והחוק מה הוא אומר?

../images/Emo95.gifוהחוק מה הוא אומר? ../images/Emo88.gif

עו"ד יריב דקל הינו עו"ד המתמחה בדיני המשפחה והמעמד האישי והיה בין עורכי הדין הראשונים אשר החל בניסוח הסכמים, וייצוג הורים מיועדים ופונדקאיות בפני הוועדה, עו"ד דקל נענה להזמנתנו להתארח בפורום הפונדקאות של תפוז ויענה על שאלות המשתתפים בנושא הליכי הפונדקאות עפ"י החוק לנשיאת עוברים (אישור הסכמים ומעמד הילוד), הנכם מוזמנים להשתתף בפורום ולהעלות שאלות בנושא זה. עו"ד דקל יתארח היום בין השעות 19:00- 21:00 בפורום פונדקאות . הקדימו להשאיר שאלותיכם! ************************************************************ אירוחים נוספים השבוע בתפוז:
16/10- שרי עוז, מומחית לטיפול בטראומה בפורום נפגעי תקיפה מינית. 16/10- ערן ריקליס, במאי, בפורום סרטים. 16/10- רם אורן בפורום ספרים וספרות, לרגל הפיכת ספרו "פיתוי" לסרט. 16/10- שרון אלכסנדר בפורום אומנויות הבמה. 16/10- זלמן דגן, נווט במירוצי מכוניות, בפורום מכוניות. 19/10- די.ג´יי ויק בפורום חיי לילה. 20/10- השף רפי אהרונוביץ´ בפורום מתכונים. 21/10- יענקלה לוי, מחבר ומורה לריקודי עם בפורום ריקודי עם.

yaron4all

New member
אח, הציניות...

יש הרבה אנשים שאומרים דברים כמו "אם המדינה לא נותנת לי זכויות שוות, אז למה לי להשאר פה?", ואותי, אישית, זה ממש מעצבן. אתם באמת חושבים שלנשים הייתה היום זכות הצבעה אם הן היו פשוט שותקות ומוותרות? אתם חושבים שבכלל היינו חיים אלמלא נלחמנו על זכותנו לחיות בארץ הזו? אתם חושבים שהיה לנו הפורום הזה לדבר בו אם לא היה קם מרד סטונוול? לא
מצטער אם ההקדמה סטתה מהנושא, אבל זה חשוב בשביל להבהיר את הנקודה. מדינת ישראל היא מדינת חוק. נכון, לא הכול מושלם. אבל תעיף רגע מבט ל"דמוקרטיה" הגדולה בעולם - בראשה עומד אלכוהוליסט אידיוט לשעבר
הנקודה שלי היא שאם המצב כרגע לא נראה לנו - אנחנו צריכים לפעול כדי לשנות אותו במקום להתלונן! זה, לפחות, מה שאני עושה, ואני נמנע גם מלהאשים את מדינת ישראל עצמה. את העומדים בראשה - אולי, אבל לעולם לא את המדינה עצמה.

TwelveEyes

New member
ועדיין...

אני אישית מתכוונת לעוף מפה בהזדמנות הראשונה שרק תינתן לי. בלי קשר למצב החוק כאן - שאמנם קיים, אבל חלק ניכר מהאנשים מתנהג כאילו הוא לא היה ולא נברא - זו מדינה חרא לדעתי. המנטליות ששוררת פה, האדישות והשאננות הפטריוטית הזו של הישראלי המצוי, האווירה הכללית, מזג האוויר המגעיל - זה עושה לי רע. אני יודעת שגם בארצות אחרות יש את הצרות שלהן והחארות שלהן, אבל יש צרות וחארות ויש צרות וחארות. סליחה על העוף, אבל הייתי צריכה להגיב... ואתם יכולים לשמור את הפטריוטיות שלכם לעצמכם - אותי לא תשכנעו. תשאלו את המורה שלי לנהיגה :)

yaron4all

New member
חבל, באמת חבל...

