבגלל שהוא הקטן הוא מקבל הכל.צריך לתת לכולם יחס שווה והוגן וכך אפ'חד לא ירגיש מקופח. איך מסבירים לילד איך אח נולד....אמ...אני חושבת שבמקרה כזה הפיתרון ההכי טוב הוא ספר

למעלה