מעניין איך היו מגיבים הסבים שלכם, שאני מניח שחלקם איבדו את חייהם במלחמה על הארץ הזו... מעניין מה היו חושבים שישה מליוני נספים בשואה, אילו ידעו שהעם היהודי שב לארצו לאחר אלפי שנות גלות, וכיום, כשפחות ממאה שנים עברו, הדור החדש מוותר על הארץ בהנף יד...

TwelveEyes

New member
חחח

לסבים שלי ממש לא אכפת. ז"א, אכפת להם שהנכדה שלהם תגור רחוק, אבל הם מבינים ואפילו תומכים בי בקטע הזה. אלה שנספו בשואה - חלק די גדול מהם היה כאלה שאמנם בתעודת הזהות היו רשומים כיהודים, אבל מלבד זאת לא הראו כמעט שום סימן לכך, ואם היית ניגש אליהם לפני עליית הנאצים ושואל אם הם רוצים לעבור לא"י, רובם היו צוחקים לך בפרצוף ומפטירים משהו על כך שכן, זה רעיון חביב, אבל מה, הם פסיכיים לעזוב את העבודה הטובה שלהם ואת ביתם החמים למען ארץ מדברית? שהצעירים יעשו את זה, אם כ"כ בא להם.. אני לא הדור החדש. אני רק חלק קטן ממנו. ואין לי בעיה עם מי שטוב לו כאן ורוצה להישאר בארץ - אני לא מבינה אותו *בכלל*, אבל סבבה, כל אדם לעצמו. אז כמו שאני לא מטיפה לך על כמה שחרא כאן, אני מבקשת שתימנע מלהטיף לי לפטריוטיות. זה לא יוביל לשום מקום חוץ מלוויכוח גדול, וגם ככה אני לא אשנה את דעתי... אז אל תבזבז עליי את כוחותיך.

שנאמר: למה לא אוגנדה?

שמעו, אני נורא אוהבת את ישראל.. מקום שולת! ואני לא אעזוב מפה לעולם! אבל.. למה באמת לא אוגנדה? כי בואו כולנו נהייה כנים לשנייה... כמה אנשים פה באמת מאמינים שהארץ הזו הובטחה לנו? אני אישית לא מאמינה ביהדות (אני לא מאמינה בכלום. בואו לא נלך לשם) אני *לא* חושבת שהארץ הזו, ישראל, ראוייה לעם שלנו יותר מאשר לכל עם אחר. אני כן חושבת שצריך לקבץ את כל היהודים במקום אחד, כדי שלא יהיו מפוזרים בכל מיני מקומות ויסבלו מגילויי אנטישמיות, אבל אני לא חושבת שהמקום הזה חייב להיות ישראל. לדעתי כל אלה שלא באמת באמת מאמינים בלב שלם ביהדות, אבל כל הזמן אומרים שישראל ראוייה לנו ולא לערבים - הם סתם מחרבשים במוח, והם יודעים את זה, וזה לא מפריע להם. דעתי? צריך לפתוח את שערי המדינה הזאת לכל מי שרוצה, כן, *גם* המוסלמים וכו´. וצריך להגיד לערבים וליהודים ולכולם: תחיו ביחד בשלום. הם לא רוצים לחיות ביחד בשלום? אז הם כולם עפים מפה!!! ונותנים את המדינה הזאת לאו"ם או משהו שנאמר: שניים רבים - השלישי לוקח די לשחק אותה תמימים שבאמת חושבים שמגיע להם להיות פה... שנאמר: למה לא אוגנדה?

yaron4all

New member
אז מה? גם אני לא מאמין

אבל אני בכל זאת מאמין שיש בתנ"ך קמצוץ אמת. אולי לא הובטחה הארץ ע"י אלוהים, אבל נראה לי שזו עובדה שהיינו כאן, וזו הייתה הארץ שלנו, לפני עידנים. את בעצם סותרת את עצמך - לא ניתן מצד אחד לקבץ את כל היהודים במדינה אחת, ומצד שני לתת לכל אחד לגור כאן. למה? כי רוב ערבי יגרום לגירוש היהודים, אם לא גרוע יותר. ובאמת נראה לך שהאו"ם ראוי למדינה? זה ידוע שהאו"ם נגדנו, ולמדינות ערב יש את נשק העל הידוע בכינויו "נפט".

למעלה